yorgunluk-ic

Ağrı ve Yorgunluğunuz Geçmek Bilmiyor mu?

0 553

Hayatın koşuşturmacasından dolayı, sizde sağlık problemleri ile karşılaşıyorsunuzdur. Vücudunuzda oluşan bazı küçük çaplı ağrılara, çeşitli yöntemlerle müdahale ederek iyileştirmek sizin elinizdedir. Yani kendi doktorunuz olabilirsiniz. Fakat büyük çaplı ve sizi sorun teşkil eden hastalıklarınızda, mutlaka bir doktor kontrolünden geçmelisiniz. NLP ile sıradan ağrıları, bazı tekniklerle vücudunuzdan yok edebilirsiniz. Migren ve buna benzer büyük ağrılar dışında ani oluşan ve belirli zamana kadar süren ağrıları, vücudunuzdan rahatlıkla def edebileceksiniz. Unutmayın ağrı çok değerlidir. Vücutta bir şeylerin yolunda gitmediğini, adeta bir alarm sistemi gibi size bildirmektedir. Fakat neyin tam olarak yolunda gitmediğini size söylemez. Ağrılara kesinlikle tepkisiz kalmamalısınız.

Vücudunuzda hangi yöntemle ağrıyı geçirirseniz geçirin, bir doktora gidip mutlaka kontrol ettirmenizde fayda var. Baş ağrısı gibi ani gelişen ve bir süre bekleyip doktora gitmediğiniz ağrıları kendiniz geçiremediğiniz takdirde, uzun süre devam ediyorsa, doktor kontrolüne ihtiyacınız var demektir. Ağrı vücudun işitsel ve dokunsal olarak aldığı verileri temsil eder. Ağrıyı geçirmek, temsil sistemini düzenlemekle alakalıdır. Dilerseniz NLP’de bazı ağrı dindirme tekniklerini birlikte inceleyebiliriz.

Ağrılarınızı Geçirmek Çok Zor Değil!

Bir beyaz kağıda ağrıya neden olabileceğini düşündüğünüz bütün sorunlarınızı ve çözümlerinizi yazarsanız ağrılarınızı görselleştirmiş olursunuz. Sürekli sıkıntıdan dolayı kalbiniz ağrıyorsa bu sıkıntıya neden olan sorunlarınızı tespit edip çözmelisiniz. NLP teknikleri ile size zarar veren sorunlarınızı rahatlıkla çözebilirsiniz.  Dokunsal olarak temsil edilen ağrılarınızı kağıda yazdığınızda, görsel hale geleceği için, bir başka temsil sistemine dönüşecektir. Çözümler için harcanan emek bilinçli akla aşırı yüklenecek, bir güven duygusu oluşturacak ve çözülecektir.

Karşınıza bir nesne yerleştirerek ağrınızın olduğunu hayal ederek, ağrıya şekil ve boyut katabilirsiniz. Gözünüzü yumarak zihninizde ağrının olduğu yeri canlandırın. Ağrıyı bir duman olarak görmeli ve verdiğiniz her nefeste dumanın burnunuzdan çıktığını hayal etmelisiniz.

Aslına bakarsanız bir şeyleri nasıl atıyorsanız ve uzaklara gittiğini görüyorsanız, ağrılarınızı da aynı şekilde hissederek yok edebilirsiniz. Vücutta oluşan ağrıların büyük bir kısmı stres, sıkıntı ve yorgunluk nedeniyle meydana gelmektedir. Ağrılarınızı tabiri caizse kapıdan açarak kovabilirsiniz. Ağrıların ve yorgunluğun tespitini yaparak vücudunuzu ve düşünce yapınızı nasıl şekillendirdiğinizde göreceksiniz.

Vücudunuzu dışarıdan bir göz gibi izlemeye çalışın. Ağrıyan kısmı elinizde bir çamur veya yumuşak nesne varmış gibi tutabilirsiniz. Çamuru ağrıyı temsil ederek tutup, oynamaya başlayın. Sivri ve şekilsiz kısımları yuvarlayarak çamuru kontrol altına almalısınız. Kendinizden 5-6 metre uzakta çamurla oynayıp, kendinizi izlemeye başlamalısınız. Kendinizi daire şeklinde saat yönünde kayarak, 60 derecelik açılardan görmelisiniz. İzlenimi yaparken elinizdeki çamuru iki parmağınızın arasına girecek şekilde küçültmelisiniz. 360 derece açıya ulaşınca, küçük bir nokta şeklinde bırakın ve elinizden atın. Böylelikle ağrınız giderilmiş olacaktır.

Ağrılardan kurtulmak için öğreneceğiniz daha birçok NLP tekniği mevcut.  NLP teknikleri ile sürekli size dert olan, ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.

NLP Teknikleri İle Ağrılarınızdan Kurtulun!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *