basari-ic

İnanmak Başarmanın Yarısı Değil Tamamıdır

0 3685

İnanırsanız başarır, başarırsanız mutlu olursunuz.  İçinizdeki doğru inançları desteklediğinizde, yapmak istediklerinize adım-adım ulaşırsınız. Doğru koşullar altında insanlar, derin trans olayını uyanık ve normal durumda gerçekleştirme becerisine sahiptirler. Yolda yürürken birçok kez karşıdan gelen kişinin arkadaşınız olduğunu sanmış fakat yanılmış olabilirsiniz. Bir dostunuzun surat ifadesine bakarak onun kızgın olduğunu sandınız, fakat sadece daldığını anladınız. Yaşanan tüm bu olaylar uyanık durumda görülen sanrılardır.

Yanlış İnançlarınızı Değiştirmelisiniz

Beyninizde becerileriniz konusunda ki yanlış inançlarınızı değiştirdiğinizde, kendinize olan güveniniz artacaktır. Kendinizi başarısız olarak görmekten vazgeçip, inançlarınızı güçlü tutmalı ve kendinize güvenmelisiniz. Geçmişte yaşadığınız sorunları ve sizi nasıl etkilediklerini bularak, onları yok edebilirsiniz. Beyinin anladığını dilde iletişim kurarsanız, beyin çok hızlı öğrenecektir.

Öğrenme konusunda kötü olma inancının yerine, bunu öğrenebiliyorsam tüm her şeyi öğrenebilirim inancı, sizin mutlu olmanızı sağlayacaktır. İyi öğrenebilme ve öğrenememe inancından vazgeçip, kendinizin daha iyi olduğuna inanmak sizi zirveye çıkaracaktır. İnancın tüm kültürlerde harika bir gücü vardır. Her şey beyinde başlar ve beyinde biter. İlaçlar bazen işe yarar bazen de yaramaz, ama inanç her zaman işe yarar.

İnancınız ne kadar güçlüyse eriştiğiniz şeyler sizi o kadar mutlu kılacaktır. Bir ilacı içtiğinizde iyileşeceğinize inanıyorsanız, burada ilacın gücü değil inancın gücünden söz etmelisiniz. Olumsuz ve sizi başarısızlığa iten inançlarınızı değiştirdiğinizde, doğru inançlar sizi yukarı doğru taşıyacaktır. Bir düşünün… Bırakmak istediğiniz ve sizi başarısızlığa sevk eden inançlarınız neler? Olumsuz sizi zora sokan ve onların yerine koymak istediğiniz inançlarınızın listesini yapmalısınız. İki sütün halinde öncelikle olumsuz inancınızı karşısına istediğiniz inancınızı yazdığınızda, üçüncü sütuna sonucunda hayatınızda nasıl olumlu değişimler olacağını yazmalısınız. Yaptığınız değişiklikler mutlaka duyularınıza hitap etmelidir. Bu değişikliklerin sonunda duyularınızla neler hissediyorsunuz?

Bir şeylerin olanaksız olduğunu düşünüyor, fakat başkaları sizin yapamadığınızı yapıyorsa, burada olanaksızlık değil inanç eksikliği vardır. İnancınız ne kadar zayıfsa, başarısızlık ihtimaliniz o kadar fazladır. Bir inancın değişmesi için beyninizde depolanan bilgilerin de değişmesi gerekmektedir. Bazı şeylerin mümkün bazılarında olanaksız olduğu inançlarını beyninizde kodlama şekilleri, birbirinde farklı olmalıdır. Bir işe başlarken olumsuz cümleler kullanmak ve inanarak devam etmek, şüphesiz başarısızlığı beraberinde getirmektedir.

Geçmişe dalıp sürekli olumsuzluklarla yaşamak yerine, anı verimli şekilde kullanabilir, gelecekte kendinizi iyi şekilde görüp gerçekleşmesi için mücadele edebilirsiniz. Bazen anılarınız ve geçmiş deneyimleriniz nedeniyle sanki o anları yaşıyormuşcasına acı çekersiniz. Değişim oluştururken beyine doğru bilgiyi hızlı sunmalı ve hemen olumsuzlukları yok ederek, doğru inançları oluşturmalısınız. Doğru inançlarınızı güçlü bir şekilde sarılarak harekete geçirmelisiniz. NLP eğitimleri alarak, çeşitli tekniklerle inançlarınızı yeniden yapılandırabilirsiniz.

Başarmak NLP Eğitimleri İle Çok Kolay!

 

tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *