doruk-ic

Performansın Doğruğuna Nasıl Ulaşırsınız?

0 418

Dağların heybetli duruşu ve zirveleri, insanlar tarafından özel ve görkemli kabul edilmektedir. Dağın dorukları bulutlara yakın ve tüm alana hâkimdir. İnsan ruhu da her zaman en zirvede olmak ister ve zirveye çıkmak için mücadele gösterir. Bir dağ görüldüğünde ona tırmanmanın hazzı, hiçbir şeye değişilmez. Doruğa çıkmak gerek sporda, gerek akademik alanda, gerekse eğlence sektöründe son zamanlarda başarının sembolü olmuştur. Yüksekten baktığınızda aşağıda ki her şey, daha küçük görünür ve elle tutulur hale gelir. Yüksek bir yerden sürekli doğayı izlediğinizde, mevsimlerin nasıl değiştiğini ve doğanın rengini görebilirsiniz.

Dağın doruğunu çıkmak, emek ve yeterince çaba gerektirir. Doruğa çıkarken yollar engebeli yokuşlar dik olabilir. Performansınızı yükseltmek istiyorsanız, dikkatinizi toplayarak bilinçli hareket etmelisiniz.

Doruk Performansına Ulaşmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Kendi hayatınızda istediğiniz zirveye çıkmak için; hüsran, kıvanç, korku, şüphe ve güven gibi birçok duyguyu yaşayabilirsiniz. Zirveye çıkmak fiziksel ve duygusal olarak ne verdiğinizle doğru orantılıdır. Bir projeye yoğun bir şekilde odaklanıp tüm performansınızı sonun kadar sergilemeyi hedefliyorsanız, nereden başlayıp nerede olduğunuza ve nereye gideceğinize bakmalısınız. Doruğa çıktığınızda manzarayı yukarıdan izlemenin tadına varacaksınız.

İnsanların büyük bir kısmı henüz kendi yeteneklerinin farkında bile değiller. Hayatınızı şekillendirmek için ya bir yol seçersiniz, ya da hiçbir yola girmeden kendi etrafınızda döner durursunuz. Gideceğiniz yolu tek başınıza ya da başkalarıyla katedebilirsiniz. Pozitif bir zihinsel tavırla ve olaylardan asla yılmamakla, doruk performansınızı arttırabilirsiniz. Hayatınızda bir fark oluşturursanız ve herkesin yaptığının dışında özel işler yaparsanız yeriniz çok farklı olur.

Mükemmelliği daha yüksek seviyelere ulaştırmak için önce hata tespitleri ve eksik yönler bulunarak giderilmelidir. İçinizde bulunan potansiyeli bilerek hareke etmek, sizi zirveye çıkarmaya yetecektir. Misyonunuz varsa ve hedefinize ulaşmak için mücadele ediyorsanız zirveye rahatlıkla çıkarsınız. Tam inanırsanız başarılı olmamanız için hiçbir sebep yoktur. Doruk performansı spor, sanat, eğlene ve iş gibi hangi dalda olursa olsun motivasyon yüksekse doruk performansı kaçınılmaz oluyor. Sadece koşullar değil içsel olarak da motive olmak gerekiyor. Doruğa çıkmak her insanın içinde bulunduğu koşullara göre değişiklik göstermektedir.

Kendini aciz hisseden birçok insan mevcuttur. Televizyonda gazetede ve çevremizde gördüğümüz kadarıyla insanların büyük kısmı doruk performansına ulaşmaktan ziyade, içlerinde bulunan durumu düzeltmeye güçleri olduklarını bile hissetmiyorlar. Sağlıklı olmak için nasıl yemek yememiz gerektiği, en iyi sonucu almak için sürekli denediğimizi, kazanların özelliklerine bakıp onları takip ettiğimiz zaman doğru yoldayız demektir. Doruk performans imkanlarında yaşayan, mükemmellikten yoksun değiliz. Yoksun olunan şey düşünülen muhteşem fikirleri eyleme dökmek için bir yöntem bulmaktır.
Hayatınızı planlarken yetenekleriniz hangi alana yatkınsa, o yönünüzü geliştirmeli ve performansınızı yükseltmelisiniz. Plansız ve hazırlıksız yola çıkarsanız, ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Kendinizi çok iyi tanıyarak performansınızı en üst seviyeye çıkarabilirsiniz.  NLP eğitimi alarak doruk performansının zirvelerine nasıl çıkacağınızı, çeşitli yöntemlerle öğrenebilirsiniz.

Kişisel Gelişiminize NLP İle Yön Verin!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *