nlp

Nlp Başarınıza Nasıl Katkı Sağlar ?

0 648

İngilizce ‘’Neuro Linguistic Programming’’ kelimelerinin baş harflerinden oluşan NLP, beyin dilini programlama olarak da bilinir.  Bireylerin arzu ettiklerini elde etmesine imkân tanıyan bir düşünce, uygulama ve davranış tarzıdır.;  Beynimizi bilgisayar gibi düşünürsek, bilgisayara girilen verilerin istediğimiz şekilde çıkması için yapılan faaliyetler olarak da niteleyebiliriz.

İç dünyamızda istediğimiz düşünceleri gerçekleştirmek için verileri etkin şekilde işleyerek dışa yansıtmak herkesin istediğidir. Fakat birçok insan isteklerini beyninde kurgular fakat fiiliyata geçirmez. İşte tam bu noktada NLP teknikleri, hayatınıza nasıl başarı katmanız gerektiğini öğretiyor. NLP en kısa tanımıyla; Bilinen sorunların üstesinden gelebilmek için, kesin ve kolayca uygulanabilen zihni kontrol altına alma metodudur. Mükemmelliği beyninizde NLP ile modelleyebilirsiniz.

NLP Negatif düşünceleri beyninizden silmeye ve sizi olumlu düşünmeye sevk ediyor. Olumlu düşünceye sahip olan insanlar, negatif insanlara göre daha başarılı olurlar. Hayatınızda sorunlar ve problemler her zaman olacak, önemli olan sorunları çözmek için yaklaşmak ve mücadele ruhunu asla kaybetmemektir. Aslına bakarsanız her gelen sorun bir tecrübeye dönüşebilir. Önemli olan sorunlarla başa çıkmak için, içinizde savaşıp karar vermektir. NLP teknikleri, başarılı insanların hayatından yola çıkarak araştırılmış, onların sorunları nasıl çözdüğü, nasıl başarılı olduğu görülmüş ve işe yarayan teknikler geliştirilerek sonuçlar insanlara aktarılmış. Bu nedenle NLP sadece olumlu düşünmek değildir. Başarılı insanların modellenerek geliştirildiği işe yarayan yöntemler bütünüdür. NLP bizlere ne yapmamız gerektiği konusunda öneriler vermez, başarıya nasıl ulaşabileceğimizi, yani beyninizi nasıl programlayabileceğimizi gösterir.

NLP Teknikleri ile beyni etkin kullanmak ve iyi bir iletişimci olmak için bir çok yöntem öğrenirsiniz. Karşınızdakini etkin bir şekilde dinlemek iletişimin en önemli kriterlerindendir. Güçlü iletişim size çok fazla dost kazandıracaktır. Etkin şekilde nasıl dinlenileceğini öğreten NLP teknikleri oldukça güçlüdür. Dinlerken hangi verilere dikkat edeceğinizi, karşınızdaki kişi ile nasıl uyum sağlayacağınızı, söylenenlerin yanısıra söylenmeyenleri ve en ufak hareketlere nasıl dikkat edebileceğinizi göstermek NLP’de iletişimin uyum aşamasıdır. Sonrasında iletişimi nasıl yönlendireceğiniz üzerine çalışmalar yapılır.

İnsanların en büyük sorunlarından birisi kendilerine özgüven duymamalarından kaynaklanıyor. Kendine güven duyup harekete geçmezsen hayallerinin peşinden koşamazsın. NLP tekniklerini kullanmaya başladığınızda kendinize duyduğunuz özgüvenin nasıl arttığını kolayca far edeceksiniz.

NLP, insanlara hangi zorlukla karşılaşılırsa karşılaşılsın, mücadele etme ruhunu ve tekniklerini öğretiyor. Düşüp bataklığa batmak mı? Bataklıktan çıkmak için mücadele etmek mi? Tercih sizin. Karamsarlıktan çıkıp sizi aydınlıklara ulaştıracak teknikleri, NLP ile kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Asla vazgeçmemek için esnek olmak ve gelen darbelere karşı kırılmamak gerekiyor.

Hedefler ve hayaller insana liderlik öğretiyor. NLP sayesinde önce kendinizi sonra ise çevrenizi çok iyi anlayacaksınız. Sevdiğiniz ve çok istediğiniz bir durum için kendiniz adamak istemez miydiniz? İşte NLP kendinizi yeterince adamak için, size etkili bilgiler sunuyor. Araçla yolda giderken önünüzdeki taşı kaldırmak mı? Yoksa orada beklemeyi mi düşünürsünüz? Hadi taşı kaldırın ve yolunuza devam edin. Beyninizdeki engelleri ve taşları kaldırmak için NLP size yol arkadaşınız olacak. Geçmişte yaşadığınız problemler size bir tecrübe olarak döner ve NLP ile geçmişin problemlerine takılmadan onları nasıl yeneceğinizi ve hatta nasıl geçmişin problemlerinin sizi daha da güçlendirebileceğini öğrenirsiniz.

NLP nin özü; Kişinin yaşam kalitesini artırarak, gerçekçi, olumlu, kendine güvenen, başkalarına ve kendine faydalı, dengeli, amaçlarını oluşturmuş ve iyi yapılanmış insan haline getirmektir.

NLP Size Ne Öğretir?

  • NLP teknikleri ile öğrenme sürecini hızlandıracak ve öğrenmeyi etkili hale getirebileceksiniz.
  • NLP sayesinde hayatınızda olumlu değişikliklerin oluştuğunu görür, kendi iş ve sosyal yaşamınıza ilişkin yönetim biçiminizi bulabilirsiniz.
  • NLP Teknikleri sayesinde duyarlılığınızın artmasını, tutum ve davranışların daha hızlı sezinlenerek yorumlanmasını sağlayabilirsiniz.
  • Eğitime başladığınızda yüzünüzde ki gülümsemenin daha çok arttığını göreceksiniz.
  • Daha etkin iç iletişiminin ortaya çıkmasını sağlayarak, mutluluk ve tatmin seviyenizi yükselteceksiniz.
  • Aidiyet duygunuzu geliştirerek, motivasyonunuzu arttırırsınız.
  • NLP seçeneklerinizi arttırarak etki alanınızı genişletmeye yardımcı olur.
  • Bireysel performansınızı en üst seviyelere çıkararak en iyisini hedeflemeniz için size çeşitli teknikler sunar.
  • Sabırlı olmanızı sağlayarak, bakış açınızı geliştirir.
  • Geminin dümeni sizin elinizde olur ve hayatınızın kontrolünü sağlamanıza yardımcı olur.
  • NLP hayatınıza yeni bir pencere açar ve manzaranın tadını çıkarmanızı sağlar.

Değişime kendinizden başlamak ve isteklerinizi gerçekleştirmek için, beyninizi programlamalısınız. Yazılımcıların doğru programı yazabilmeleri için doğru kodları oluşturmaları gerekiyor. Sizde kendi beyninize vereceğiniz doğru kodları NLP sayesinde kazanabilirsiniz.

Ne istediğini bilmeyen insanları kafaları karmakarışık bir hal alır ve yerlerinde sayıklar. Ne istediğini bilir, hedefe konsantre olur ve mücadele edersen başarıyı yakalamış olursun. NLP ile kendi yaşamınızı kontrol altına alırsınız. Düşün, uygula ve hayata geçer. Kendini çok iyi tanır ve eksiklerinizi görürseniz, geliştirmeniz daha kolay olur. NLP teknikleri ile başarınıza katkı sağlarsınız.

Kaliteli düşünceler üretirseniz, sonuçların çıktısı da kaliteli olacaktır. NLP yardımı ile kendi düşüncelerinizi anlayarak, bilinçsiz olan davranışlarınızı kontrol altına alabilirsiniz. Ulaşması zor görünen hedeflerin zor olmadığını NLP ile göreceksiniz. Sizde NLP eğitimini almak isterseniz, alanında uzman ve gerekli yeterliliğe sahip eğitim kurumlarını tercih edebilirsiniz.

Başarı İçin NLP Eğitimi Almanın Vakti Geldi!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *