Balıkesir’de Fişek Fabrikasında Patlama

Balıkesir’de Fişek Fabrikasında Patlama

Fişek Fabrikasında Patlama

Balıkesir'de Kavaklı köyü yakınlarında bulunan, Yavaşçalar A.Ş.'ye ait fabrikanın fişek dolum tesislerinde, saat 10.03 sıralarında, fişeğin sıkıştırma işlemi sırasında patlama meydana geldi. Balıkesir merkeze 12 km. mesafedeki fabrikanın güvenlik kameralarına yansıyan patlamanın hemen ardından bir çalışan, içeride bulunanları dışarıya çıkarıp hemen yangın söndürme tüpüyle müdahale etti.

300 işçinin çalıştığı fabrikada çalışma sırasında fişeğin patlaması sonucu yaralananlardan dördü ayakta tedavi edilirken iki kişi müşahede altına alındı.

Olayın ardından patlamayla ilgili bilgi veren Yavaşçalar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavaşça ise sekiz yıldır faaliyette olan fabrikada çok ciddi güvenlik önlemleri alındığını ve ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını ifade etti.

Tehlikeli maddelerin yüklenmesi, boşaltılması, ambalajlanması, depolanması, nakledilmesi, elleçlenmesi vb. süreçlerin uygun tasarlanmaması gündelik yaşantımızda her an benzeri kazalarla karşı karşıya kalmamıza sebep olabilir. ADR sayesinde kurulan güvenlik ağı, ilk etapta tehlikeli maddeyle çalışan insanları koruyor gibi görünse de, aslında tüm hayatımıza çok olumlu yansıyor.  

TUGEM olarak, güvenlik risklerinin azaltılmasına katkı sağlama hedefimiz doğrultusunda uluslararası işbirliği yaptığımız FTA (Freight Transporters Association) ve IRU (International Road Transport Union) Academy gibi saygın kuruluşlarla birlikte tehlikeli maddeler konusunda ülkemizdeki bilgi birikimini artırmaya çalışıyoruz.

Bu kapsamda ADR 1.3.2.1 hükmü gereğince uzman eğitmenlerimiz ve danışmanlarımızla verdiğimiz hizmetlere ulaşmak için tıklayınız.

Tehlikeli madde mevzuatına ulaşmak için tıklayın.

Hizmet verdiğimiz il ve ilçeler

İstanbul

Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçeliever, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sarıyer, Sancaktepe, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu

İzmir

Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Konak, Menderes, Menemen, Narlıdere, Seferihisar, Selçuk, Torbalı, Urla, Bergama, Beydağ, Çeşme, Dikili, Karaburun, Kınık, Kiraz, Ödemiş, Tire