zaman-ic

Zaman Kazandıracak Etkin Öneriler

0 169

En değerli olan varlığınız nedir diye sorsam? Kimileri para, bazıları elmas veya altın diyebilirler. Oysa parayla satın alınamayan, geri getirilemeyen en değerli şey zamandır. Peki zamanı ne kadar verimli kullanabiliyorsunuz? En değerli servetiniz olan zamanı boşa mı harcıyorsunuz? Zamanı doğru kullanabilmek için çeşitli teknikler gerekiyor. Geçmişte kaybolmak ve gelecek kaygısı taşımak yerine anı yaşamak her zaman kazandırır. Zamanı kontrol altına almadığınızda, yaptığınız işlerin içerisinde verim kazanmadan boğulabilirsiniz. Hayatta herkesin başına mutlaka gelmiştir. İşlere odaklanamadığınızda her şeyi bir anda yapmak istersiniz, fakat işin sonunda hiçbir şey yapamazsınız. İşleri öncelik sırasına göre dizerek planlama yapmak, zamanı en doğru şekilde kullanma biçimidir.

İyi zaman yönetimi için doğru bilgileri zamanında kullanmalısınız. Zamanımız kısıtlı olduğu için boşa harcanan her zaman ömrünüzden eksilen bir gün anlamına gelmektedir.

Zaman Kazandıracak Öneriler

Zaman Kaybını Önlemek İçin Hedefinizi Belirleyin; Hedeflerinizi öncelik sırasına göre belirlemek, etkili zaman yönetimi için çok önemlidir. Önemli olan çok fazla hedefinizin olması değil, doğru hedefleri tercih etmenizdir. Çok fazla hedefiniz var ise, hedefleri düzenledikten sonra harekete geçmelisiniz. Hayatınızın her alanı için hedeflere ihtiyacınız vardır. Hedefsiz bir insan yolunu kaybetmiş demektir. Yaşamınızın her aşamasında doğru hedefleri seçerek, doğru zamanda uygulamaya geçmelisiniz.

Odaklanın ve Odaklandığınız Görev Üzerinde Çalışın;  İstediğiniz kadar hedef oluşturun, önemli olan hedefe kitlenmenizdir. Her şeyi yapacağınızı ve tecrübe edineceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Hayata bütün hataları yapıp tecrübe edinecek kadar uzun değildir. O halde başkalarının tecrübelerinden yararlanmalı ve göreve odaklanarak, tüm enerjinizi vermelisiniz.  En değerli hedefe karar vererek başlamak ve sonuç elde etmek, zamanı verimli kullanmak anlamına geliyor. Erkenden çalışmaya koyulur ve bahane üretmezseniz, zamanı verimli kullanmış olursunuz.

Yapabildiğinizin En İyisini Yapmak İçin Mücadele Verin; Yapılan hiçbir iş tam anlamıyla harika değildir. Bir şey yapmaya karar verdiyseniz, o an yapılacak işin en iyisini yapmaya gayret gösterin. Fakat aşırı mükemmeliyetçi davranmak zaman kaybına neden olacağı için, işleri aksamadan en iyi şekilde nasıl çıkaracağınızı düşünün.

Zamanınızı Para Cinsinden Değerlendirin; Eğer her boşa giden zamanınız için sokağa para atmış olsaydınız, eminim ki çok üzülürdünüz. Bir saatinizin ortalama para cinsinden ne kadar olduğunu hesaplarsanız, boşa harcadığınız her zaman dilimi için o kadar fazla üzülürsünüz. Bu durum zamanı daha verimli ve etkin kullanmanızı sağlayacaktır.

En Önemli Önceliğinizi Aklınıza Yerleştirin; Evden çıkmadan önce gününüzü mutlaka programlamalısınız. Gün içerisinde yapacağınız en önemli işlerinizi, öncelik sırasına göre dizmelisiniz. Ne üzerine çalışacağınıza ve hangi işin öncelikli olduğuna karar vermediyseniz, zamanınız boşa harcamış olursunuz.

İşleri Organize Ederek Devredin; Gün içerisinde yapacağınız işlerin listesini çıkararak, başkalarına devredebilirsiniz. Yeterli tecrübeye sahip, işleri takip edip bitireceğinize inandığınız kişileri organize edebilirsiniz.

İşlerinizi Bitirme Zamanını Belirleyin; Bir işe başlamadan önce bitirme zamanını bilmek ve buna göre çalışmak çok önemlidir. Bitirme zamanını tahmin etmediğiniz bir iş için,  zamanı düzgün yönetemezsiniz.

Zaman Yönetimi Alışkanlığınız Eğitimle Kazanın; Unutmayın her şeyin başı eğitimdir. Zamanı etkin kullanma yöntemlerini deneme yanılma ile değil, eğitim alarak daha pratik bir şekilde öğrenebilirsiniz. Zaman yönetimi eğitimi hem firmaya, hem çalışanlara ciddi faydalar sağlar. Zamandan yapılan tasarruf, size maddi olarak geri döner.

NLP Teknikleri ile Zamanı Verimli Kullan!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *