tahta-2

Ders Çalışma İsteği Nasıl Arttırılır?

0 119859

İnsanların en büyük sorunlarından birisi, ders çalışma isteklerinin yetersiz olmalarıdır. En çok duyulan ifadeler; ‘’ders çalışmak için isteğim yok’’ , ‘’ders çalışmaktan sıkılıyorum’’ ,’’baş ağrım var’’, ’’canım sıkılıyor’’ , ‘’yapamıyorum’’ gibi bahaneler çok fazla kullanılır. Ders çalışma isteğinizi beklemeden, ihtiyacınız olan gün ve saatlerde derslerinize çalışmanız gerekiyor. Çalışmanızın karşılığında sınavdan geçeceğinizi ve nelerin gerçekleşeceğini bir düşünün. Güzel şeyleri düşündüğünüzde, çalışmaya olan ilginiz daha fazla artacaktır.

Ders Çalışmama İsteğini Nasıl Yok Edersiniz?

  • Ders çalışmaya ön yargılı bir şekilde başlamamalısınız. Olumsuzluğu kafanızdan silerek ‘’yapamıyorum’’ , ‘’olmuyorum’’ gibi kelimeleri kullanmamanız gerekiyor. Düşüncelerinizi yönlendirecek ve karar alacak kişi siz olduğunuz için, hedeflerinizi gerçekleştirmek için çaba sarf etmelisiniz.
  • Kendinize ders çalışırken kısa vadeli hedefler koyarak ilerlerseniz, daha fazla başarılı olursunuz.
  • Çalışmaya başladıktan bir süre sonra ders yapma isteğiniz azalıyorsa, mutlaka bulunduğunuz ortamı havalandırmalısınız. Yeteri kadar oksijen almadığınız zaman, baş ağrısı meydana gelmektedir.
  • Ders çalışırken mutlaka karşınıza zor sorular çıkmıştır. Birçok kişi zor sorular çıktığında ders çalışmayı bırakabilir. Fakat zor sorular sizi asla yıldırmamalı, pes etmeden çalışmanıza devam etmelisiniz.
  • Der çalışmayı düzenli olarak her gün yapmalısınız.
  • Ders çalışmak için zamanı en verimli şekilde kullanmak gerekiyor. Ders çalışma aralıklarınız en fazla 50-60 dakika arasında olmalıdır. Dersten sonra soru çözüyorsanız çalışmanız 1.5 saate kadar çıkabilir. Çalışmaya başladıktan sonra 20 dakika aralıklara küçük molalar vermek, daha etkili olur.
  • İradenizi en üst seviyede kullanmalısınız. Ders çalışmak içinizden gelmiyorsa, bırakmak yerine kendinizi sonuna kadar zorlamalısınız.
  • Anne ve babanızın ya da yakınlarınızın, sizin neden ders çalışmanız gerektiğini istediklerini bir düşünün. Kendinizi başkasının yerine koyduğunuzda, bilinciniz artacaktır.
  • Arkadaşlarınızla işbirliği yaparak proje çalışmalarına katılabilirsiniz. Birlikte ders çalışmak, bazen bilmediğiniz noktaları yakalamanıza ve farklı görüş açıları ile bakmanıza sağlayacaktır.
  • Ders çalışırken dersi aniden bırakmamalı ve programınızı bozmamalısınız. Bazen ders çalışırken arkadaşlarınız sizi eğlenceye davet edebilir, fakat ders zamanı ders, eğlence zamanı eğlenceye katılmalısınız.
  • Anlamakta zorlandığınız ve takıldığınız sorular olabilir, bunları mutlaka not alıp bilen arkadaşlarınıza ve ya hocalarınıza sorabilirsiniz.

Düzenli ders çalışmak ve karşılığında sınavları geçmek, muhteşem bir duygudur. Sınavın sonunda belki bir meslek sahibi olacak belki de çok istediğiniz bir başarıyı yakalayacaksınız. Dersinize düzenli çalışarak ve bol soru çözerek, başarıya ulaşabilirsiniz.

Soru Çözerek Motivasyonunuzu Arttırın!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *