tgm-ic

Geçmişinizi Değiştirmek mi İstiyorsunuz?

0 1867

Geçmişinizde bir takım sorunlar yaşamış olabilirsiniz. Geçmişte yaşamış olduğunuz sorunlar anınızı da, sürekli olumsuz yönde etkileyebilir. Fakat olumsuz düşünceleri zihninizden silerek, anınızı iyi yaşamak tamamen sizin elinizdedir. Bir kişinin onu şu anda etkileyen geçmiş deneyimleri ile ilgili bakış açılarını ve hislerini değiştirmek,  kişisel geçmişi temizlemek anlamına geliyor.

Geçmişte Yaşadığınız Olumsuz Duygulardan Nasıl Kurtulursunuz?

Daha önce yaşanmış ve bitmiş olumlu ve ya olumsuz bir olayı değiştirmek mümkün değildir. Fakat onun şimdi sahip olduğu anlamı değiştirmek mümkündür. Eski hatıraları ve sürekli karşınıza çıkan, sizi mutsuz kılan anılarınızı düzenlemek ve anlamını değiştirmek, tamamen sizin elinizdedir. Geçmişin sizi zora sokan ve sıkıntı veren yanlarını değiştirerek, geleceğinizi yapılandırabilirsiniz.

Geleceğinizi geçmişinizin oluşturduğunu düşünürseniz, geçmişin size acı veren yanlarını değiştirdiğinizde, çok mutlu olacaksınız. Elinizde geçmişi değiştirmek gibi bir fırsat olsaydı ne yapardınız? Adeta bir sihirli değnek gibi aldığınız birçok kararı düzeltmek isterdiniz değil mi? Geçmişin istemediğiniz düşüncelerini an be an değiştirebilirsiniz. Peki nasıl başaracaksınız? Gerçek diye bir şey yok algısından yola çıkarsanız, inandığınız doğruları değişen algılar neticesinde, yerlerini başka gerçeklere bırakabilirsiniz. Napolyon’un bir sözü var ‘’Geçmiş insanların kabul ettiği bir yalandır’’ Geçmişte yaşadığınız olayları kişisel olarak algılarsınız. Kişisel olarak algıladığınız her durum sizi yaralar, üzer ve kendinizi değersiz hissedersiniz.

Geçmişte yaşadıklarınızı düşünün, yaşamış olduğunuz olayın aynısı değil tamamen orada kalan duyguları yaşarsınız. O halde duyguları değiştirmek tamamen sizin elinizdedir. Geçmişte yaşadığınız bir ana ve ya olaya ilişkin duygular değiştiği anda, bakış açınız da değişecektir. Kendinizi boşuna üzmenin kırmanın ve yas bağlamanın bir anlamı yok, sadece olumsuz duygulardan kurtularak anı güzel yaşayın. Duyguları değiştirmek kolay mı? Tamamen sizin iradenize bağlıdır. Duygularınızı NLP yöntemleri ile hızlıca değiştirebilirsiniz.

Geçmişte yaşadığınız başarısızlıklar ve kırgınlıklar mutlaka olmuştur. Bir kağıda geçmişte sizi üzen ve duygusal etkiler bırakan bir olayınızı yazın. Yalnız yazdığınız senaryoyu sanki mutsuzluk ve acı çekmemiş gibi olumlu bir şekilde, çok neşeli ve başarılı olarak değiştirin. Hissettiğiniz olumsuz duyguları tamamen olumluya dönüştürün. Eski yaşamış olduğunuz olayda size yapılan büyük bir haksızlığı, bir sürpriz olarak değiştirin. Size yaşattığı çoşkuyu sürekli düşünerek kendinizi motive edin. Zihniniz sürekli mutluluğu düşünür ve inanırsa, bir daha mutsuz olmazsınız. Geçmişte başarısız olduğunuz, hayal kırıklığı yaşadığınız ve acı çektiğiniz bütün olayları olumlu olarak düşünebilirsiniz.  Böylelikle bilinçaltınız bu anıları olmuş gibi kabullenecektir. Geçmişin duygularını değiştirerek geleceğinizi yapılandırabilirsiniz.

Geçmişinizden kalan olumsuz duyguları değiştirmek ve anı en güzel şekilde yaşamak için, NLP eğitimlerinden yararlanabilirsiniz.

Kişisel Gelişiminize NLP İle Yön Verin!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *