Tehlikeli Maddelerin Taşınmasında Kullanılan Ambalajların, Tankların ve Kapların Test, Muayene ve Sertifikasyonları Yapacak Kurum Belli Oldu!

Tehlikeli Maddelerin Taşınmasında Kullanılan Ambalajların, Tankların ve Kapların Test, Muayene ve Sertifikasyonları Yapacak Kurum Belli Oldu!

Tehlikeli Maddelerin Taşınması

Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Genel Müdürlüğünün web adresinde yayınlanan habere göre;

Tehlikeli yüklerin taşınmasında kullanılan “Ambalajlar, Paket, Tankların”  test, sertifikalandırma ve muayenelerine ilişkin iş ve işlemleri yapmak üzere Bakanlık tarafından Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yetkilendirilmiştir.

Bu güne kadar,  ambalaj üreticilerimiz bu hizmetleri yurt dışındaki kuruluşlardan almaktaydılar. Bu yetkilendirme sonucunda oluşturulacak sistem ile test ve belgelendirme işlemleri artık Türkiye’de yapılacaktır.

Bu kapsamda, aşağıdaki temel hususları içeren bir protokol imzalanmıştır;

  1. Tehlikeli maddelerin taşınmasında kullanılan paket, ambalaj, tank ve benzeri kapların; test, sertifikalandırma (UN No verilmesi) ve muayenesiyle ilgili iş ve işlemler TSE tarafından yapılacaktır.
  2. Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınmasında kullanılmak üzere yeni üretilen taşıtlara, tip onayından sonraki ilk muayenede, ADR uygunlukbelgesinin/taşıt uygunluk belgesi TSE tarafından verilecektir.

 

Hizmet verdiğimiz il ve ilçeler

İstanbul

Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçeliever, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sarıyer, Sancaktepe, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu

İzmir

Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Konak, Menderes, Menemen, Narlıdere, Seferihisar, Selçuk, Torbalı, Urla, Bergama, Beydağ, Çeşme, Dikili, Karaburun, Kınık, Kiraz, Ödemiş, Tire