C2, L1, L2, N1, N2, M1, M2, M3 Yetki Belgesi Sahipleri İçin Önemli Duyuru

C2, L1, L2, N1, N2, M1, M2, M3 Yetki Belgesi Sahipleri İçin Önemli Duyuru

Bilindiği üzere, 23 Ekim 2012 tarih ve 28450 sayı ile Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönetmelik değişikliği ile bazı tanımlar, asgari kapasite hesabı, sözleşmeli taşıt kullanım oranı hesabı, süreler, hat sayısı, cezalar gibi konularda değişiklikler yapıldı.

Yapılan değişikliklerden en önemlisi, belki de yetki belgesi sahiplerini en fazla etkileyecek olanı Karayolu Taşıma Yönetmeliği 25. maddesinin birinci fıkrasına eklenen (ç) bendidir:

Karayolu Taşıma Yönetmeliği Madde 25-1/ç '' Sözleşmeli taşıt kullanım oranı hesabında; her özmal taşıta karşılık aynı cinsten taşıt/taşıtlar dikkate alınır''

Peki bu madde ne anlama geliyor, şirketinizi nasıl etkileyecek? Bir örnek ile açıklarsak, maddenin ne anlattığını tam olarak anlayabiliriz:

Yetki belgenize özmal olarak kayıtlı araçlarınızın cinsi ne ise sözleşmeli olarak çalıştıracağınız araçlarınızın cinsi de o olmalı.
C2, L1, L2, N1, N2, M1, M2, M3 yetki belgesi sahipleri 31.12.2012 tarihine kadar durumlarını bu maddeye uygun hale getirmek zorundadırlar. 31.12.2012 tarihine kadar durumlarını uygun hale getirmeyen C2, L1, L2, N1, N2, M1, M2, M3 yetki belgesi sahiplerinin yetki belgelerine sözleşmeli olarak kayıtlı taşıtların re'sen düşümleri yapılacaktır.

Not: Yukarıdaki örnek şu anki Bakanlık uygulamasıdır.


Hizmet verdiğimiz il ve ilçeler

İstanbul

Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçeliever, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sarıyer, Sancaktepe, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu

İzmir

Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Konak, Menderes, Menemen, Narlıdere, Seferihisar, Selçuk, Torbalı, Urla, Bergama, Beydağ, Çeşme, Dikili, Karaburun, Kınık, Kiraz, Ödemiş, Tire