zamancizgisi-ic

Zaman Çizgisini Nasıl Oluşturuyorsunuz?

0 1737

Zamanı ne kadar verimli ve etkin kullanırsanız o kadar başarılı olursunuz. Bazen zamanın yetmediğini ve araya sürekli farklı konuların girdiğini söylersiniz, fakat bu durum gerçekten böyle midir? Bazı zamanlarda bir şeylerle ilgilenirken kendinizi aniden başka bir şey yaparken bulduğunuz oldu mu? Bir konuyu okurken, metinde okuduğunuz bir cümle dikkatinizi başka bir yöne de çekmiş olabilir. Bazen gördüğünüz bir şey sizi anında çocukluğunuza da götürebilir. Dikkatiniz bazen bir yerlerde dağılabilmektedir. Baka bir iş yaparken birdenbire tamamlamak istediğiniz bir işi hatırlayabilir, ya da kendinizi bir şeyler planlarken bulabilirsiniz. Birkaç dakikalığına bile olsa kendinizi bir dağın tepesinde, bir ata binerken, ya da bir arabayla hız yaparken hayal edebilirsiniz.

Başarılı Olmak İçin Zaman Çizginizi Mantıklı Oluşturmalısınız

Bazen gün içinde geçmişi anarsınız bazen de geleceği düşünürsünüz, faka önemli olan şimdiki zamandır. Bazı insanlar geçmişte daha fazla vakit harcar ve yaşadıkları hikâyeleri anlatırlar. Bazıları ise sürekli gelecek hikayeleri kurarak, sürekli orada yaşarlar. Fakat geleceği şekillendirmek de şu andan başlar. Geçmişte kalmak ve bugünde yaşamak, zamanla ilgili nasıl yaşayacağınızın ipuçlarını verir.

İnsanların geçmişte, şu anda ve gelecekte koku, his, tat, resim ve sesleri temsil etme durumları NLP’de zaman çizgisi olarak tanımlanmaktadır. Zaman çizgisini en iyi şekilde anlamanın yolu, kendinizin düşüncelerine ve yaşantısına hakim olmaktır. Yaşadığınız ve hayal ettiğiniz şeyleri beyinizde sıraladığınızda, zaman çizgisi oluşturmuş olursunuz.

Mantıklı olarak zaman çizginizde geleceği planlamak, sizi başarılı kılacaktır. Zaman çizginizi planlarken geçmişinizde yaşadığınız tecrübelerden de yararlanmalısınız. Zaman çizgini oluştuğunda kendinize bir takım sorular sormanız gerekir. Zaman çizgisi kısa mı, yoksa uzun mu görünüyor. Geçmiş gelecekten alçak mı, yoksa yüksek mi dir? Zaman çizgisi ağır mı, yoksa hafif mi gelir? Tüm bu sorulara cevap verebiliyorsanız, doğru yoldasınız demektir. Kimi insanlar için gelecek uzak görünürken, kimileri için ise zaman su gibi akıp gider.

Zaman çizgisi iki şekilde değiştirilebiliyor. İlk şekli kişinin ileriye ve geriye doğru gittiği beceriler eklediği ve olayları değiştirdiği mevcut zaman çizgisi kullanılmaktadır. İkincisi ise kişilerin zamanı yapılandırma şeklini değiştirmektedir. Herhangi bir değişim olmadan önce ekoloji konusunda dikkatlice düşünmek çok önemlidir. Amaç daha fazla seçeneğin olması, sebebi ise mevcut kodlamalar onların işine yaramaktadır. Mevcut bir zaman çizgisinin yapısını değiştirmeyi düşünüyorsanız, kişinin yapısında şimdiki halinde bulunan faydaları değerlendirmek çok önemlidir.

Zaman çizgisinde değişiklik yapmadan önce, artılar ve eksiler olduğu için öncesinde düzgün oluşturulmuş bir çıktı olması önemlidir. Zaman çizginizi en etkili şekilde değiştirip hayatınıza yön vermek ve başarılı olmak istiyorsanız NLP, eğitimlerinden faydalanabilirsiniz.

NLP Teknikleri ile Zamanı Verimli Kullan!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *