degisim-ic

NLP İle Değişime Hazır mısınız?

0 436

Hayatınızda başarılı olmak ve kaliteli bir yaşam sürmek için, davranışlarınızı olumlu yönde değiştirerek iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Bugün yaptıklarınız geleceğinizi belirler. O halde neden mücadele edip, bir şeyleri başarmak istemiyorsunuz.

Genelde insanlar, üzüldükleri ve kendilerini depresyona iten olumsuzluklara karşı, tepki gösterme eğilimindedirler. Biri size karşı yanlış bir hareket yaptığında ve kötü bir kelime kullandığında hemen ona karşı tepki gösterme eğiliminde olursunuz. NLP teknikleri ile karşınıza çıkan olumsuz durumları, etkisiz kılabilirsiniz. NLP teknikleri ile korkular ortadan kaldırılır. NLP, insanın hakem gibi gözlemde bulunmasını ve tarafsız olarak değerlendirmesini sağlar. Mantıklı düşünüldüğünde ve geçmişe bakıldığında, insanların sinirli oldukları zaman durumu ne kadar fazla abarttıkları ortaya çıkacaktır. Dilerseniz sizi başarıya ulaştıracak, birkaç NLP yöntemi sunmak istiyorum.

Gözlemci Olma Tekniği

  • Öncelikle ortadan kaldırmak istediğiniz duygularınızı belirlemeli ve mantıklı önlemler almalısınız.
  • Kendinizi gözlemci olarak kabul ederek, olayı zihninizde yeniden yaşamaya çalışmalısınız.
  • Yaşamış olduğunuz olayı bir film gibi şeridi gibi beyninizden geçirin. Meydana gelen olayları hızlı ve yavaş olarak birkaç kez durdurup ilerletin.
  • Beyninizde aynı olayı gördüğünüzde, olumsuz olan duygular yerini olumlu duygulara bırakacaktır.

İçeriği Çerçeveleme Tekniği  

Olumlu düşünce yapısına sahip olarak, olayların seyrini değiştirebilirsiniz. Durumun içeriğinin, yeniden çerçevelenmesi çok önemlidir. Farz edelim ki işinizi kaybettiniz ve düşündüğünüzde canınız sıkılıyor. Fakat olaya farklı açılardan bakmayı öğrenirseniz, daha mutlu olabilirsiniz. İşinizi kaybettiğinizde daha iyi fırsatlar ve konumların sizi beklediğini unutmayın. Yeteneklerinizi arttıracak fırsatlar her an karşınıza çıkabilir. Olaylara yeni bir çerçeveden baktığınızda, sonuçlar daha olumludur. Farklı bakış açılarıyla olayları görmenize imkân tanıyarak, daha iyi kararlar alabilirsiniz. Olaylardan korkmadan çözüme odaklanmak, başarınızı daim kılacaktır. Beklenmedik olaylarda genelde insanlar; panik, korku güven eksikliği ve gelecekten korkma eğilimindedirler. Korkmak daha fazla soruna yol açacağı için, olumlu düşüncelere sürekli beyninizde yer vermelisiniz.

Çapa Tekniği

İnsanlar mutlu olduklarında farklı, mutsuz olduklarında daha farklı tepkiler verirler.

  • Öncelikle üzerinde deneme yapacağınız kişiyi belirleyerek duygularını süzmelisiniz. Kişi mutlu mu, cesaretli mi, çekingen mi v.b?
  • Kişinin olaya müdahale etmesi için bir şeyler yapmalısınız.
  • Kişiyi olayın içine çektiğinizde birkaç saniye dokunarak, dokunduğunuz yeri hatırlamak şartı ile elinizi çekebilirsiniz.
  • Elinizi çektikten sonra, oluşan duygusal durumun dışında farklı şeyler söyleyiniz. Burada önemli olan durum, kişinin zihnini ortaya koymasıdır.
  • Bir süre sonra ilk dokunduğunuz bölgeye tekrar dokunduğunuzda, tepkiyi gözlemlemelisiniz. Kişi ilk elinizi dokunduğunuz aynı duyguyla size karşı yaklaşım sergileniyorsa, süreç doğru işlemektedir.

Uyum Tekniği

İnsanlarla iletişim kurmanın ve duygusal bağ yakalamanın birçok yolu vardır. Karşınızdaki insanın vücut dilini taklit edebilir, aynı ana soluyabilirsiniz. Konuştuğunuz insanın görsel, işitsel veya dokunsal olarak temel duygusal algısını değerlendirebilirsiniz.

Hayata farklı yönlerden bakmak ve başarıyı yakalamak istiyorsanız, NLP teknikleri sizin için çok önemlidir. Alacağınız NLP eğitimleri sayesinde sosyal hayatınızda, işinizde ve aile ilişkilerinizde daima mutlu olabilirsiniz.

tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *