yakin-ic

Yakın İlişki Nedir? Nasıl Kurulmalıdır?

0 2155

İletişimin en önemli parçalarından birisi, insanlarla yakın ilişki kurmaktır. Bilinçsiz olarak sürekli yapmış olduğunuz diyalog ve hareketler, aslında günlük hayatınızda çok işinize yaramaktadır. Nasıl davranacağınızı ve hareketlerinizi nasıl yönlendireceğinizi bilirseniz, sizde fark edeceksiniz ki ilişkileriniz daha fazla düzenli ve aktif olacaktır.

Hiç farkına vardınız mı? Çalıştığınız yerde arkadaşlarınızla sohbet ederken, ayaküstü laflarken veya bir cafede bir şeyler içerken, genelde diğer insanlarla aynı pozlar sergilemektesiniz. İletişim halindeyken göz teması kurar, rahatça konuşur ve birlikte çok rahat hareket edersiniz. Bazen de konuşurken etrafınıza herhangi bir ses duyurmamak için sessiz konuşur, ya da komik bir şeyler anlatıldığında gülersiniz. NLP’de bu durum yakın ilişki olarak bilinmekte, ilişkide güven ahenk ve işbirliğinin kurulması ve aktifleşmesi olarak tanımlanmaktadır.

Yakın İlişki Kurmanın Faydaları

NLP, iletişiminizin kaliteli olması, motivasyonunuzun yüksek tutulması, hayata olumlu bir pencereden bakılması ve sizi başarılı kılacak birçok tekniği size öğretmektedir. Biriyle yakın ilişki kurmak için, ahenk içinde olmak ve aynı seviyede konuşmak gerekiyor. İyi anlaştığınız kişilerle ahenk uyumunuz olduğu için ve aynı seviyede konuştuğunuz için mutlusunuzdur. Yakın ilişki kurduğunuzda bilinçli çaba ile değil, genelde doğal olarak kendiliğinden gelişir. İnsanlarla geçinirken genellikle yakın ilişkidesinizdir.

Hayatta başarılı olmanın en büyük kriterlerinden olan yakın ilişki kurmak, hayatınıza yön vermek için üzerinde durulması gereken bir konudur. Dünya ıssız bir ada olmadığına ve içinde sadece siz yaşamadığınıza göre, insanlarla geçinebilmeli ve yakın ilişki kurabilme becerinizin iyi ve sürekli olması gerekir. Biriyle ilk kez karşılaşıp yakın becerilerinizin olduğunu anladığınız zaman, buzları kırıp yakınlaşmanız daha kolay olacaktır. İçinizde hissettiklerinize göre başka bir insanla yakın ve uzak bir ilişki içinde olduğunuzu anlayabilirsiniz. Bazı kişilerle yakın ilişki kuramadığınızda sıkılır ve yanlarında bir an önce gitmesini veya ortamdan bir an önce uzaklaşmak istersiniz. Fakat yakın ilişki kurduğunuz ve yıldızınızın barışık olduğu kişilerle kaldığınızda, size keyif verecektir.

Yakın ilişki karşılıklı etkilemeyle eşdeğerdir. Pistte ahenk içinde dans eden ve hiç zorlanmayan bir çift nasılsa, yakın ilişkide olup iletişim kuran kişilerde aynı durumdadır. Dans esnasında biri diğerinin ayağına sürekli basar ve hareketlere uyum sağlayamazsa, bu ilişki ahengini kaybeder ve ilişki biter. Dans edecek çift yeni tanışıyorsa ilk etapta sorunlar çıkacak, fakat zamanla uyum yakalanacaktır.

Yakın ilişki kurmak için sahip olduğunuz becerilerinizin geliştirilmesi ve yenilerinin eklenmesi gerekiyor. Ne yapmakta ve ne söylemekte olduğunuzu önceden kurgulamak, ilişkinizin uzun olmasını sağlar. Yakın ilişkinin kullanılacağı çok fazla yer vardır. Duyusal keskinlik becerinizi kullanarak diğer kişi gibi davranırsanız, yakın ilişki kurabilirsiniz. İletişiminizi güçlü tutmak, başarılı olmak ve yakın ilişki kurmak için, NLP eğitimleri alarak kendinizi geliştirebilirsiniz.

NLP Eğitimleri İle İlişkilerinizi Güçlendirin!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *