SRC Belgesi Eğitimi ve Sınavları

Sürücülerin İlgili SRC Belgelerini Almaları Zorunludur! SRC1 Belgesi, SRC2 Belges, SRC3 Belgesi, SRC4 Belgesi, SRC5 Belgesi, ADR Tanker Belgesi - SRC BELGESİ ve SRC EĞİTİMLERİ İLE İLGİLİ TÜM DETAYLAR BU SAYFANIN AŞAĞISINDADIR

SRC Nedir?

Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre şirketinize kayıtlı otobüs, minibüs, kamyon, kamyonet, çekici tescilli araçlarınızı kullanan sürücülerin alması gereken belge türüdür. Sürücülerin kullandıkları araç türüne göre SRC1, SRC2, SRC3, SRC4, SRC5 belgelerini yanlarında bulundurmaları kanunen zorunludur. 

Hangi SRC Belgesi Hangi Taşıma Kategorisini Temsil Eder?

SRC1 - Uluslararası ve Ulusal Yolcu Taşımacılığı
SRC2 - Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı
SRC3 - Uluslararası Eşya-Kargo Taşımacılığı
SRC4 - Yurtiçi Yük-Eşya-Kargo Taşımacılığı 
SRC5 (ADR Belgesi) - Tehlikeli Madde Taşımacılığı

SRC Çıkmış Sınav Sorularına Nasıl Ulaşırım?

Geçmiş yıllarda çıkmış SRC sınav sorularına, deneme sınavlarına ve konularına göre sorular seçeneği ile SRC eğitimi kapsamı tek bir ders konusu sorulara da ulaşabilir, böylece eksik olduğunuz noktaları tespit edebilir ve sınav çalışmalarınızı istediğini gibi şekillendirebilirsiniz. Ayrıca soruları çözdükten sonra karşınıza gelecek, cevabın hangi yönetmelik ya da kanun maddesine dayandığını gösteren linkler sayesinde konuları daha iyi anlayabilirsiniz. Tek linke tıklayarak ilgili maddelere ulaşabilir böylece mevzuat içerisinde kaybolmazsınız. Bunun için ilgili eğitim sayfalarımızda bulunan resimlerin sağındaki linkleri kullanabilirsiniz. Ayrıca çıkmış sınav soruları linkimizden de sorulara rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Kanun ve Yönetmeliklere göre listelenmiş ceza maddelerine de yine mevzuat içerisinde kaybolmadan başlıklarına göre sıralanmış sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Karayolu Taşıma Mevzuatına göre uygulamada olan cezalara ulaşmak için tıklayın.

SRC Belgesi Alma Şartları Nelerdir? SRC Nasıl Alınır? 

Ehliyetlerini 2003 yılından sonra almış olanların Ulaştırma Bakanlığı'nın yetkilendirdiği kurumlardan eğitim alarak yine Ulaştırma Bakanlığı'nın açacağı sınavda başarılı olmaları gerekmektedir. Ehliyeti daha önce almış olanların kurumumuzla irtibata geçmeleri halinde belgeleri incelenerek ve gerekli formlar doldurularak eğitimsiz ve sınavsız SRC Belgeleri almalarını sağlayabiliyoruz. Konunun detayı için sayfamızda bulunan formları doldurabilir veya bizi arayabilirsiniz.

Sınavsız SRC Belgesi ve SRC Muafiyet Koşulları

Eğitime girmeden SRC Belgesi alabilmek için;

  1. 25 Şubat 2003'ten önce ehliyet sahibi olanlar eğitim ve sınava tabi olmadan SRC belgesi alabilirler.  www.turkiye.gov.tr 'den sınavsız SRC belgesi başvurusu yapmak için tıklayınız. Başvuru detayları için Ulaştırrma ve Altyapı Bakanlığı 'na  444 24 07 telefonlarından ulaşabilirsiniz.

25 Şubat 2003'ten önce;

* 66 yaşından gün alanlar SRC Belgesi için başvuramazlar. 

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Mesleki Yeterlilik Kursları Yönetmeliğine Göre;

a) SRC1 türü belge sahibi olanlar, SRC2 belge türünü,

b) SRC3 türü belge sahibi olanlar, SRC4 belge türünü, almış kabul edilir.

Ulaştırma Bakanlığı SRC Sorgulama 

www.turkiye.gov.tr adresinden SRC belgenizi almak için tıklayınız. 

SRC Kursu

SRC eğitimlerimiz T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan tarafından yetkilendirilmiş olup İstanbul ve İzmir'de hizmetinizdedir. Bakanlık sınavında başarılı olan TUGEM kursiyerleri SRC Belgesini almaya hak kazanıyorlar. www.turkiye.gov.tr adresinden ODY belgenizi almak için tıklayınız. 

Danışmanlık Hizmetimiz

Karayolu Mevzuatı ile ilgili operasyonel sorunların giderilmesi, gerekli yetki belgelerinin çıkarılması gibi konularda danışmanınız olabiliriz. Karayolu Mevzuatına ulaşmak için tıklayın.

 

Eğitim merkezlerimize ulaşmak için 0850 346 7060 'ı arayabilirsiniz.

İstanbul Maltepe'de eğitim almak için 1 'i, 

İstanbul Florya'da eğitim almak için 2 'yi,

İzmir'de eğitim almak için 3 'ü tuşlayarak ilerlemeniz yeterlidir.

 

Hizmet verdiğimiz il ve ilçeler

İstanbul

Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçeliever, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sarıyer, Sancaktepe, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu

İzmir

Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Konak, Menderes, Menemen, Narlıdere, Seferihisar, Selçuk, Torbalı, Urla, Bergama, Beydağ, Çeşme, Dikili, Karaburun, Kınık, Kiraz, Ödemiş, Tire