yatay-s%cc%a7ablon-ic

Kişisel Gelişiminizi Sağlamak İçin Neler Yapmalısınız?

0 271

Ne istediğinizi bilip kendinize güvenirseniz, cesaretiniz yerindeyse ve bunu sevgi-saygıyla taçlandırıyorsanız, doğru yoldasınız demektir. Kendinizi geliştirmek için kitap okumayı bir alışkanlık haline getirmeli ve sürekli çeşitli eğitimlere katılmalısınız. Başarılı insanların hayatları da sizin için bir yol haritası olabilir. Kendinizi hangi tekniklerle geliştirebilirsiniz? Dilerseniz yazımızda birlikte öğrenmeye çalışalım.

Kişisel Gelişiminizi Nasıl Sağlarsınız?

Sosyal Fobi Sizi Karanlığa Sürükleyebilir

Teknoloji çağında olduğumuzdan dolayı sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, insanlar yüz yüze iletişim kuramaz oldular. Arkadaşlık edinmekte zorluk yaşayan içine kapanık kişiler, sosyal yaşamda iletişim kurmakta zorluklar yaşarlar. İletişimi sosyal hayatta daha fazla güçlendirmek için, insanlarla diyaloğ halinde olmalısınız. İletişim kurarken gülümsemeyi de asla ihmal etmeyin.

Kendinizi Ne Kadar Tanıyorsunuz?

Bazen yanlış çevre bazen de baskılar, kendi kişiliğinizi unutmanıza neden olur. Kendinize karşı dürüst olmalı neyi, ne kadar ve neden istediğinizi mutlaka bilmelisiniz. Hedefleriniz ve amaçlarınız belliyse ve kendinizi nasıl görmek istediğinizi biliyorsanız, bunları hayatınıza yansıtabilirsiniz. Kendinize mutlaka alternatif seçenekler de bulmalısınız.

Kendinize Karşı Adil Davranmalısınız

Kendiniz için en iyisini ve doğrusunu istemek hakkınız, fakat kendinizi başkalarının yerine de koymanız gerekiyor. Kendinizi anlamaya başladığınızda, diğer insanlara karşı ‘’empati’’ duymayı başarabilirsiniz. İçlerinde vicdani muhakeme yapan insanlar, adalet dengesini koruyacaklardır. Dürüst olursanız er ya da geç karşılığını alırsınız.

Verdiğiniz Sözleri Tutmalısınız

Kime nasıl söz verdiğiniz önemli değil, verdiğiniz sözü zamanında yerine getirmeniz önemlidir. Tutarlı olduğunuz sürece insanlarla ilişkileriniz daha fazla gelişir. İnsanlar bazen içinde bulundukları ruh hallerinden dolayı anlamsız sözler verirler ve yerine getiremezler, bu durum güven zedelenmesine yol açar.

Kendinizi Sürekli Yenileyerek Değişime Açık Olmalısınız

‘’Değişmeyen tek şey değişimdir.’’ Geçmişte kaldığınızda güne nasıl ışık tutacaksınız. Değişimi yaşamak kişisel gelişim için çok önemlidir. Değişimi kendi gelişiminiz için insiyatifiniz doğrultusunda yapmalısınız. Yenilenme bir kabuk değiştirme anlamına gelir ve sizi geliştirir.

Sabırlı Davranmalı ve Dikkatli Olmalısınız

Yeni tanıştığınız birini dikkatli dinleyip anlamaya çalışmalısınız. İletişim kurarken kullandığınız kelimeler, yüz ifadeniz ve göz temasınız oldukça önem arz eder. Öfkeli bir şekilde davranmamalı daima sakin hareket etmelisiniz. Unutmayın! ‘’Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur.’’ Kendinizi tanımak insanları anlamaktan geçtiği için dikkatli ve sabırlı davranmalısınız.

Asla Yalan Söylememelisiniz

Yalan söyleyen kişi er ya da geç kaybeder. Birçok insan zararsız olduklarına inandıkları yalanlar söyler. Yalanı alışkanlık haline getirmek, size olan güveni yok edecektir. Öz güven kazanmak için yola çıktığınızda gelişiminizde olumlu sinyaller görülecektir.

Soru Çözerek Kendinizi Geliştirin!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *