gecmis-ic

Geçmişte Kalma Anı Yakala!

0 930

Neredeyseniz orada olmasını bilmelisiniz. Zaman sürekli akıp gidiyor. Zamanın arkasından koşup yakalayamayacağınıza göre, neden şimdiyi en iyi şekilde yaşamıyorsunuz. Yaşadığınız tek gerçek şu an içinde bulunduğunuz zamandır. Ne bir saniye öncesi ne de bir saniye sonrası, sizin için iyi sonuçlar verecek seçenekleri kaçırmadan hemen sonuca bağlamalısınız. Karşınızda duran fırsatları hemen o anda değerlendirmezseniz kaçıp gider. Hayatta insanın karşısına fırsatlar sürekli çıkar, önemli olan bu fırsatları doğru yerde ve zamanda değerlendirmektir. Fırsatları anın içinde değerlendirmiyorsanız, onlar sizin arkanızdan bağırarak asla beni unuttunuz demezler.

Anı Nasıl Yakalarsınız?

Bazen geçmişe dönüp keşke o işi yapsaydım dediğiniz mutlaka olmuştur. Çoğu zaman aklınız başına iş işten geçtikten sonra gelmez mi? Çünkü o an aklınız başka yerde olduğu için, ana konsantre olamazsınız. Zihniniz berrak ise anın içinde gelişen olayları fark edebilirsiniz. Anı kaçırmanıza neden olan sebeplerin başında zihninizin geçmiş ve gelecekle çok meşgul olmasıdır. Siz kendinizi genelde neyle meşgul olurken buluyorsunuz? Geçmişi mi yoksa geleceği mi düşünüyorsunuz.

Geçmişi düşünüp keşke o kararı vermeseydim, keşke geçmiş geri gelse dediğiniz mutlaka olmuştur. Siz de biliyorsunuz ki geçmiş kesinlikle geri gelmez. Yapacağınız tek şey aynı hataları yapmamak ve anı en verimli şekilde yaşamaktır.  Geçmişte yaşanan hata, suçluluk duygusu, kırgınlık ve üzüntüler sizi andan uzaklaştıracaktır. Geçmiş ve gelecek kaygılarınızı vücudunuza enjekte edilen bir zehir olarak düşünün. Yavaş–yavaş sizi zehirleyerek ölmenizi sağlar. Çözüm için herhangi bir şey yapılmayacaksa, geçmişte yaşanılan kötü olayları düşünüp durmanın bir anlamı yoktur. Zaman makinesine binip geçmişe gidemeyeceğinize göre, olayda bulunan kötü sahneleri ve kişileri affedip bu olayı unutmalısınız.

Sürekli aynı şeyi düşünmek farklı sonuçlar doğurmayacağına göre, farklı düşünüp farklı sonuç almak gerekir. Bazılarına bir kez daha düşünün dendiğinde onlar ‘’bir çok kez düşündük ve sonuç düzelmiyor’’ diyorlar. Aynı şekilde değil daha olumlu şekilde düşünerek olay zihinde kapatılabilir. Eskide yaşanan acı olayların kendisi aynen gelmez, sadece duygularla size hatırlatır. Olaya yüklediğinizi anlamı değiştirip sürekli takip ettiğinizde, daha çok mutlu olacaksınız. Farklı bakış açıları ile baktığınız olayın anlamı değişecektir. Anlam kendi kriterlerinize göre olaylara yüklediğiniz duygulardır. Sizin güldüğünüz bir olaya başkası ağlayabilir. Bazen bir ürüne pahalı dediğinizde satıcı hemen size 12 taksit yapabileceğini söyler ve sadece taksit miktarlarını söyler. Sizde aklınızda olan pahalı anlamını bir anda değiştirebilirsiniz.

Gelecekle çok sık meşgul olan zihin gelecek için düşündüklerinizle sizi motive edebilir. Gelecek düşünceleri sadece motive etmez, umutsuzluk ve mutsuzluk duygularını yaşamanıza da neden olur. Gelecek düşüncelerin bazıları sizi motive ederken bazıları da sizi üzüntüye sokabilir. Kelebek zamanı geldiğinde kozadan çıktığı gibi, çocuk da anne karnında 9 ayda çıkmaktadır. Plan yapmak ve harekete geçmek tabi ki çok güzel, ama hiçbir şey yapmadan beyinde olumsuzluklar düşünmek sizi zor duruma sokar.

Önemli olan gün boyunca neleri düşünerek kafanızı nasıl bulandırdığınızı bulmak ve bunu yok etmektir. Düşünceleriniz gelecek ve geçmişle çok fazla meşgulse, yaşamınızı zor olacaktır.

İçinde bulunduğunuz an yeterince ödülle doludur. Yeter ki fırsatları değerlendirmesini bilin. NLP eğitimleri ile anı en verimli şekilde yaşayarak, kendinizi motive edebilirsiniz.

Geçmişte Kalma NLP Yöntemleriyle Anı Yakala!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *