olumsuz-ic

Olumsuz Düşüncelerinizden Kurtulmak İstemez miydiniz?

0 782

Kötü duygular hayatınızı kâbusa çevirdiği gibi, sürekli mutsuz ve gergin olmanızı da sağlar. Nefret, acı, endişe, can sıkıntısı, kaygı, sinir gibi pek çok olumsuz duygu, sizi karanlığa sürüklemeye yetecektir. Hoş olmayan duyguları içinizde yaşattığınızda, duygunun kaynağını sorgulayarak, acısını bedeninizde ve ruhunuzda yaşayarak, kendinizi kötü duruma sokabilirsiniz. Yaşadığınız olumsuz durumu ve kötü düşünceleri içinizde sürekli sorgulayarak, kendinizi kötü hissedersiniz. Atalarımızın bir sözü vardır. ‘’Bir şeyi 40 kere söylerseniz olurmuş.’’ Sürekli kötüyüm, üzgünüm, yalnızım, senin yüzünden gibi cümleler kullandığınızda, zaten kendinizi kötü hissedeceksiniz. Olumsuz duyguları içinize attıkça ve onları büyüttükçe, bedeninizi olumsuzluklar istila edecektir.

Pozitif Olmak İçin Neler Yapmak Gerekir?

Ne ararsanız onu bulursunuz sözünden yola çıkarak… Mutluluğu ararsanız, mutluluğu bulursunuz. Hayatın içinde tabi ki olumsuzluklar olacak, ama önemli olan onları çözüme kavuşturmak için caba harcamaktır. Amacınız kötü durumdan çıkmak mı, yoksa daha fazla kötülük düşünüp bataklığa batmak mı? Tercih sizin hayatınızı tamamen siz yönlendiriyorsunuz. Kendinizi karanlığın kollarına bıraktığınızda, bir daha aydınlığı göremezsiniz.

Sürekli geçmişinize bakarak bugünü zehir etmek için sebepler arıyorsanız, sizin niyetiniz mutsuz olmaktır. Neden bu duruma düştüğünüz için yakınacağınıza, çareler aramalısınız. Çare aramak ve mücadele etmek, sizi eninde sonunda zirveye çıkaracaktır. ‘’Geçmişiniz sizin geleceğiniz değildir.’’ Gelecek ise şu an ne yaparsanız ona göre şekillenir. Hayat yolunda sınırsız öğrenme ve bilgi vardır. Siz öğrenmek istediğiniz zaman, kendinizi olumlu yönde değiştirebilirsiniz.

Duyguları olumlu kullanırsanız, sizin hizmetkârınız olurlar. Duyguları olumsuz kullanırsanız, siz duygularınızın hizmetkârı olursunuz. Bazen kendinizi yalnız hissettiğinizde sıkılırsınız ve olumsuz duygulara doğru yelken açarsınız. Böyle bir duygu yapısı size nasıl bir mesaj veriyor? Daha fazla sosyalleşmeniz gerektiğini ve insanların içine karışabilmeniz mesajını verebilir mi? Duygularınızı bastırmak ve sürekli olumlu yaklaşım sergilemek için, anın size ne dediğini düşünmelisiniz. Olumlu düşünceleri size iyilik yapmak isteyen dostlarınız olarak kabul ederseniz, yaşam kaliteniz artacaktır. Duygular size dışarıdan gelen bir şey değil, onları tamamen içinizde siz üretirsiniz. Herkes olaylar ve kişiler karşısında farklı davranışlar sergiler. Bazı insanlar işinden kovulduğu zaman 1 gün, bazıları da yıllarca üzülür. Sizce hangisi doğru? Bir düşünün üzülünce elinize ne geçecek? Hasta olmak mı istiyorsunuz? O halde olumsuz duyguları olumluya çevirmek için, yeterli mücadele sergilemelisiniz.

Olumsuz duygulara yöneldikçe, iç kaynağınız sürekli olumsuz duyguları üretmeye devam edecektir. Kendinizi iyi hissettiğinizde ve gelen olumsuzluklara çözüm bulduğunuzda, hayatın tadını almış olursunuz. Bir olumsuz davranışı sürekli yaptığınızda kalıcı olduğu gibi, aynı durum olumlu davranış için de geçerlidir. Kötü duygular içinizdeyken sürekli tekrar eder ve herkesin bilmesini istersiniz, o halde kurtulun kötü duygularınızdan. Olumlu düşünmeyi hayat felsefeniz olarak belirleyin. Olumlu düşünmenin birçok yöntemi vardır. İyi bir eğitim alarak, hayata daha fazla pozitif bakabilirsiniz.

Geçmişinizde ki Olumsuz Duyguları Yok Edin!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *