motivasyon-ic

Motive Olmak Çok Zor Değil!

0 288

Çaresiz anlarınızda bile motive olabilirsiniz. Motive olmak için mutlu zamanları beklememelisiniz. Geçmişte çabalayarak başardığınız, hayata geçirdiğiniz ve iyi ki yaptım dediğiniz işlerin çoğu, motive bir haldeyken gerçekleşmiştir. Moraliniz yüksekse, başarmak için yeterince inanmış ve istiyorsunuz demektir. Geriye gidip sadece onu almak kalıyor.

Bazen bir işi yapmaya kalkışırsınız, fakat içinizden bir ses başaramam der ve vazgeçebilirsiniz. Ya da çevrenizdeki insanlar olumsuz düşünerek sizin yapamayacağınızı söylerler. Birileri karamsar ve olumsuz olduğu için, sizin yapabileceklerinizi de engellerler. Başkalarının sözleri ve fikirleri tabi ki dinlenmeli, ama en son kararı siz vermelisiniz. Birilerinin sizi yanlış yönlendirmesine izin vermemelisiniz. Kendi kendinizi rahatlıkla motive edebilirsiniz. Nasıl mı? Planladığınız ve yapmak istediklerinizi kolaydan zora doğru gidecek şekilde bir kağıda yazmalı ve harekete geçmelisiniz. Her şey içinizde yaşanır. Şimşekler, yağmurlar, dolular ve güneşli günler… Siz hangisini yaşatmak istiyorsanız, havanız öyle olur. Öncelikle kendinizi harika hissetmelisiniz, sürekli sorunları düşünüyorsanız zaten motivasyonunuz düşecektir.

Kendi Kendinizi Nasıl Motive Edersiniz?

Bir şeyleri çok istersiniz ama istemek yeter mi? Tabi ki yetmez onun için mücadele etmeniz gerekir. Mücadele etmeniz yeter mi? Mücadele etmeden de önce tüm olumsuzlukları kafanızdan silmelisiniz. Bir şeyi elde etmeniz hayat standardınızı arttıracaksa, kendi kendinizi motive etmelisiniz. Motivasyon; bir hedefe odaklanarak onun için yeterince caba harcama, ısrarlı olma ve sabırla bekleme sürecidir. Kişisel motivasyon süreci yönetildiğinde, daima mutluluğunuz artacaktır.

Bir işi başarmak için öncelikle inanmak gerekiyor. Eğer inanmıyorsanız ve beyninizde sürekli başarısızlık resimleri görüyorsanız boşuna çabalamayın. Hedefleriniz sizin için değerliyse ve sizlere bir şeyler katacağını düşünüyorsanız, onların varlığıyla hareket edebilirsiniz.

  • Başlamak için harika olmayı bekleyerek zaman kaybetmeyin. Harika olmak için başlayın ve hemen ilk adımı atın. Hedefinize ulaşmak için yeterince araştırın, danışın ve hemen bugün bir şeyler yapın.
  • Olayların kötü taraflarını değil, iyi taraflarını görmeye çalışın. İşlerin zorluklarını değil kolay ve hoş yanlarına odaklanın.
  • Odaklanmak ve karıştırmamak için tek seferde bir iş yapın. Gereksiz ve fazla yükleri taşımak, yapacaklarınızın tam olmamasını sağlayacaktır.
  • İşlerinizi bölümlere ayırarak uzun metrajlı tutmamalısınız. Her başardığınız bölümün sonunda kendinizi ödüllendirmelisiniz.
  • Geçmişte yaşadığınız olumsuz resimleri ve gelecekte düşündüğünüz karamsar resimleri, mümkünse beyninizden hiç geçirmemeli ya da çok kısa tutmalısınız. Gelecekte ki güzel günleri aklınızdan geçirerek pozitif düşünmelisiniz.
  • Hedefe yöneldiğinizde çevrenizdekiler ve olumsuz düşünceleriniz sizi yolunuzdan saptırabilir. Bu tür kafanızı kurcalayan olumsuzlukları birer virüs olarak görüp, olumlu düşünceleri antivürüs olarak kullanarak onları yok edebilirsiniz. Olumsuz düşünceleri aklınızda çok fazla tutmayın.
  • Sıkıldığınızda hedefe ulaştığınızı düşünmeli ve gülümsemeyi ihmal etmemelisiniz.

Kendiniz motive etmek ve başarılı olmak istiyorsanız, NLP eğitimlerine katılarak motivasyonunuzu sürekli yüksekte tutabilirsiniz.

NLP Eğitimleri ile Motivasyonunuzu Arttırın!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *