durum-ic

Durumunuzun Farkında mısınız?

0 169

İçinde bulunduğunuz durum çok önemli; çünkü kendinizi nasıl hissettiğinizi değil, nasıl davranacağınızı ve nasıl performans göstereceğinizi de etkilemektedir. Kendinize güven duyduğunuzda korkusuzca hareket edebilirsiniz. Kendinizi endişeli hissettiğinizde korkarak hareket eder ve başarılı olamazsınız. Çaresiz bir durumda olduğunuzda, içinden çıkmak için çareler aramalısınız.

Mutlaka kendi hayatınız içerisinde sizin de başınıza gelmiştir; Olumsuz ve çaresiz bir durumda olduğunuzda kendinizi güçlü hisseder ve hemen sorunu çözersiniz. Size kolay gelen sorunlar ve yapılacak işlerde ise cebelleşir durursunuz. Aynı iş olmasına rağmen tüm bu oluşan fark durumunuzu oluşturur. Bazen acı eşiği çizgisine gelmeden mücadele etmiyor ve tembellik sağlıyorsunuz. Olaylar çıkmaza girip karmaşıklaştığında ise, çözmek için mücadele gösteriyorsunuz.

Bazen problemlerin içinde çıkamadığınızda, mevcut durumunuzu değiştirip biraz dinlendiğinizde, aynı problemi rahatlıkla çözebilirsiniz. Koşullar ve ortam değiştikçe çözme becerisi ve beynin yapısı da değişmektedir.

Nasıl Durumunuzun Farkında Olursunuz?

İnsanlar çoğu zaman kendilerini nasıl hissettiklerini bilmezler. Bazen bir arkadaş bir dost gibi kendinize nasıl olduğunuzu sormalısınız. Nasıl hissettiğinizi bilirseniz, ne yapmak istediğinizi ve nasıl davranmanız gerektiğini de bilirsiniz. Bazen gözlerinizi kapatıp kendinizi dinlemelisiniz. Nefes alışınız hızlı mı yoksa yavaş mı, kalp atışlarınız hızlı mı yavaş mı, kafanızı meşgul eden bir şeyler var mı? Tüm bu sorulara cevap bularak son durumunuzu anlamalısınız. Birkaç kez bu şekilde durum değerlendirmesi yaparak, neler olup bittiğini bilmek gerekir.

Birçok insanın başına sorunlar gelir ve bu olayların kontrol dışında olduğu düşünülür. Fakat yaşanan sorunlar dünyayı algılama şekline göre oluşturulur. Unutmayın! Beyiniziz ve duygularınız sizi değil, siz onları kullanarak hareket etmelisiniz. Dış uyarılar durumu nasıl değerlendirirse, siz de ona göre hareket edersiniz. Sevdiğiniz bir kişiye baktığınızda içinizi ılık bir duygu kaplar ve ya arkanızdan gece karanlıkta ayak sesleri duyduğunda irkilirsiniz. Dış uyarıların durumuna göre davranışlarınız şekillenir. Başınıza bir olay geldiğinde önce ne yapmanız gerektiğine karar vermelisiniz. Hemen yas tutup karalar bağlamamalı ve düşünceli hareket etmelisiniz. Ortamın durumu ne olursa olsun, mantıklı ve en doğru kararı vermek için sakin olmalı ve buna göre hareket etmelisiniz.

Aşina olmuş olduğunuz ve size zarar veren durumları biliyorsanız, değiştirmek için harekete geçmelisiniz. Kim performansının zirvesine çıkmak istemez ki? İş hayatında baskı halindeyken sakinliğinizi korumalı ve mevcut durumunuza göre kendinizi rahatlatmalısınız. Odağınızı asla kaybetmemeli ve kendinizi zorluklara karşı harekete geçirmelisiniz.

Bazıları mevcut durumlarını değiştirmek için sigara, uyuşturucu, alkol ve yiyecek gibi maddeler kullanılırlar. Bu maddeler mevcut sorunlu durumun halinden kaynaklanır. Ama siz mevcut durumunuz içinde çıkış yolları arar ve sorunu nasıl çözmek için mücadele ederseniz, vücudunuza zarar verecek maddelerden kurtulursunuz. Hangi durumdasınız? Öncelikle bunun farkına varmalı ve mevcut durumunuzu düzeltmek için çareler aramalısınız. NLP eğitimleri alarak çeşitli tekniklerle mevcut durumunuzla ilgili bilgi sahibi olur ve ne yapacağınızı pratik tekniklerle öğrenebilirsiniz.

Kendinizi NLP Teknikleri İle Keşfedin!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *