Konteynerlerin Boyut ve Ölçüleri ile İlgili Son Gelişme

Konteynerlerin Boyut ve Ölçüleri ile İlgili Son Gelişme

11.08.2012 tarih ve 28461 sayı ile Resmi Gazete'de yayımlanan Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller İle Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik ile araçlara uygulanacak azami uzunluk, azami genişlik, azami yükseklik, azami ağrlık ölçüleri ile yükleme usulleri ve tolerans uygulamaları düzenlenmiştir.

Ancak araçlarda azami yükseklikle ilgili düzenleme özellikle konteyner taşımacılığı yapan firmalar açısından büyük sıkıntı yaratmıştır. Şöyle ki, bir HC (High Cube) konteynerle yapılan taşımada, konteyner yarı römorka yüklendiğinde araç yüksekliği 4,30 m gibi değerlere ulaşmakta, dolayısıyla taşımacıyı ve göndereni yüksek cezalarla karşı karşıya bırakmaktadır. Bu nedenle firmalar ithalat ve ihracat konteynerlerini kullanıp kullanmama konusunda tereddüt yaşar hale gelmiş, ortaya çıkan atıl kapasite nedeniyle de çeşitli tepkiler yükselmiştir.

Müşterilerimiz açısından konunun hassasiyeti Bakanlık nezlinde yapmış olduğumuz girişimlerde iletilmiş ve konteynerle yapılan taşımalarda 31.03.2013 tarihine kadar bir düzenleme yapılacağı ve bu süre içinde bu tür taşımalara cezai müeyyide uygulanmayacağı tarafımıza sözlü olarak iletilmiştir. Bu bildirim sözlü olup, yazılı resmi bir teyid alıncaya kadar hiçbir makamı bağlamamaktadır. 

Hangi Araçlara Kış Lastiği Takma Zorunluluğu Getirildi?
Karayolu Taşıma Yönetmeliği Değişti (23 Ekim 2012)
Sınırı Aşan Yüke Kademeli Ceza

Hizmet verdiğimiz il ve ilçeler

İstanbul

Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçeliever, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sarıyer, Sancaktepe, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu

İzmir

Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Konak, Menderes, Menemen, Narlıdere, Seferihisar, Selçuk, Torbalı, Urla, Bergama, Beydağ, Çeşme, Dikili, Karaburun, Kınık, Kiraz, Ödemiş, Tire