gu%cc%88ven-ic

Kendinize Olan Güveninizi Geliştirin!

0 202

Korkular ve endişeler başarınızı engelleyeceği gibi, kendinizi yargılamanın ve eleştiride bulunmanın getirdiği duygular da size engel olabilir. Dışarıdan gelen hiçbir olumsuz durum, kendinizi olumsuz değerlendirmenin verdiği ıstırap kadar etkileyemez. İnsanların kendilerini çökertmeleri çok zor değildir. Zihninizde düşündüğünüz olumsuz ve kötü bir olayı resimleştirmek, ya da iç sesinizle kulağınıza kötü şeyler fısıldanması, sizi olumsuz yönde etkileyecektir.

Topluluk önünde kendinizi hayal edip, rezil olduğunuzu mu hissediyorsunuz? Hemen hemen herkesin araç kullandığı günümüzde, ‘’ben araç kullanamam mı’’ diyorsunuz? Düğünde herkes kalkıp oynarken, siz oynamaktan çekiniyor musunuz? İşte tüm bu yapamadıklarınızın altında bir soru işareti var. Bu soru işaretlerine cevaplar aradığınızda, emin olun ki tüm sorunlarınız çözüme kavuşacaktır.

Kendinize Güvenmeniz İçin Yapmanız Gerekenler

  • Öncelikle bütün olumsuz tecrübeleri, geçmişte yaşadığınız sorunları ve gelecek kaygılarını unutmalısınız. Birden zihninize getirdiğiniz kötü bir anı, durum dururken moralinizi bozmaya yetecektir. Beyninize format atarak, tüm kötü anılarınızdan kurtulabilirsiniz.
  • Kendinizle iki insanın karşılıklı konuştuğu gibi sohbet etmelisiniz. Kendinizle iletişime geçerken sen olarak hitap etmemeli, ‘’ben’’ olarak hitap etmelisiniz. Ben bunu yapabilirim, ben başarabilirim gibi cümlelerle, kendiniz terkin etmelisiniz.
  • Ertelemeleri bir kenara bırakarak bir an önce işinize koyulmalısınız. Yaptığınız bir işi yarıda bırakıp, asla sonlandırmayın. Şu an yapabileceğiniz ne var ise hemen şimdiden yapmalısınız. Neleri yapmak isteyip yarım bıraktığınızı, neden hiç başlamadığınızı bir kağıda yazmalı ve hemen öncelik sırasına göre başlayarak tamamlayana kadar bırakmamalısınız.
  • Tam olarak neyi istediğinizi bilmelisiniz. Başıboş bir hedefe sahip olmadan hareket etmek, hiçbir şeyin olmaması demektir. Kavuşmak istediğiniz, kavuştuğunuzda sizi mutlu edecek şeyleri zihninizde tasarlamalı ve sizi heyecanlandırdığını görmelisiniz.
  • Hep dertlenip olumsuz konuları konuşmak, size hiçbir fayda sağlamayacaktır. Kötü tecrübeleri çöp kutusuna attınız sürekli çöpleri karıştıran biri olmayın artık… Her zaman yapmamak kaydıyla dostlarınızla bir araya geldiğinizde bazen bu tarz konuşmalar yapmak, geçmişinizde ki hataları görüp ders çıkarmanızı da sağlayabilir.
  • Başarılı insanlar çözüme odaklanarak tüm problemlerin üstesinden gelirler. Bazı sorunlar hiç de büyütüldüğü kadar değildir aslında… Sorunları çözme gayreti içinde olan insanların, kendine güvenleri tamdır. Bir soruna odaklandıkça büyür ve siz onu çözümsüz olarak düşünürsünüz. Sorunlara odaklanmak yerine nasıl çözeceğinize odaklanın.

Kendinize güveninizi arttırmak için; enerjinizi yüksek tutmalı, kendi kendinizi sürekli telkin etmeli, geleceği belirsiz bırakmamalı, olumlu anlam içeren kelimeler kullanmalı ve hayatınıza yön vermelisiniz. Karşınızda ki insanların size söylemiş olduğu sözlerin içerisinde bulunan olumlu niyetleri keşfetmelisiniz.

Zihninizde sizi olumsuzluğa sevk eden, moralinizin bozulmasını sağlayan ve kendinize güveninizi azaltan, tüm iç sesler ve resimlerden kurtulmalısınız. NLP eğitimleri ile kendinize olan güveninizi geliştirerek, moralinizi yüksek tutabilirsiniz.

NLP Teknikleri İle Değişime Hazır mısınız?
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *