yatirim-ic%cc%a7

En Yüksek Kazanç Getiren Yatırımlar

0 423

Yatırım belirli bir kaynağın veya değerin gelir sağlamak amacıyla, kalıcı bir şekilde kullanılmasıdır. Yatırımın halk arasında bilinen tanımı; sermaye ve bilgiyi koyarak çaba göstermek ve geri dönüş sağlamaktır. Yatırım yapmanın en büyük amacı, işin sonunda kâr elde etmekten geçer. Bir tarlaya buğday tohumu ektiğinizi düşünün. Ortada bir emek oluşmuş ve emeğin sonucunu bekliyorsunuz. Sonra buğdaylar boylanıp başak verince, yaptığınız yatırımın geri dönüşünü tarlayı biçerek alıyorsunuz. Yatırımın harcanması sonucunda ortaya çıkan yatırım, orta ve uzun dönemli getiri sağlamaya devam eder.

En Yüksek Getiri Neye Yatırım Yapılarak Sağlanır?

Dünya’da son gelişmeler takip edildiğinde zenginler listesi yer değiştirmiş, beden gücündense bilgiyi kullananların zenginlikleri artmıştır. Günümüzün en değerli mücevheri haline gelen bilgi, yatırım getirisi ve yükselmek için oldukça önemlidir. Tüm şirketlerin ve çalışanların rekabet üstünlüğü sağlayabilmeleri için, yeterli bilgiye sahip olmaları ve bilgiyi doğru kullanmaları gerekir.

Teknolojik ve ekonomik bakımdan ileride olan ülkeler, doğru bilgi kaynaklarının çokluğundan ve bilginin çok fazla firma ve çalışan tarafından kullanılmasından dolayı yükselmişlerdir. Özellikle Amerika’nın gelişmesinin ve teknolojik olarak herkesin dilinde olmasının nedeni, bilginin merkezi konumunda olmalarından dolayıdır. Üniversite sayılarının 6000 civarında olması ve AR-GE ye ciddi yatırım yapmaları, güçlü devlet olmalarını sağlamaktadır. Devlet olarak bilgi ile güçlenmeyi gördüğünüze göre, kişisel gelişimle ve kendi eğitiminize yaptığınız yatırımla, sizin güçlenmemeniz için hiçbir sebep yoktur. Bilgiye hızlı ulaşma ve eğitimler alarak gelişiminizi tamamlamanız, yükselmenize neden olacaktır. Hangi alanda olursa olsun, günümüz teknolojisi ile bilgiye ulaşmak çok kolaydır.

Öncelikle uzmanlaşmak istediğiniz alanı belirlemeniz gerekiyor. Hedefiniz olmadan rotasız gemiye benzersiniz. Hedef belirlendikten sonra, hangi eğitimleri nereden almanız gerekir? İstediğiniz bilgilere nasıl ulaşabilirsiniz? Kişisel gelişiminizi nasıl programlamalısınız? Tüm bu soruların cevaplarını yanıtlayarak, kendinizi geliştirmeye başlayabilirsiniz. Unutmayın dünyanın en değerli mücevheri bilgidir.

Altından daha değerli olan bilgiyi güncel ve değerli tutabilmek için, sürekli bilgilerinizi tazelemeli ve geliştirmelisiniz. Bilgiye yatırım yapan bir kişi katma değer üretebildiği gibi, kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde tırmanabilmektedir. Bilgiye ödenen para asla soka atılmış ve boşa harcanmış değildir. Sokrates’in dediği gibi ‘’Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız, cehaletin bedelini hesaplayın.’’

Dünya’nın en zenginleri listesinde yerini almış olan Bill Gates’in fabrikası yok ama, bilgiyi geliştirebilen Ar-Ge ve İnovasyon merkezleri ve binlerce çalışanı var. Bilgiye değer verdiğiniz ve kendinize yatırım yaptığınız takdirde, gelişmemeniz için hiçbir neden yoktur. Son dönemlerde bilgiye değer veren ülkeler, ucuz ve hızlı üretim kapasitesine sahip ülkelerden ürün tedarik ederek, somutlaştırılmış bilginin kullanıldığı alanlara yatırım yapmaktadırlar.

Kendinizi geliştirmek için kitap okuyabilir, seminerlere katılabilir, eğitimler alabilirsiniz. Kendiniz geliştirmenin planlarını ne kadar erken yaparsanız, gelecekte yaptığınız yatırımın karşılığını daha hızlı alırsınız. Kariyer basamaklarını çıkmak ve başarılı olmak için bilgiye yatırım yapın.

Başarı İçin NLP Eğitimi Almanın Vakti Geldi!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *