hedef-ic

Hedefinizi Nasıl Daha İyi Belirlersiniz?

0 523

Hedefi olmayan kişi, karanlıkta yolunu kaybetmeye mahkumdur. Hedefler kendinizi gelecekte görmek istediğinizdir. Kendinize bilinçli olarak hedefler koyuyor musunuz? Bilinçli hedefler koymazsanız, hayatınız karmaşık bir yapıda olacaktır. Hedefe ulaşmanın birinci kriteri sürekliliktir. Vazgeçmeden kararlı bir şekilde yola devam etmek, başarıyı beraberinde getirecektir. Hedef elde edilecek şeyin önce peşinden gitmelisiniz. Hayatı rüzgarın savurduğu yöne doğru yaşarsanız mutsuz olursunuz. Geleceği planlamayarak, ne yapacağınız bilmemek, karanlık bir yolda yürümeye benzer.

Öncelikle hayatın içinde kendinize bir yol haritası çizmelisiniz. Kendi kişiliğinize uygun olan ve hayallerinizde ki hedefleri belirleyerek, yolunuza devam etmelisiniz. Planlı hareket eden kişiler zamanı en verimli şekilde kullanabilmektedirler. Yapılacak önemli işleri öncelik sırasına göre dizerek hareket etmelisiniz. Belirlenen hedefler size rotanızı nereye çevireceğinizi de göstermektedir. Peki hedeflerinizi nasıl belirlemelisiniz? Dilerseniz birlikte cevap vermeye çalışalım.

Hedefleriniz Tamamen Size Ait Olmalıdır

Başkalarının dediğini yapıp hayallerine ortak olursanız, onların hedeflerini gerçekleştirmiş olursunuz. Hedefiniz tam anlamıyla size ait değilse, yolun sonunda tam istediğiniz şeyi elde edemezsiniz. İşin kötü yanı ise, o kadar enerjinizi harcadıktan sonra zamanınızın boşuna gitmesidir. Hedeflerinizi aileniz, arkadaşlarınız, patronunuz belirlediği zaman, işin sonunda mutsuz olmak da vardır. Hayatın içinde farkında olmadan dış etkenlerden etkilenebilirsiniz. Dıştan gelen pek çok uyarıcı olabilir nihayetinde, siz kendi hedefinizi kendiniz oluşturup uygulayabilmelisiniz.

Hedefinizi Mantıklı Olmalıdır

Öncelikle hedeflerinizi mutlaka somut bir şekilde yazmalısınız. Yazdıktan sonra nasıl yapacağına dair stratejiler geliştirmelisiniz. Sizin için gerçekten önemli olan şeyler neler? Hedefin gerçekleşmesi için nelerden vazgeçebilirsiniz? Bunları enine boyuna sorgulamalısınız. Hedefinizi daha net biçimde görmek için, olasılıkları sürekli hesaplamalısınız. Hedefiniz asla gerçekleşmeyecek ve mantıksız olmamalıdır. Hedefinize ulaştığınızı zihninizde hayal edip, sizi heyecanlandırıp heyecanlandırmadığına bakabilirsiniz. Eğer sizi heyecanlandırıyorsa doğru yoldasınız demektir. Hedefinize doğru disiplinli bir şekilde ilerlerken, sağlığınızı da korumalısınız. Hedefiniz sağlığınızı bozacaksa, emin olun ki başarmanın hiçbir anlamı yoktur. Sağlığınıza daha çok özen göstermeli ve ileride pişman olacak bir hedefi tercih etmemelisiniz. Keşkeler yaşamamak için, en baştan hedefinizi büyük bir titizlikle belirlemelisiniz.

Hedefleriniz Kesin ve Ölçülebilir Olmalıdır

İnsanların istedikleri hedeflere ulaşamamalarının en büyük nedenlerinden birisi de, ne istediklerini tam olarak bilmemelerinden kaynaklanmaktadır. Örneğin hedef zengin olmak ise, bu çok belirsiz ve göreceli bir kavramdır. Nasıl zengin olmak? Bir araba veya bir ev sahibi olmak mı? Yoksa bir fabrika veya özel bir uçak sahibi olmak mı? Hedefler net bir biçimde belirlenirse, istenilen sonuca ulaşılabilir. Hayaliniz diyelim ki bir araba sahibi olmak. Nasıl bir araba? Marka ve modeli nedir? Çok düşük fiyatlara da, yüksek fiyatlara da araba satın alabilirsiniz. O halde hedefinizi belirli ölçülerde tutmalısınız.

Hedeflerinizin gerçekleşmesi için; hedefiniz belirgin olmalı, mantıklı olmalı ve size ait olmalıdır. Hedeflerinizi gerçekleştirmeniz ve başarılı olmanız için, NLP eğitimlerinden yararlanabilirsiniz.

Kişisel Gelişiminize NLP İle Yön Verin!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *