ofis-ic

Ofisinizi Düzenlemek İçin Neler Yapmalısınız?

0 149

Zaman herkese eşit şekilde tanındığı için, verimli şekilde yönetmek tamamen sizin elinizdedir. Dağınık olmak size zaman kaybettireceği için, her şeyinizi kolay ulaşılabilecek şekilde düzenlemelisiniz. Büronuz da bir şeyler ararken asla zaman kaybetmemelisiniz. İşlerinizin yoğunluğu nedeniyle, masanız düzensiz ve bakmanız gereken evrak sayısı çok fazla olabilir. Fakat her şeyinizi derli-toplu bir şekilde ayırıp sıralamaya sokabilirseniz, zamanı en verimli şekilde kullanmış olursunuz. Büronuz çok dağınık, aradığınız şeyler size zaman kaybettiriyorsa ve hangi işten başlayacağınızı bilmiyorsanız, önceliğiniz tüm evrak ve eşyalarınızı düzenlemek olmalıdır.

Plan Yaparak İşe Başlamalısınız

Büronuza gelen her şey için uygun bir ortam oluşturmalısınız. Bir yerleştirme planı çıkararak kendinize bir zaman ayırmalısınız. Ne tür evrak ve eşyalarınız mevcut? Evrak ve eşyalarınızı hangi kutulara düzenli olarak muhafaza edebilirsiniz? Yerleştirmek istediğiniz şeylerin listesini çıkarıp, bunları nerelerde muhafaza edeceğinizi planlamalısınız.

Masanızın Üzerini Dağınıklıktan Kurtarmalısınız

Öncelikle işe bir torba ve ya kutu bulmakla başlayabilirsiniz.  Masanızın üzerinde bulunan tüm gereksiz eşya ve evrakları bir kutuya boşaltarak atmalısınız. Saklamanız gerekiyorsa uzun zamandır kullanılmayan eşyalarınızı, masanızın üzerinden alarak biraz rahatlatabilirsiniz. Masanızın üzerinde bulunan her şeyi anında ulaşabileceğiniz yerlere düzenli olarak yerleştirmelisiniz. Sizi sıkıntıya sokacak masanızı en faza 20-25 dakika aralığında temizleyebilirsiniz. Fakat yaptığınız bu işlem, size işlerinizde saatler kazandırabilir.

Gereksiz Eşyalarınızı Tasfiye Etmelisiniz

Masanızı ve çekmecelerinizi toparlarken olabildiğince sadeliğe önem vererek, işe yaramayan şeyleri atmalısınız. Daha sonra kaldıracağınız eşyalar ne kadar az olursa, o kadar çok zaman kazanırsınız. Öncelikle ihtiyacınız olmayan şeyleri uzaklaştırarak, kendinizi çok fazla zora sokmayın. Atmaya emin olmadığınız eşyaları bir kenara toplayıp kaldırabilirsiniz.

Alışveriş Listesi Hazırlayarak İhtiyaçlarınızı Almalısınız

Bir alış-veriş listesi hazırlayarak ofisinizi düzene sokabileceğiniz eşyalar temin edinin. Büro malzemeleri satan yerlerde her eşya için özel kutuların bulunduğunu unutmayın. Bir mağazaya giderek eşyalarınızı düzenleyebileceğiniz kutu ve ambalajlar temin ederek, tüm eşyalarınızı yerleştirin. Böylelikle aradığınız her şeyi düzenli bir şekilde daha kolay bulabileceksiniz.

Eşya ve Evraklarınızı Tasnif Etmelisiniz

En çok kullandığınız şeyleri belirleyerek kutulara koyup en yakınınıza koyabilirsiniz. Uzun zamandır kullanmadığınız eşyalarınızı, daha uzağa ve ya kapalı alanlara yerleştirebilirsiniz. Yığını elden geçirerek bu düzenlemeyi pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Düzenlemeden sonra, bir yerleştirme planınız olduğu için, artık zaman kaybı yaşamayacaksınız.

Ayarlamalarınızı Hafta Biterken Yapabilirsiniz

Masanız çalışma yoğunluğunuza göre yine dağılmış olabilir, fakat bu düzenlemeleri yaptığınızda eskisinden daha iyi olacaktır. Her hafta bitiminde bürodan ayrılmadan önce masanızı düzenleyebilirsiniz. Kutular istediğiniz gibi düzenlenmediyse çalışma durumunuza göre onları tekrar düzenleyebilirsiniz. Yeni bir haftaya düzenli başladığınızda, göreceksiniz ki motivasyonunuz daha fazla artacaktır.

Zamanı yönettiğinizde daha fazla başarılı olduğunuzu göreceksiniz. Birçok kişi zamanın yetmediğinden şikâyetçi olabilir. Fakat zamanı düzenlediğinizde, çalışmalarınız daha verimli olacaktır. NLP yöntemleri ile zamanı daha verimli kullanabilirsiniz.

NLP Teknikleri ile Zamanı Verimli Kullan!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *