2018-GMYS-DenemeSınavı-revMT-80-03

Gümrük Müşavir Yardımcılığı Deneme Sınavları

GMS / GMYS Online Test

  1. Gümrük Kanunu'na göre aşağıdakilerden hangisi teminat yerine garanti mektubu veremez?




    Konusu:
  2. Götürü teminat sisteminden yararlanmak için verilecek teminat tutarı bir önceki yılda gümrük işlemleri nedeniyle teminat konusu olan toplam değerin %10’udur. Ancak;Teminatın dahilde işleme rejimi kapsamındaki eşyayı da içermesi halinde bu tutarın en az ne kadar olması gerekmektedir?




    Konusu:
  3. Gümrük kanununa göre gümrük yükümlülüğü ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğru olarak belirtilmiştir?
    I- İthalatta gümrük yükümlülüğü İthalat vergilerine tabi eşyanın ithalat vergilerinden kısmi muafiyet suretiyle geçici ithali, için verilecek gümrük beyannamesinin tescil tarihinde başlar.
    II- Dolaylı temsilde, temsilcinin yükümlülüğü, beyanda kullanılan verilerin yanlış olduğunu bildiği veya mesleği icabı ve mutat olarak bilmesi gerektiği durumlarla sınırlıdır
    III- Gümrük gözetimi altındaki ithalat vergilerine tabi eşyanın, kanuna aykırı olarak gümrük gözetimi dışına çıkarılması halinde gümrük yükümlülüğü beyannamenin tescil tarihinde başlar
    .




    Konusu:
  4. Kısmı Muafiyet suretiyle geçici ithalat rejimine tabi tutulan eşyadan heray alınacak ithalat vergileri aşağıdakilerden hangisidir?




    Konusu:
  5. Kısmi muafiyet suretiyle geçici ithalat rejimine 13.08.2010 tarihinde tabi tutulan, gümrük vergileri tutarı 3.600 TL olarak hesaplanan ve 17.11.2010 tarihinde geçici ithalat rejimi sonlandırılan eşyadan alınması gereken vergi miktarı aşağıdakilerden hangisidir?




    Konusu:
  6. Son geçerlilik gününde hareket gümrük idaresine ibraz edilen TIR Karneleri üzerinde hareket gümrük idaresi tarafından varış gümrük idaresine kadar süre yetmeyeceği için aşağıdaki işlemlerden hangisi yapılır?




    Konusu:
  7. Aşağıdakilerden hangisi TIR Sözleşmesine taraf ülkedir?




    Konusu:
  8. Karayoluyla uluslararası eşya taşımacılığı yapılan taşıtların TIR sözleşmesi hükümlerine uygun olarak imal edildiğini gösteren ve Gümrük Muhafaza Başmüdürlükleri tarafından yetki verilen Gümrük İdarelerince iki yıl süreyle düzenlenen belge aşağıdakilerden hangisidir?




    Konusu:
  9. Aşağıdakilerden hangisi TIR Karnesinin özelliklerinden biri değildir?




    Konusu:
  10. Avrupa Topluluğu üyesi ülkelerden AKÇT ürünleri ithalatında tercihli rejimden faydalanmak için ibraz edilmesi gereken belge hangisidir?




    Konusu:
  11. 4458 sayılı Gümrük Kanunu uyarınca aşağıdakilerden hangisi tümüyle bir ülkede elde edilen veya üretilen eşya ifadesinin kapsamına girmez?




    Konusu:
  12. Form A Menşe Belgesinin ithalat gümrük idaresine ibraz süresi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?




    Konusu:
  13. Aşağıdaki ülkelerden hangisi Pan Avrupa Akdeniz Menşe Kümülasyonu Sistemine dahil değildir?




    Konusu:
  14. Aşağıdaki ülkelerden hangisi Batı Balkan Menşe Kümülasyon Sistemine dahil değildir?




    Konusu:
  15. Aşağıdakilerden hangisi A.TR Dolaşım Belgelerinin “teknik nedenlerle kabul edilmeme” gerekçelerinden biri değildir?




    Konusu:
  16. Aşağıdaki ülkelerden hangisi ile serbest ticaret anlaşmamız yoktur?




    Konusu:
  17. 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa göre, kaçakçılık suç veya kabahatlerine katılmış ancak fiille ilgili resmi makamlarca haber alınmadan önce suçu, faillerini ve eşyanın saklanmış olduğu yeri merciine haber veren kişi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?




    Konusu:
  18. Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa göre; aşağıdakilerden hangisi aracının müsadere edilebilmesi için gerekli koşullardan birisi değildir?




    Konusu: Gümrük ve Kaçakçılık Mevzuatı
  19. Tütün mamulleri, etil alkol, metanol ve alkollü içkileri ambalajlarına kamu kurumlarınca uygulanan bandrol, etiket, pul, damga veya benzeri işaretleri ilgili mevzuatta belirtilen şekilde temin etmesine rağmen belirlenen ürünlerde kullanmaksızın bedelli veya bedelsiz olarak yayanlar, bunları alma veya kullanma hakkı olmadığı halde sahte evrak veya dokümanlarla veya herhangi bir biçimde ilgili kurum ve kuruluşları yanıltarak temin edenler, bunları taklit veya tahrif ederek yada konulduğu üründen kaldırarak, değiştirerek yada her ne suretle olursa olsun tedarik ederek amacı dışında kullananlara verilecek ceza ne kadardır?




    Konusu:
  20. Kaçak eşya, her türlü silah, mühimmat, patlayıcı ve uyuşturucu maddelerin bulunduğundan şüphe edilen her türlü kap, ambalaj veya taşımaya yarayan diğer araçlar ile kişilerin üzerlerinde yapılacak arama ve elkoymalar hangi kanun uyarınca yerine getirilir?




    Konusu:
  21. Kaçakçılıkla Mücadele Kanununda tanımlanan suçlardan birine iştirak etmiş olan kişi; resmî makamlar tarafından haber alındıktan sonra fiilin bütünüyle ortaya çıkmasına hizmet ve yardım ederse verilecek ceza bakımından aşağıdakilerden hangisi doğrudur?




    Konusu:
  22. Türk Gümrük Tarife Cetvelinde 4’üncü Bölüm, 16’ncı Fasıl, 5’inci pozisyonda sınıflandırılan bir eşyanın tarife alt pozisyonu aşağıdakilerden hangisi olabilir?




    Konusu:
  23. Aşağıdakilerden hangisi Gümrük Yönetmeliği'nde tanımlandığı hâliyle bir tarife pozisyonu olabilir?




    Konusu:
  24. Aşağıdakilerden hangisi tarifenin 3 (b) genel yorum kuralının uygulanmasında “perakende olarak satılacak hâle getirilmiş takım hâlinde bulunan eşya”nın belirlenmesinde gözetilen şartlardan biri değildir?




    Konusu:
  25.  Birlikte gümrüğe sunulan keman ve bu kema- na uygun olarak yapılmış mahfazası hangi yorum kuralına göre ve ne şekilde sınıflandırılır?




    Konusu:
  26. Bekletilmeyecek eşyanın ihale bedelinin ödenmesini takiben kaç gün içinde alıcı tarafından bulunduğu yerden teslim alınması zorunludur?




    Konusu:
  27. 5607 sayılı Kanuna göre muhbirin bulunması halinde ikramiye dağıtımı ne şekilde yapılır?




    Konusu:
  28. Antrepo işleticileri tarafından tutulan stok kayıtlarının rafineri sahasındaki mevcudu her zaman göstermesi zorunludur. Verimlilik oranı da göz önünde bulundurularak tespit edilen miktarlar, rafineri idaresinin yıl sonu envanter rakamları ile karşılaştırılır. Karşılaştırma sonucunda kayden antrepo sahasında mevcut görülen miktar ile envanter miktarları arasında bulunacak ve yıllık ithal tutarının % kaçını aşmayan eksik veya fazlalıklar verim marjı kabul edilir?




    Konusu:
  29. Sahiplerinin isteği ile kapatılma hali hariç, antrepo açma izni geri alınan gerçek ve tüzel kişilere, iznin geri alındığı tarihten itibaren kaç yıl süre ile yeniden antrepo açma izni verilmez?




    Konusu:
  30. Gümrük mevzuatına göre serbest bölgeler dâhil Türkiye Gümrük Bölgesinde yerleşik ve en az kaç yıldır faaliyette bulunan gerçek veya tüzel kişiler ile 9 uncu maddede belirtilen kamu kurum ve kuruluşlarına gümrük mevzuatının öngördüğü basitleştirilmiş uygulamalardan ve Türkiye Gümrük Bölgesine eşya giriş ve çıkışı sırasında yapılan emniyet ve güvenlik kontrollerine ilişkin kolaylaştırmalardan yararlanmak üzere yetkilendirilmiş yükümlü statüsü tanınır?




    Konusu:
  31. Yetkilendirilmiş yükümlü statüsü sahiplerine aşağıdakilerden hangi kolaylaştırmalardan, ayrıca bir talebe gerek kalmaksızın, yararlanma izni verilir?




    Konusu:
  32. Yerleşim yeri Türkiye'de olan bir Türk vatandaşı ile evlenerek veya evlenmek üzere yerleşim yerini yabancı bir ülkeden Türkiye Gümrük Bölgesine nakleden kişilere ait çeyiz eşyasının gümrük vergilerinden muaf olarak ithaline izin verilebilmesi için kişinin yerleşim yerini evlilik nedeniyle naklinden önce, en az ne kadar süre ile Türkiye Gümrük Bölgesi dışında bulunmalıdır?




    Konusu:
  33. Miras yoluyla intikal eden eşyalara muafiyet uygulanmasına ilişkin olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?




    Konusu:
  34. 15481 sayılı BKK hükümleri çerçevesinde; hava taşıllarının Türkiye Gümrük Bölgesine getirilmeksizin serbest dolaşıma giriş işlemlerinin taşıt aracına ilişkin teknik uygunluk belgesinin düzenlendiği tarihten itibaren kaç gün içerisinde sonuçlandırılması gerekmektedir?




    Konusu:
  35. 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa göre, kaçakçılık suçlarının kaçakçılığı önleme, izleme, araştırma ve soruşturma ile görevli kişiler tarafından işlenmesi halinde yaptırımlar hangi oranda artırılır?




    Konusu:
  36. Serbest dolaşıma sokulacak aşağıdaki eşyaların hangisi için gümrük vergilerinden muafiyet uygulanmaz?




    Konusu:
  37. Türk Bayrağı çekilmiş gemilerin Türkiye Gümrük Bölgesine getirilmeksizin serbest dolaşıma giriş iş- lemleri ile ilgili olarak aşağıdaki belirtilen şartlardan hangisi yanlıştır?




    Konusu:
  38. Kolaylaştırılmış İmha talebine ilişkin olarak Gümrük Yönetmeliğine göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
    I – Kolaylaştırılmış imha talebinin gümrük idaresince eşyanın gümrük işlemlerinin durdurulduğunun veya alıkonulduğunun tebliğ edilmesini takip eden on iş günü içinde yapılması gerekir
    II- Kolaylaştırılmış imha talebinin bozulabilir eşya için 7 iş günü içinde yapılması gerekir
    III- Eşyanın imha edilmek üzere gümrüğe terk edildiğine ilişkin eşya sahibinin muvaffakatnamesi olmadan kolaylaştırılmış imha talebi karşılanmaz




    Konusu:
  39. Fikri ve sınai hakların korunmasıyla ilgili olarak Gümrük Yönetmeliğine göre hak sahibinin başvurusu üzerine gümrük idaresince, eşyanın gümrük işlemlerinin durdurulması veya alıkonulmasına ilişkin alınan kararın hak sahibine bildirilmesi üzerine hak sahibinin yetkili mahkeme dışında bir mahkemeden ihtiyati tedbir kararı alması durumunda yetkili mahkemede en fazla kaç gün içerisinde dava açılması ve bu durumu gösterir bir belgenin Gümrük İdaresine ibrazı gerekir




    Konusu:
  40. Aşağıdakilerden hangisi “Eşyanın gümrükçe onaylanmış bir işlem veya kullanıma tabi tutulması” olarak kabul edilmez?




    Konusu:
  41. Gerçek ve tüzel kişiler ile hukuken tüzel kişilik statüsüne sahip olmamakla birlikte yürürlükteki mevzuat uyarınca hukuki tasarruflar yapma yetkisi tanınan kişiler ortaklığını aşağıdakilerden hangisi en iyi şekilde tanımlar?




    Konusu:
  42. Türkiye Gümrük Bölgesine getirilen eşyanın risk analizine dayalı kontrolleri de dâhil olmak üzere gümrükçe onaylanmış bir işlem ve kullanıma tabi tutulmasına ilişkin işlemlerinin yerine getirildiği gümrük idaresi aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak tanımlanmıştır?




    Konusu:
  43. Brüt ağırlıkları üzerinden vergiye tabi (A) malı 15 Kg, (B) malı 5 Kg, (C) malı 10 Kg net ağırlığında ve 6 Kg paket içerisinde gümrüğe sunulmuştur. Bu durumda A malının vergiye tabi toplam ağırlığı aşağıdakilerden hangisidir?




    Konusu:
  44. Dahilde İşleme Teblği'ne göre iptal veya resen kapatma işlemleri geri alınan firmalar adına düzenlenmiş ve düzenlenecek olan dahilde işleme izin belgeleri kapsamında kaç ay süreyle yapılacak tüm ithalat işlemlerinde indirimli teminat uygulanmaz?




    Konusu:
  45. TIR işlemleri ile ilgili olarak bir yolsuzluğun tespit edildiği ülkedeki gümrük kanunlarına ve yönetmeliklerine göre ödenmesi gereken ithal ve/ya ihraç vergi ve resimleri ile bunlara ilişkin gecikme faizlerini kefil kuruluş öder. Her Akit Tarafın belirleyeceği, kefil kuruluştan talep edilecek azami para tutarı Tır Karnesi başına ne kadardır?




    Konusu:
  46. Eşyanın serbest bölgeye konulmasından itibaren ne kadarlık süre içerisinde envanter kayıtlarına geçirilmesi gerekmektedir?




    Konusu:
  47. Eşyanın Tercihli Menşeinin Tespitine ilişkin yayımlanan Yönetmelikler çerçevesinde düzenlenen EUR.1 veya EUR-MED dolaşım belgesinin, ihracatçı ülkedeki vize tarihinden itibaren hangi süre içerisinde ithalatçı ülkenin gümrük idarelerine ibraz edilmesi gerekir?




    Konusu:
  48. Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi kapsamında kul- lanılan bir menşe ispat belgesinin tercihli muame- leye esas alınması amacıyla hangi süre içerisinde İthalatçı ülkenin gümrük idarelerine ibraz edilmesi gerekir?




    Konusu:
  49. “İki ya da daha çok ülkenin yaptıkları ticaret anlaş- ması uyarınca, aralarındaki ticarette karşılıklı olarak ya da bir ülkenin belli ülke ya da toprak parçaları menşeli eşyaya tek taraflı olarak daha düşük tarife uygulamasıdır.” Açıklaması aşağıdaki kavramların hangisinin tanımıdır ?




    Konusu:
  50. Aşağıdakilerden hangisi eşyanın gümrük kıymetine dâhil edilecek giderlerden birisidir?




    Konusu:
  51. Satış bedeli yöntemi hükümlerine göre gümrük kıy- meti belirlenirken, ithal eşyasının fiilen ödenen veya ödenecek fiyatına aşağıdaki ilavelerden hangisi ya- pılmaz?




    Konusu:
  52. 15481 sayılı BKK hükümlerine göre; yolcu berabe- rinde gelen ve ticari mahiyette olmayan bir eşya için tek ve maktu vergi uygulanabilmesi için eşya kıyme- tinin kaç Avroyu aşmaması gerekmektedir?




    Konusu:
  53. Aşağıdaki taşıtlardan hangileri için onay belgesi aranmaz?




    Konusu:
  54. Kısmi muafiyet suretiyle geçici ithalat rejimine 13.07.2010 tarihinde tabi tutulan, gümrük vergileri tutarı 1.200 TL olarak hesaplanan ve 17.10.2010 tarihinde geçici ithalat rejimi sonlandırılan eşyadan alınması gereken vergi miktarı aşağıdakilerden hangisidir?




    Konusu:
  55. Geri ödeme sistemi çerçevesinde düzenlenen dahilde işleme izin belgesi/dahilde işleme izni ihracat taahhüdünün kapatılmasını müteakip kaç ay içerisinde, ithalat sırasında ödenen vergilerin iadesi için ilgili gümrük idaresine müracaat edilmesi zorunludur?




    Konusu:
  56. Hariçte İşleme Rejiminde geçici ihracat eşyasının yerine kullanılmak üzere ikame ürünle değiştirilmesi usulü ne olarak adlandırılır?




    Konusu:
  57. Gümrük kontrolü altında İşleme rejimine ilişkin ola- rak aşağıdaki açıklamalardan hangisi yanlıştır?




    Konusu:
  58. İhracat Rejimi'ne göre geçici depolama süreleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?




    Konusu:
  59. Gümrük Yönetmeliğine göre havayoluyla ihracat veya yeniden ihracat amacıyla geçici depolama yerlerine konulan eşyaya verilen süre ve ek sürelerin bitmesine rağmen gümrük işlemleri bitirilip yerinden kaldırılmaması halindebu eşya için gümrük yükümlüsüne tebligat yapılarak ne kadar süre içerisinde eşyanın yerinden kaldırılması istenir?




    Konusu:
  60. Demiryolu taşımacılığında özet beyan verme süresi ne kadardır?




    Konusu:
  61. Alıcının yapacağı inceleme sonucuna bağlı olarak satın alımına karar verilecek, numune olarak nitelendirilemeyecek eşyaya verilecek geçici ithal süresi en fazla ne kadardır?




    Konusu:
  62. Aşağıdaki unsurlardan hangisi fiilen ödenen veya ödenecek olan fiyata ilave edilecek unsurlardır?
    I- Komisyonlar ve tellaliye
    II- Satın alma komisyonları
    III- Gümrük işlemleri sırasında söz konusu eşya ile tek eşya muamelesi gören kapların maliyeti
    IV- İşçilik ve malzeme giderleri dahil ambalaj bedeli
    V- Türkiye'ye ihraç amacıyla satışında bir satış koşulu olmaması kaydıyla, dağıtım veya tekrar satış hakları için alıcının yaptığı ödemeler




    Konusu:
  63. İhracatçı ülke tarafından, kritik malzeme ithalatında, istenilen ithal şahadetnamesinin süresi onay tarihinden itibaren ne kadardır ve ne kadar uzatılabilir?




    Konusu:
  64. Gümrük Kanunu'na göre bazı durumlarda usulsüzlük cezası belirtilen miktarın dört katı olarak uygulanır. Aşağıdakilerden hangisi bu durumlardan değildir?




    Konusu:
  65. Kaçak zannı ile el konulan eşya kaçak eşya ambarı olmaması halinde aşağıdakilerden hangisine konulmaz?




    Konusu:
  66. Yetkilendirilmiş yükümlü sertifika sahibinin kayıtlı bilgilerinde değişiklik olması halinde nereye başvuru yapılır?




    Konusu:
  67. Aşağıdakilerden hangisi yetkilendirilmiş yükümlüye verilen eksik beyan usulüne konu olabilecek belgelerden değildir?




    Konusu:
  68. Tasfiye Yönetmeliğine göre özelliği itibariyle belirli kamu kurum ve kuruluşlarının kullanabileceği eşyanın ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile özel kanunla kurulmuş vakıf ve derneklere bedelsiz olarak tahsisine ilişkin talepler Bakanlıkça değerlendirilir. Bu kapsamda Tahsis edilen eşyanın kaç iş günü içinde teslim alınması şarttır?




    Konusu:
  69. Gümrük Kanunundaki cezalarla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?




    Konusu:
  70. Gümrük Kanunu'nda yer alan işlemlerde serbest dolaşıma giriş rejimine tabi tutulan eşyaya ilişkin olarak, yapılan beyan ile muayene ve denetleme veya teslimden sonra kontrol sonucunda eşyanın genel düzenleyici idari işlemlerle ithalinin yasaklanmış olduğunun tespiti halinde uygulanacak cezalarla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?




    Konusu:
  71. Gümrük Uzlaşma Yönetmeliği'ne göre 7 nci maddenin yedinci fıkrası uyarınca Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüklerine yapılan uzlaşma taleplerinin kaç ay içerisinde 10.000 TL’ye ulaşmaması halinde, takip eden ay içinde mevcut uzlaşma talepleri sonuçlandırılır?




    Konusu:
  72. Gümrük Yönetmeliğine göre devir nedeniyle başka bir gümrüğe gönderilecek nihai kullanım kapsamı eşya varış gümrüğüne hangi belge ile gönderilir?




    Konusu:
  73. Gümrük kanununa göre gümrük yükümlülüğü ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğru olarak belirtilmiştir?
    I- İthalatta gümrük yükümlülüğü İthalat vergilerine tabi eşyanın ithalat vergilerinden kısmi muafiyet suretiyle geçici ithali, için verilecek gümrük beyannamesinin tescil tarihinde başlar
    . II-Temsilcinin yükümlülüğü, beyanda kullanılan verilerin yanlış olduğunu bildiği veya mesleği icabı ve mutat olarak durumlarla sınırlıdır
    III- Gümrük gözetimi altındaki ithalat vergilerine tabi eşyanın, kanuna aykırı olarak gümrük gözetimi dışına çıkarılması halinde gümrük yükümlülüğü başlar




    Konusu:
  74. Eksik beyan halinde eşyanın serbest dolaşıma girişi ile ilgili eksik belgeler süresi içinde gümrük idarelerine sunulmadığı takdirde cezai hükümler saklı kalmak üzere, normal oranların uygulanması sonucu tahakkuk ettirilen gümrük vergilerine göre noksan alındığı belirlenen gümrük vergileri ile 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanununa göre tespit edilen gecikme zammı oranında faizin yükümlüye tebliğ edildiği tarihi takiben kaç gün içinde ödenmesi zorunludur?




    Konusu:
  75. Serbest dolaşıma Giriş Beyannamesinin tescil tarihinden sonra gümrük vergisinin indirilmesiyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğru olarak belirtilmiştir?
    I- Tarımsal mali yükler dahil ithalat vergi oranlarının indirilmesine izin verilir
    II- İthalat vergi oranlarının eşyaya ilişkin gümrük vergilerinin ödenmesinden önce indirilmesi halinde beyan sahibi lehine olan oranın uygulanmasını isteyebilir
    III- Beyan sahibinden kaynaklanan nedenlerle gümrük işlemlerinin tamamlanamaması halinde indirim uygulanır




    Konusu:
  76. Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na göre ikramiye ödemeleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?




    Konusu:
  77. Kaçakçılık suçunun konusunu oluşturan eşyanın akaryakıt ile tütün, tütün mamülleri, etil alkol, metanol ve alkollü içkiler olması halinde kaçakçılık suçunu işleyen kişinin alacağı ceza ne kadardır?




    Konusu:
  78. Gümrük Uzlaşma Yönetmeliği'ne göre uzlaşma komisyonları kaç TL'den az olan uzlaşma talepleri için toplanamaz?




    Konusu:
  79. Gümrük Uzlaşma Yönetmeliği'ne göre 7 nci maddenin yedinci fıkrası hükmü hariç olmak üzere, yükümlünün uzlaşma talebinin, dilekçenin ilgili Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü uzlaşma komisyonu kayıtlarına girdiği tarihten itibaren azami kaç gün içinde sonuçlandırılması esastır?




    Konusu:
  80. Tasfiye Yönetmeliğine göre gümrük idaresi tarafından tasfiyelik hale geldiği tespit edilen eşya bulunduğu yerde görülüp tespit ve tahakkuk belgesi düzenlenerek, eşyanın tasfiyelik hale geldiği tarihi izleyen en geç kaç gün içinde tespit ve tahakkuk belgeleri düzenlenerek işletme müdürlüklerine gönderilir?




    Konusu:

Hizmet verdiğimiz il ve ilçeler

İstanbul

Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçeliever, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sarıyer, Sancaktepe, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu

İzmir

Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Konak, Menderes, Menemen, Narlıdere, Seferihisar, Selçuk, Torbalı, Urla, Bergama, Beydağ, Çeşme, Dikili, Karaburun, Kınık, Kiraz, Ödemiş, Tire