ADR İçin Çalışıyor, Sektörü Bir Araya Getiriyoruz

ADR İçin Çalışıyor, Sektörü Bir Araya Getiriyoruz

ADR İçin Çalışıyor, Sektörü Bir Araya Getiriyoruz
Bilindiği üzere ADR Sözleşmesine taraf olmamızla birlikte  Tehlikeli Madde üreten, depolayan, taşıyan, yükleyen, boşaltan ve ambalajlayan her işletme sözleşme kapsamındaki belirtilen yükümlülükleri yerine getirmek ve sorumluluklarını bilmek durumundadır. Bunlardan biri olan Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı bulundurma zorunluluğu üzerine Ulaştırma Bakanlığı çalışma yapmaktadır.

TUGEM olarak çevrenin, insanların ve hayvanların korunmasına ve güvenlik risklerinin azaltılmasına katkı sağlama çalışmalarımız doğrultusunda, saygın uluslararası kuruluşlar FTA - Freight Transporters Association ve IRU Academy'yle işbirliği yaparak ülkemizdeki bilgi birikimini arttırmaya çalışıyoruz.

Bu doğrultuda, işletmelerin DGSA - Dangerous Goods Safety Adviser – Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı bulundurma zorunluluğu ve süreçlerin revize edilmesi ile ilgili olarak TUGEM'in 23 Şubat Perşembe günü Dream Hill Hotel'de düzenlediği toplantıda bir araya gelen sektörün ileri gelenleri tehlikeli madde konusunun önemine vurgu yaptılar.

2006 yılından beri ADR konusunda ilgili kurum ve kuruluşları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için birçok çalışma yapan, bunun yanı sıra  uluslararası kurumlarla irtibat içinde bulunan TUGEM Genel Koordinatörü Mehmet Tanbaş, "Bilindiği üzere ADR Sözleşmesi'ne taraf olmamızla birlikte tehlikeli madde üreten, depolayan, taşıyan, yükleyen boşaltan her işletmenin bu konudaki sorumluluğu arttı. Bu sorumluluğa ilişkin Ulaştırma Bakanlığı da çalışma yapıyor ve ADR Sözleşmesi doğrultusunda mevzuat hazırlıyor. Özellikle çevrenin korunması ve güvenlik risklerinin azaltılmasına önem veren uluslararası firmalar, 1.200 sayfayı aşkın ADR Sözleşmesi'nde kendilerini ve operasyonlarını ilgilendiren ne tür düzenlemeler yapılaması gerektiğini araştırmaya ve bu konuda yasal sorumluluktan önce hazırlık yapmaya başladı. Biz de TUGEM olarak çevrenin insanların, ve hayvanların korunmasına ve güvenlik risklerinin azaltılmasına katkı sağlama çalışmalarımız doğrultusunda işbirliği yaptığımız FTA, IRU Academy gibi saygın kuruluşlarla birlikte ülkemizdeki bilgi birikimi artırmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda işletmelerin ‘tehlikeli madde güvenliği danışmanı’na (Dangerous Good Safety Adviser) ihtiyacı olacak” diyerek DGSA konusunun önemini belirtti.

18 yıldır FTA'in eğitmeni olan John Scrimgeour de değerli bilgilerini sektörden davetlilere aktardı. Türkiye'yi ADR konusunda "dişi olmayan kaplan"a benzeten John Scrimgeour "Birçok şirket artık ADR kurallarının uygulanması için baskı yapıyor. Eğer istediği kalite ve denetimi yapamazsak müşteriyi memnun edemeyiz. Gelişen bir ülke ve şirketler olarak  profesyonelliğinizi müşterilerinize ancak bu kurallara uyarak gösterebilirsiniz. Özellikle Türk taşımacılarının biraz geride durup kendilerine bakmaları lazım. ADR’ye imza atmakla iş bitmiyor. Bu şekilde dişi olmayan bir kaplana benziyor Türkiye. Gerçek bir kaplan olmak için bu kuralların tam anlamıyla hayata geçirilmesi gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.    

http://www.tasimacilar.com/haber.asp?wtc=haber&id=11342

http://www.persemberotasi.com/2012/03/%e2%80%9cadr-konusundaki-egitimler-artirilmali%e2%80%9d/

Hizmet verdiğimiz il ve ilçeler

İstanbul

Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçeliever, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sarıyer, Sancaktepe, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu

İzmir

Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Konak, Menderes, Menemen, Narlıdere, Seferihisar, Selçuk, Torbalı, Urla, Bergama, Beydağ, Çeşme, Dikili, Karaburun, Kınık, Kiraz, Ödemiş, Tire