c%cc%a7ocuk

Çocuklarımızı Hayata Hazırlarken Dikkat Edeceklerimiz!

0 694

Geleceğin temsilcileri olan çocukları hayata nasıl hazırlarsanız öyle devam eder. Önemli olan, çocukları sıkmadan, kırmadan doğruyu anlatmak ve olumsuzluklar karşısında nasıl mücadele edeceklerini göstermektir. Küçük yaşta zorluklarla nasıl mücadele edeceğini bilmeyen, nelerin doğru nelerin yanlış olduğunu ayırt edemeyen çocuklar, gelecekte çok ağır bedeller ödeyebilirler. Aileler çocukların gelişimi üzerinde her ne kadar temel nokta olarak kabul edilse de; kaliteli, doğru eğitimlerin ve öğretmenlerin çocuklar üzerindeki etkisi çok büyüktür. Ailelerin öncelikle çocuklarını küçük yaşlarda bazı eğitimlerden geçirmeleri  gerekiyor. Çocuğu bir lastik gibi düşünebilirsiniz, ne tarafa çekerseniz o tarafa uzayıp gider. Doğru eğitim ve eğitimcilerle çocuğu istenilen kaliteye getirebilirsiniz.

Bir çocuk hayata nasıl hazırlanmalıdır? Çocuğa neler öğretilmeli ve hangi eğitimler aldırılmalıdır? Çocuğun içinde bulunan yetenekleri dışarıya çıkarmak için, önce keşfetmeniz gerekiyor. Yetenek keşfedildikten sonra geliştirmek için neler yapabileceği programlanmalıdır. Küçük yaştan itibaren eğitimin öneminin farkında olan çocuk, bunu kendisine hayat felsefesi edinecektir. Tüm canlılara duyarlı bir yaşam süren,  yaşamı anlama ve yorumlama becerisine sahip olan bir çocuk yetiştirmek, ancak eğitimle gerçekleştirilebilir. Bugün olduğumuz kişi olmamızda, çocukluğumuzda yaşadığımız hayatın etkisi çok büyüktür.  Çocuklar için söylenmiş çok sevdiğim bir söz var: ‘’Yetişkin İnsanın İnşa Ustası ve Meydan Getiricisi Çocuktur. Çocuk İnsanlığın Babasıdır.’’ M. Montessori. Dolayısıyla kendi çocukluğunuza bakarak yaşadığınız olumsuzlukları ve yapılan yanlışlıkları ayıklayarak çocuğunuza en iyisini vermelisiniz. Çocuğu sevgiyle beslenen bir yapıya getirmek ve yaşama sevincini arttırmak için nelerden mutlu olduğunu tespit edip, yönlendirmek gerekiyor.

Çocukları Hayata Hazırlarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Çocuklarla Şakalaşmalısınız; Çocuğunuzla şakalaşmak sosyal başarı için hayata kendini hazırlaması için çok önemlidir. Çocukla şaka ve taklit gibi aktiviteler yapıldığında çocuklar pratik düşünce yapısına sahip olur ve stresle başa çıkmayı öğrenirler.

Olumlu Düşünce Yapısına Sahip Olmalısınız; Çocuklara olumsuz düşüncelerle yaklaşmak çocukların saldırgan olmasına neden olmaktadır. Çocuklara eğitim verirken olumsuz düşüncelerden arınarak pozitif düşünce yapısına sahip yaklaşımlarda bulunmalısınız.

Çocuğunuzu Doğru Tanımalısınız; Her veli ve eğitim kurumu çocukları doğru yetiştirdiklerini düşünmektedir. Fakat çocuk yetiştirmek aynı standartta yapılan fabrikasyon bir uygulama değildir. Çocuğu sağlam bir şekilde yetiştirmek için çocuğun kişiliğine göre hareket etmek gerekir. Çocuklara yön vermek ve şekillendirmek için aile ve eğitimin faktörü büyüktür.

Mükemmeliyetçi Olmaya Gerek Yok; Kimse kusursuz değildir. Hataları kabul etmek ve çocuklara yaptıkları yanlışları kırmadan güzel bir dille anlatmak çok önemlidir. Çocuk kırıldığında ve bir olay karşısında ileride kötü bir anı kaldığında, kişisel kalıcı sorunlara neden olmaktadır.

Eğitim Çocukların Hayatını Şekillendirir; Çocukların başarılı olması için küçük yaşta eğitim almaları çok önemlidir. ‘’Ağaç yaş iken eğilir.’’ Çocuk nasıl yetiştirilirse hayattaki yoluna da o şekilde devam eder. Bir çocuğun hayatında aile ne kadar önemliyse öğretmen ve eğitimlerinde o kadar etkisi vardır. Eğitim veren öğretmenler de kendilerini sürekli geliştirmeli ki ileriye kalıcı ve sağlam adımlarla giden bir nesil bırakılsın. Eğitim ile başarının sınırlarını sonuna kadar zorlarsınız.

Başarmak NLP Eğitimleri İle Çok Kolay!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *