degisim-ic

Değişmek Bu Kadar Zor Olmamalı!

0 362

Herkesin içinde bir değişim arzusu doğuyor, fakat neden genelde başarısızlıkla sonuçlanıyor? Hayaller kuruluyor fakat bu hayalleri gerçekleştirmek için gereken adımlar atılmıyor? Atılıyor fakat yarıda bırakılıyor. Birçok kez deneniyor ama başarılı olunamıyor. Tüm bunların mutlaka bir sebebi olmalı… Yarım kalan diyetler, sigarayı bırakmak için deneyip karşılaşılan başarısızlıklar… Yapmak istediğiniz bir işe hiç başlayamamak, sizin de başınıza birçok kez gelmiştir. Değişim anlık bir durum değil, bir süreç işidir. Değişimi gerçekleştirmek kolay değil ama doğru adımlarla mücadele gösterdiğinizde, başaramamanız için hiçbir neden yoktur. Tüm işlerde süreklilik esastır. Değişim kararı anlık olarak olsa da, değişim için mücadele etmek bir süreç işidir. Ya iyi alışkanlıklar sizin köleniz olur, ya da kötü alışkanlıklarınızın siz kölesi olursunuz, tercih sizin… Kötü alışkanlıklarınızı iyiye çevirmeye hazırsanız, okumaya devam edebilirsiniz?

Ne İstediğinizi Bilmelisiniz

Kendi kendinize önce neden değişmek istediğinizi sormanız gerekiyor. Elinize bir kalem kağıt alıp, nelerden memnun olmadığınızı yazmalısınız. ‘Sigarayı bırakmak istiyorum’ çünkü sağlığıma zarar veriyor. ‘Sigarayı bırakmak istiyorum çünkü sağlığıma zarar veren bir şey için para ödüyorum.’ ‘Zayıflamak istiyorum çünkü çok kötü görünüyorum’ gibi nedenlerinizi yazarak, neler yapabileceğinizi düşünmelisiniz.

Değişim İçin Kararlı Olmalısınız

Herkes değişmek ve başarmak ister, ama düşünmekle harekete geçmek bir bütündür. Hayal kuran kişi sayısı çok fazla olsa da, buna cesaret edip başlayan kişi sayısı oldukça azdır. Bıçak kemiğe dayanmadıkça, kimsenin başına kötü bir olay gelmedikçe kolay-kolay değişim için çaba sarf edilmiyor. Çok fazla sigara içen birisi hastalığa yakalandığında, geçmişe bakıp yaptığı yanlışın farkına varıyor ve sağlığına kavuşmak için sigarayı bırakıp hemen mücadele edebiliyor. Demek ki harekete geçmek için, olumsuz bir durum olmasını beklememek gerekiyor. Yapacağınız işin sonunda başardığınızda siz mutlu olacaksınız.

Kendinizi Biraz Zorlamalısınız

Ne istediğinizi biliyor ve değişim için karar verdiyseniz sıra uygulamakta. Karar almanıza rağmen içinizde korkular ve endişeler oluyorsa duygularınızın üzerine gitmelisiniz. Belki kendinizi bir süre üzeceksiniz ama işin sonunda asıl mutluluk sizi bekliyor. Rahatlık ekseninden kurtulmak için, risk almalı ve başarıya doğru yürümelisiniz.

Değişime Başlamanın Zamanı Geldi

Rahatlık alanınızdan kurtulmayı başardıktan sonra karşınıza yeni engeller çıkabilir. Bir işi yapmaya karar verdiniz ama zamanı net değilse, başarmanız oldukça zorlaşacaktır. Engelleme hastalığı herkesin başına dert olmuş durumdadır. Fakat başarmak istiyorsanız engellerin üzerinden bir-bir atlayabilirsiniz. En zor durumu beklemeden, işin daha başında hareket etmeniz gerekiyor. İşyerinde aldığınız görevi en son güne bırakıyorsanız, ya da faturalarınız hep son ödeme tarihinde ödüyorsanız, öncelikle kendinizi düzene sokmalı ve işlerinizi ertelememelisiniz. Öncelikle ne yapacaksanız kendinize hemen zamanı belirtip başlamalısınız. Bir işi yapacaksanız yarını beklemenize gerek yok, bugün de yapabilirsiniz.

Değişimi Ne Kadar Sürdürebiliyorsunuz?

Başlamak bitirmek için önemli bir başlangıçtır. Fakat başladığınız şeyi bitirmek için mücadele gösterip sonuçlandırmak çok önemlidir. İlk engelde hemen pes ediyor ve ya erteliyorsanız, bu başaramayacağınıza işaret ediyor demektir. Yapmak istediğiniz işi alışkanlık haline de getirmelisiniz. Hayallerinize odaklanıp başardığınızı düşündüğünüz zaman, daha pozitif hareket edebileceksiniz. Her gün kendinize yapmak istediğiniz şey için vakit ayırmalısınız.

Değişmek istiyorsanız NLP eğitimleri alarak daha hızlı şekilde ve etkili tekniklerle başarabilirsiniz.

NLP Teknikleri İle Değişime Hazır mısınız?
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *