GMS Deneme-2018-revMT-80-04

GMS Deneme-2018-revMT-80-04

  1. İş yeri nakli suretiyle serbest dolaşıma sokulan sermaye mallan ve diğer malzemelere gümrük vergilerinden muafiyet tanınır. Buna göre, iş yerini Türkiye'ye nakletmek isteyen bir mobilya firması aşağıdakilerden hangisini bu kapsamda muafiyet hükümlerinden faydalanarak getiremez?




    Konusu:
  2. ÖTV Kanunu'na göre "ithalat'' ne anlama gelir?




    Konusu:
  3. İtalya’nın Trieste Limanından 01.01.2011 tarihinde yola çıkan Solak1 Gemisi başka bir limana uğramadan İstanbul Haydarpaşa Limanına 06.01.2011 tarihinde ulaşmıştır. Aynı tarihte gümrüğe sunulan Solak1’e yüklü 111 numaralı konteynerde bulunan ABC firması- na ait 20 ton sentetik kumaşın FOB kıymeti 50.000 EURO’dur. Eşya için 3000 EURO nav- lun, 200 EURO sigorta ödenmiştir. 10.01.2011 tarihinde Gümrük Müşaviri Ali KUZU eşya için Serbest Dolaşıma Giriş Beyannamesini Bilge sisteminde tescil etmiş, 11.01.2011 tarihinde tescil memuru beyannameyi onaylamıştır. Eşyanın muayene işlemleri sona erip vergileri ödendikten sonra konteyner liman sahasından 13.01.2011 tarihinde çıkmıştır. Beyanname tescil tarihine kadar 300 EURO, toplamda ise 500 EURO geçici depolama ücreti ödenmiştir. Eşyanın Gümrük Vergisi % 10, KDV’si % 8’dir. EURO için TCMB alış ve satış kurları aşağıda- ki şekildedir: Eşyanın KDV matrahı kaç EURO’dur?




    Konusu:
  4. İthal edilecek eşya ile ilgili olarak uygulanacak İlave Gümrük Vergisi (İGV) oranları, 2011/2203 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki “İthalat Rejimi Kararına Ek Karar”da aşağıdaki şekilde gösterilmiştir. Min İGV (USD/KG) İGV Oranı (%) Mak İGV (USD/KG) 1,25 20% 4,25 Eşyanın gümrük kıymeti 10.000 USD, miktarı 100 kg’dır. Tahsil edilecek ilave gümrük vergisi ne kadardır?




    Konusu:
  5. ÖTV Kanununa ekli III sayılı listenin (A) cetvelinde yer alan 22.08 tarife pozisyonlu % 40 alkol içeren, 5 TL değerinde 75 cl’lik bir şişe viskinin ÖTV tutarını hesaplayınız. (Vergi oranı % 275,6; Asgari Maktu Vergi Tutarı 85,8 TL/Lt)




    Konusu:
  6. Mükellef (A) yurt dışından yaptığı ithalat sırasında, eşyanın yüklemesinin ihraç limanındaki gecikmesi nedeniyle 700 USD demuraj; eşyanın Türkiye’deki boşaltma limanında gemiden gecikmeli boşaltılması nedeniyle de 300.- USD demuraj gideri ödenmiştir. Gümrük kıymetine dahil olacak demuraj gideri ne kadardır?




    Konusu:
  7. Harçlar Kanunu kapsamında kendi kısımlarında ödeme zamanı tesbit edilmemiş olup da, mahiyetleri icabı işin sonunda alınması lazım gelen harçlar; harç alacağının doğması tarihinden itibaren kaç gün içinde ödenir?




    Konusu:
  8. ithal edilen bir mal gümrük vergisinden muaf fakat Katma Değer Vergisine tabi ise KDV'nin matrahı aşağıdakilerden hangisidir?




    Konusu:
  9. Serbest dolaşıma Giriş Beyannamesinin tescil tarihinden sonra gümrük vergisinin indirilmesiyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğru olarak belirtilmiştir?
    I- Tarımsal mali yükler dahil ithalat vergi oranlarının indirilmesine izin verilir
    II- İthalat vergi oranlarının eşyaya ilişkin gümrük vergilerinin ödenmesinden önce indirilmesi halinde beyan sahibi lehine olan oranın uygulanmasını isteyebilir
    III- Beyan sahibinden kaynaklanan nedenlerle gümrük işlemlerinin tamamlanamaması halinde indirim uygulanır




    Konusu:
  10. Gümrük kanununa göre gümrük yükümlülüğü ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğru olarak belirtilmiştir?
    I- İthalatta gümrük yükümlülüğü İthalat vergilerine tabi eşyanın ithalat vergilerinden kısmi muafiyet suretiyle geçici ithali, için verilecek gümrük beyannamesinin tescil tarihinde başlar.
    II- Dolaylı temsilde, temsilcinin yükümlülüğü, beyanda kullanılan verilerin yanlış olduğunu bildiği veya mesleği icabı ve mutat olarak bilmesi gerektiği durumlarla sınırlıdır
    III- Gümrük gözetimi altındaki ithalat vergilerine tabi eşyanın, kanuna aykırı olarak gümrük gözetimi dışına çıkarılması halinde gümrük yükümlülüğü beyannamenin tescil tarihinde başlar
    .




    Konusu:
  11. Götürü teminat sisteminden yararlanmak için verilecek teminat tutarı bir önceki yılda gümrük işlemleri nedeniyle teminat konusu olan toplam değerin %10’udur. Ancak;Teminatın dahilde işleme rejimi kapsamındaki eşyayı da içermesi halinde bu tutarın en az ne kadar olması gerekmektedir?




    Konusu:
  12. Tasfiye edilecek eşya ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden doğru olanı belirtiniz?
    I- Tasfiye işlemlerinde, kanunların açık hükümleriyle getirilenler hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarınca konulan sınırlama ve kısıtlamalar dikkate alınmaz
    II- Bedeli tahsil edilmedikçe veya bedeli karşılığında teminat alınmadıkça tasfiye edilen eşya alıcısına teslim edilmez
    III- İmhalık hale gelmiş eşya tasfiye idaresince teslim alınır ve gümrük birimince imha edilir




    Konusu:
  13. Bekletilmeyecek eşya olduğu belgelerinden veya fiili durumundan anlaşılan eşya için tasfiye listesi en geç ne zaman düzenlenerek ilgili gümrük birimine gönderilmesi gerekmektedir?




    Konusu:
  14. Aşağıdakilerden hangisi gümrük ve ticaret bölge müdürlüklerinin izni ile antrepoya konulabilecek eşyadan değildir?




    Konusu:
  15. Özel antrepoların devri durumunda, antrepodaki eşyanın devralana devredilmemesi halinde, bu eşyanın antrepodan çıkarılması için gümrük idaresince kaç aylık süre verilir. Bu sürenin uzatılmasını gerektirir bir durumun olması halinde, bu süre gümrük idaresince en çok kaç ay uzatılabilir?




    Konusu:
  16. Kaçak zannı ile el konulan eşya sırasıyla aşağıdaki antrepo veya geçici depolama yerlerinden hangilerine konulması gerekmektedir? I - gümrük idaresince uygun görülen yerlere II- genel antrepo III- kaçak eşya ambarı IV- geçici depolama yerleri




    Konusu:
  17. Geçici depolama yerleriyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
    I- Geçici depolanan eşyanın her türlü dış etken ve müdahalelerden korunmasını sağlayacak şekilde yapılmış ve taşıtların durduğu, yanaştığı veya indiği yerlere mümkün mertebe yakın olan ambar, depo, ardiye veya hangar gibi yerler geçici depolama yerleridir
    II- Ağır ve havaleli eşyanın konulmasına mahsus olmak üzere, limanlar gibi gümrük işlemlerinin yapıldığı yerlerde bulunan geçici depolama yerlerinin mütemmim cüz’ü niteliğindeki açık alanlar geçici depolama yeri addolunur
    . III- Geçici depolama yerlerinin bulunmadığı mahallere getirilen eşya, duruma uygun gerekli önlemler alınmak şartıyla, geçici depolanan eşya statüsünde gümrükçe müsaade edilen yerlere de konulabilir
    .




    Konusu:
  18. Noksan alındığı anlaşılan gümrük vergileri, Yükümlü (A)’ya 06/01/2014 tarihinde tebliğ edilmiştir. Yükümlü (A) 15 günlük itiraz süresinin bitiminden 1 gün önce 20/01/2014 tarihinde uzlaşma talebinde bulunmuştur. 10/02/2014 tarihinde yapılan toplantıda uzlaşma vaki olmamıştır. Bu durumda aşağıdakilerden hangisi doğrudur?




    Konusu:
  19. Gümrükte uzlaşma müessesesine ilişkin hangi ifade yanlıştır?




    Konusu:
  20. Fikri ve sınai hakların korunmasıyla ilgili olarak Gümrük Yönetmeliğine göre hak sahibinin süresi içinde dava açamaması halinde bu sürenin uzatılmasına ilişkin olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?




    Konusu:
  21. Aşağıdakilerden hangisi gümrük mevzuatının fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunmasına ilişkin hükümlerine göre doğrudur?




    Konusu:
  22. Kolaylaştırılmış İmha talebine ilişkin olarak Gümrük Yönetmeliğine göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
    I – Kolaylaştırılmış imha talebinin gümrük idaresince eşyanın gümrük işlemlerinin durdurulduğunun veya alıkonulduğunun tebliğ edilmesini takip eden on iş günü içinde yapılması gerekir
    II- Kolaylaştırılmış imha talebinin bozulabilir eşya için 7 iş günü içinde yapılması gerekir
    III- Eşyanın imha edilmek üzere gümrüğe terk edildiğine ilişkin eşya sahibinin muvaffakatnamesi olmadan kolaylaştırılmış imha talebi karşılanmaz




    Konusu:
  23. Özet beyan ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?




    Konusu:
  24. İhracat veya yeniden ihracat amacıyla geçici depolama yerlerine konulması talep edilen eşya buralarda en fazla ne kadar kalabilir?




    Konusu:
  25. Havayolu şirketlerince ibraz edilen ve belirli şartları taşıyan özet beyanlarla ilgili olarak; bir özet beyan eksiği eşyanın başka bir uçakla geldiğinin ya da bir özet beyan fazlası eşyanın diğer bir özet beyan içeriği eşya olduğunun bildirilmesi ve bu karışıklığın azami kaç gün içerisinde gerçekleşmiş olması ve miktar, sayı, kıymet, marka, gönderici, alıcı ve diğer alametler bakımından özet beyanda kayıtlı eşya olduğunun tespit edilmesi durumunda özet beyan eksiklik/fazlalık takibatına geçilmez?




    Konusu:
  26. Konsinye İhracat olarak gönderilen eşyanın kesin satışından yapıldıktan sonra kaç gün içerisinde kesin satış faturasının kesilmesi ve İBGS bildirilmesi gerekir?




    Konusu:
  27. Kayda Bağlı İhracat ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?




    Konusu:
  28. Aşağıdakilerden Hangisi kayda Bağlı ürünler listesinde yer alır?




    Konusu:
  29. İhracatı zorunlu ürün güvenliği denetimine tabi eşyalann denetimleri aşağıdakilerden hangisi tarafından yürütülür?




    Konusu:
  30. Aşağıdakilerden hangisi kıymetli taş değildir?




    Konusu:
  31. Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun ve Gümrük Mevzuatı hükümlerine göre dışarıda yerleşik kişiler ile Türkiye’de yerleşik sayılmakla birlikte yurt dışında çalışan Türk uyruklu kişiler dışındaki yolcular en çok ne kadarlık Türk parasını beraberlerinde yurt dışına çıkarabilirler?




    Konusu:
  32. Türkiye'de satın alındığını tevsik etme ve girişte beyan edilmiş olma şartı aranmadan, yolcular en çok hangi değerdeki kendilerine ait ziynet eşyası niteliğindeki kıymetli madenlerden ve taşlardan yapılmış eşyaları yundışına çıkarabilirler?




    Konusu:
  33. Aşağıdaki eşya gruplarından hangisi kısmi muafiyet suretiyle geçici ithalat rejimine tabi tutulamayan eşya listesinde sayılmamıştır?




    Konusu:
  34. ATA Karnesi ile ilgili olarak aşağıda yer alan ifadelerden hangisi yanlıştır?




    Konusu:
  35. 7 ay süre ile kısmi muafiyetten faydalanacak eşya için ithalat vergi tutarına göre alınacak vergi ve ödenecek teminat aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru olarak belirtilmiştir?




    Konusu:
  36. Kısmi muafiyet suretiyle geçici ithalat rejimine 13.08.2010 tarihinde tabi tutulan, gümrük vergileri tutarı 3.600 TL olarak hesaplanan ve 17.11.2010 tarihinde geçici ithalat rejimi sonlandırılan eşyadan alınması gereken vergi miktarı aşağıdakilerden hangisidir?




    Konusu:
  37. Türkiye Gümrük Bölgesi dışında sürekli olarak, en az yirmidört ay süre ile yerleşik bulunan gerçek kişiler tarafından Türkiye Gümrük Bölgesinde kiralanmak veya satın alınmak suretiyle edindikleri konutlarında kullanılmak üzere, serbest dolaşıma sokulan kendilerine ait ev eşyasına muafiyet tanınır. Muafiyet; Türkiye'de bulunan konuta sahip olunması veya konutun en az kaç yıl için kiralanmış olması, halinde uygulanır?




    Konusu:
  38. Nihai kullanım ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden doğru olanı belirtiniz?
    I- Nihai kullanım izin belgesinde değişiklik yapılmaz
    II- Gümrük idaresince, izin belgesinde kayıtlı olan eşya ve gümrük beyannamesinde kayıtlı olan eşyanın gümrük tarife istatistik pozisyonu ile teknik ve ticari adı bakımından aynı eşya olduğunun tespit edilmesi gerekmektedir
    III- Eşyaya isabet eden vergiler ile nihai kullanımı veya kullanım amacı tayin edilerek gümrük vergisinin askıya alınması nedenleriyle indirimli tarife uygulanarak tahakkuk ettirilen vergiler arasındaki fark teminata bağlanır




    Konusu:
  39. Motorlu ticari araçların ve özel konteynerlerin standart depolarında mevcut bulunan ve gümrük vergilerinden muaf olarak ithal edilecek yakıt miktarı otobüslerde kaç litreyi, aşamaz?




    Konusu:
  40. Aşağıdakierin hangisinde serbest dolaşıma sokulacak eşyadan gümrük vergileri alınmaz?




    Konusu:
  41. Türkiye Gümrük Bölgesindeki yerleşim yerini bölge dışına nakletmek isteyen gerçek kişinin kişisel kullanım amacıyla getireceği gümrük mevzuatındaki koşulu taşıyan taşıta geçici ithalat izni verilir. Bu taşıtın geçici olarak Türkiye Gümrük Bölgesine getirildiği tarihten itibaren en fazla ne kadar süre içerisinde yeniden ihraç edilmesi zorunludur?




    Konusu:
  42. Aşağıda yer alan gerçek kişilerden hangisi yurt dışından gümrük vergilerinden muaf olarak kullanılmış ev eşyası ithal edemez?




    Konusu:
  43. Kesin önlemler, damping veya sübvansiyon incelemesi ile zarar incelemesini birlikte kapsayan en son gözden geçirme soruşturmasının sonuçlandığı tarihten veya yürürlüğe girdiği tarihten itibaren ne kadar süreyle yürürlükte kalır?




    Konusu:
  44. Aşağıdakilerden hangisi İthalatta Korunma Önlemleri Hakkında Karar uyarınca alınabilecek korunma önlemleri arasında ver almaz?




    Konusu:
  45. İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi Hakkında Kanuna göre; dampinge karşı vergi veya telafi edici vergiye ilişkin aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?




    Konusu:
  46. CE İşareti Taşıyan Bazı Ürünlerin İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2013/9) çerçevesinde aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?




    Konusu:
  47. 4703 sayılı ürünlere ilişkin teknik mevzuatın hazırlanması ve uygulanmasına dair kanun“uygunluk işareti” nedir?




    Konusu:
  48. Hariçte işleme rejimi kapsamında serbest bölgeye geçici olarak ihraç edilen eşyanın işleme faaliyeti sonucunda elde edilen işlem görmüş ürünün bünyesinde herhangi bir üçüncü ülke menşeli girdi kullanılmaması ve işleme faaliyetinin tamamen işçilik olması durumunda faturada belirtilen kıymet üzerinden alınacak vergiler ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?




    Konusu:
  49. Hariçte İşleme rejimi uygulanmayacak haller aşağıdakilerden hangisi değildir?




    Konusu:
  50. Dahilde İşleme Tebliği'ne göre verginin geri verilmesi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?




    Konusu:
  51. 4458 sayılı Gümrük Kanunu uyarınca, serbest dolaşıma giriş beyannamesinin tescili sırasında aşağıdakilerden hangisi geri ödeme sisteminden yararlanabilir?




    Konusu:
  52. Perakende satılacak şekilde hazırlanmış kontak lens solüsyonları hangi tarife pozisyonundadır?




    Konusu:
  53. Türk Gümrük Tarife Cetveline göre bisikletlerde kullanılan demirden mamul ziller hangi tarife pozisyonundadır?




    Konusu:
  54. “Yazı, resim tebeşirleri ve terzi tebeşirleri” aşağıdaki hangi pozisyonda sınıflandırılır?




    Konusu:
  55. Ham Gliserin; gliserinli sular ve gliserinli lesivlerden ‘’Ham Gliserin” hangi tarifede yer alır?




    Konusu:
  56. “Cep telefonu aşağıdaki GTİP’lerden hangisinde sınıflandırılır?




    Konusu:
  57. Gümrük Tarife Cetvelinde “03.07 Yumuşakçalar ” pozisyonunda aşağıdakilerden hangisi yer almaz?




    Konusu:
  58. “Perakende satılacak şekilde ambalajlanmış mürekkep lekesi çıkarıcılar” aşağıdaki hangi pozisyonda sınıflandırılır?




    Konusu:
  59. Gümrük Tarife Cetveline göre “Domuz yağı (etli kısımları içerenler hariç)” nın pozisyonu aşağıdakilerden hangisidir?




    Konusu:
  60. Aşağıdakilerden hangisi tarifenin 3 (b) genel yorum kuralının uygulanmasında “perakende olarak satılacak hâle getirilmiş takım hâlinde bulunan eşya”nın belirlenmesinde gözetilen şartlardan biri değildir?




    Konusu:
  61. Oyuncak bebeklere mahsus camdan gözlerin 7018.90.10.00.11 GTİP no da sınıflandırılmasında aşağıdaki genel yorum kurallarından (GYK) hangileri kullanılmıştır?




    Konusu:
  62. Aşağıdaki otomobil aksamlarından hangisi Türk Gümrük Tarife Cetveli’nde motorlu taşıt aksam ve parçalarının sınıflandırıldığı 87.08 tarife pozisyonunda değildir?




    Konusu:
  63. TIR Sistemi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? I- TIR karnesi muhteviyatı eşyanın varış gümrük idaresine boşaltılmasını müteakip boş olan yabancı römork veya yarı römorkun geçici olarak gümrük idaresinin denetimine bırakılması ve aynı çekicinin başka bir ihraç eşyası yüklü römork veya yarı römorku yurtdışına götürmesine izin verilir II- Geçici olarak gümrük idaresinin denetimine bırakılan yabancı plakalı boş römork veya yarı römorklar, sahipleri veya bunların temsilcilerinin yazılı talepleri üzerine ihraç eşyası yüklenerek yurtdışı edilebilir III- Gümrük işlemleri tamamlanarak serbest dolaşıma giren eşyanın, taşıma belgelerinde yazılı yurt içindeki boşaltma yerlerine kadar aynı yabancı plakalı taşıtla taşınması mümkündür.




    Konusu:
  64. TIR işlemleri ile ilgili olarak bir yolsuzluğun tespit edildiği ülkedeki gümrük kanunlarına ve yönetmeliklerine göre ödenmesi gereken ithal ve/ya ihraç vergi ve resimleri ile bunlara ilişkin gecikme faizlerini kefil kuruluş öder. Her Akit Tarafın belirleyeceği, kefil kuruluştan talep edilecek azami para tutarı Tır Karnesi başına ne kadardır?




    Konusu:
  65. Aşağıdakilerden hangisi TIR sözleşmesine taraf ülke değildir?




    Konusu:
  66. TIR işlemleri kapsamında giriş veya hareket gümrük idaresi tarafından, işlemleri tamamlanıp varış veya çıkış gümrük idaresine sevk edilecek taşıtın güzergah kat etme süresi Ekim ayında en uzun mesafe için azami kaç saate kadar belirlenir?




    Konusu:
  67. Varış Gümrük İdaresinde yapılan boşaltım tutanağında özet beyan fazlası olduğu tespit edilmiştir. Fazla çıkan bu eşyalar ile ilgili nasıl bir cezai işlem uygulanır?




    Konusu:
  68. İhracat vergilerine tabi ürünü gümrüğe sunmaksızın yurt dışına çıkaran yükümlüye kesilecek idari para cezası nedir?




    Konusu:
  69. 4458 sayılı Gümrük Kanununa göre, gümrük müşavirleri hakkında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?




    Konusu:
  70. Gümrük kanununa göre verilecek usulsüzlük cezasıyla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğru olarak belirtilmiştir?
    I- Geçici ithalat rejimi kapsamında Türkiye Gümrük Bölgesine getirilen eşyanın verilen sürenin bitimini takiben iki ayı aşmayan sürede yeniden ihraç edilmesi veya gümrükçe onaylanmış bir işlem veya kullanıma tabi tutulması halinde usulsüzlük cezası 4 kat olarak uygulanır
    II- Serbest bölgelerde çalışan veya buralara giren ve çıkan kişilerin bu Kanunla konulmuş kurallara uymaması halinde usulsüzlük cezası 4 kat olarak uygulanır
    III- Geçici ithalat rejimi kapsamında Türkiye Gümrük Bölgesine getirilen eşyanın verilen sürenin bitimini takiben bir ay içerisinde yeniden ihraç edilmesi veya gümrükçe onaylanmış bir işlem veya kullanıma tabi tutulması halinde usulsüzlük cezası 4 kat olarak uygulanır




    Konusu:
  71. Aşağıda yer alan cümlelerden hangisi yanlıştır?




    Konusu:
  72. Gümrük Uzlaşma Yönetmeliği'ne göre uzlaşma talebinin sonuçları ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?




    Konusu:
  73. Gümrük Uzlaşma Yönetmeliği'ne göre uzlaşma talebinin incelenmesi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?




    Konusu:
  74. Gümrük kontrolü altında işleme rejimi ibrası ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?




    Konusu:
  75. Aşağıdakilerden hangisi 6455 sayılı Kanunla değişik 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na göre alt sınır hapis cezası yaptırımı en ağır kaçakçılık suçudur?




    Konusu:
  76. Kaçakçılıkla Mücadele Kanununda belirtilen verilecek cezalarla ilgili nitelikli haller kapsamında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır_?




    Konusu:
  77. Türkiye Gümrük Bölgesi içindeki transit taşınan eşyanın suçüstü şeklindeki hırsızlıklar nedeniyle telef ve kaybının kanıtlanması ve gümrük vergilerinin tahsil edilmemesi için gereken belgeyi aşağıdaki kurumlardan hangisi verir?




    Konusu:
  78. Turistik kolaylıklar kapsamı taşıtların sürelerine göre aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?




    Konusu:
  79. Transit rejimi çerçevesinde taşınan serbest dolaşımda bulunmayan eşyayı, rejim hükümlerine aykırı olarak gümrük bölgesine bırakan kişiye verilecek ceza aşağıdakilerden hangisidir?




    Konusu:
  80. Bağlayıcı tarife bilgisinini iptal edilmesi veya değiştirilmesiyle ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden doğru olanı belirtiniz?
    I- Talep edenin verdiği yanlış veya eksik bilgiye dayanan Bağlayıcı Tarife Bilgisi iptal edilir. İptal, iptal kararının ilgiliye tebliğ edildiği tarihten itibaren hüküm ifade eder
    II- Dünya Gümrük Örgütünün uymakla yükümlü bulunduğumuz nomanklatür, izahname, tarife pozisyonlarına ilişkin kararlarındaki bir değişikliğe uymaması durumunda söz konusu değişikliklerin Resmi Gazetede yayımlandığı tarihden itibaren BTB geçerliliğini yitirir
    III- Bağlayıcı Tarife Bilgisi'nin iptal edildiğinin veya değiştirildiğinin bilgi verilen kişiye tebliğ edilmesi durumunda iptal ya da değişiklik kararının ilgiliye tebliği tarihinden itibaren BTB geçerliliğini yitirir




    Konusu:

Hizmet verdiğimiz il ve ilçeler

İstanbul

Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçeliever, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sarıyer, Sancaktepe, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu

İzmir

Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Konak, Menderes, Menemen, Narlıdere, Seferihisar, Selçuk, Torbalı, Urla, Bergama, Beydağ, Çeşme, Dikili, Karaburun, Kınık, Kiraz, Ödemiş, Tire