hayat-ic

Hayatınızı En İyi Şekilde Nasıl Yaşarsınız?

0 400

Hayatınız nasıl gidiyor, hiç düşündünüz mü? Yoksa kendinizi selin akıntısına kaptırıp nereye götürürse oraya mı gidiyorsunuz? Sizce hayat ne zaman yaşanılabilir bir hâl alır? Kendinizi doğru kontrol ettiğiniz zaman… Bir cihaz aldığınızda nasıl ki kullanma talimatı varsa, sizin de bir kullanma talimatınız vardır. Kendimizi doğru yönetebilirseniz, hayatta başarılı ve mutlu olmamak için hiçbir neden yoktur.

Duygularınıza Yön Vermelisiniz

Duygularınıza yön verir ve geçmiş tecrübelerinizi harmanlarsanız, bugün en doğru kararları verebilirsiniz. Bir olay karşısında kendinizi çok mutsuz hissetmek ve yas bağlamak, size hiçbir şey kazandırmaz. Üstelik motivasyonunuzu da düşürür. Motivasyonunuz düştüğü zaman,  olumsuz olarak düşünür ve sağlığınıza zarar verebilirsiniz. Bir şeyi sürekli yaparak farklı sonuçlar bekleyemezsiniz. Farklı sonuçlar almak istiyorsanız, farklı davranışlar sergilemelisiniz. Gün içerisinde beyninizin içerisinde sayısız düşünceler gelip geçer. Sabah kalktığınızda olumsuz düşüncelerle kalkarsanız, güne huzursuz başlarsınız. Fakat bu düşünceleri olumluya çevirdiğinizde, güne daha erken kalkar ve çok harika başlarsınız. Tek yapmanız gereken olumsuz duygularınızı olumluya çevirmektir.

Sorunlar Karşısında Mücadele Edin!

Bazen yaşamınız içerisinde yapmış olduğunuz hatalar ve ya dışınızda gelişen olaylar, sizi mutsuz edebilir. Bir sorun karşısında üzüntü duymak yerine nasıl düzeleceği için çalışırsanız, motivasyonunuz artar ve sorunlar çözebilirsiniz. NLP sayesinde beyninizi etkin şekilde programlayarak, daha başarılı olabilirsiniz. Başarı elde etmek için önce başarılı olan kişilerin özelliklerini takip etmelisiniz. Azimli davranmak, yılmamak, olumlu düşünmek, araştırmak ve öğrenmeye açık olmak gibi kriterler başarılı olmanızı sağlayacaktır.

Geçmiş ve Gelecekte Takılmayın!

Geçmişe takılıp kaldığınızda bugünü nasıl yaşayacaksınız? Geleceğin kaygılarını düşündüğünüzde, bugünü rahat bir şekilde yaşayamazsınız. O halde yapmanız gereken bugünü en iyi şekilde yaşamaktır. Anı doğru ve etkin bir şekilde yaşarsanız, geleceğinizde şekillendirmiş olursunuz. Engelli insanların büyük bir çoğunluğu hayata sıkı bir şeklide tutunarak imkansız denilen şeyleri başarmaktadır. Bazıları futbol da başarılı olurken, bazıları da eğitimde başarılı olurlar. Engel diye bir şey yoktur. Engel tamamen zihinlerde olur. Zihninizde bulunan engelleri kaldırdığınızda, başarılı olmak hiçin hiçbir nedeniniz yoktur.

Zamanı Verimli Kullanmalısınız?

Zamanınızı verimli şekilde kullanmak için kendinizi programlamalısınız. Hayatı bir bütün olarak ele aldığınızda, planlı bir biçimde hareket ederseniz başarılı olabilirsiniz. Başarılı olan kişilerin hayatlarını incelediğinizde, hepsinin geçtikleri yolda yaptıkları ortak şeyler olduğunu göreceksiniz. Zamanı etkili kullanarak işleri öncelik sırasına göre dizmek ve bugünün işini yarına bırakmamak oldukça önemlidir. Zamanın size getirmiş olduğu faydalar, motivasyonunuzu yükseltmeye yetecektir. Yarın üzülmek istemiyorsanız bugünü en doğru şekilde değerlendirmelisiniz. Siz de NLP eğitimleri ile olumlu düşünerek, zamanı verimli kullanıp başarılı olabilirsiniz.

Kişisel Gelişiminize NLP İle Yön Verin!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *