durum-ic

İçinde Bulunduğunuz Durumu Biliyor musunuz?

0 138

Hayatın koşuşturmacasında kendinizi ve karşınızdakileri mutlu, mutsuz, canı sıkkın, sinirli ve panik durumda görebilirsiniz. Hayatın normal akışında duygularınızı ve karşınızda ki kişilerin duygularını, rahatlıkla yüz ifadeleri ve davranışlardan sezinleyebilirsiniz. Birine kızdığınızda bunu orada bitirmeyerek, bazen bütün gününüze yayabiliyorsunuz. Ya da mutlu bir durumla karşılaştığınızda bütün gün mutlu olabiliyorsunuz. Karşınızdakilere bazen ‘’şunun durumuna bir bakın’’ ve ya ‘’durumun nasıl’’ dediğiniz olmuştur. Durum; bir kişinin hali olarak tanımlanabilmektedir. Durumun diğer anlamı ise; bir kişinin içinde bulunan sinirsel hücreler bütünüdür. Durum vücutta duyguların yoğunlaştığı bir kokteyli gibidir.

Mevcut Durumunuzu Nasıl Düzeltirsiniz?

Şu anda nasıl bir durumdasınız? Ne düşünüyor ve hangi duyguları yoğun olarak yaşıyorsunuz? Hep başkalarının hatırını soruyorsunuz, fakat hiç kendinizin nasıl olduğunu soruyor musunuz? İyi misiniz yoksa kötü mü? Kendi durumunuzu bilip buna göre önlem alabiliyor musunuz? Hayatınızı farkında olmadan yaşıyorsanız, çok fazla şey kaybediyorsunuz demektir. Sıradan bir günde çoğu insan birtakım durumlardan geçer, bazıları zevk ve mutluluk duygularını yaşarken, bazıları da olumsuz duygular yaşarlar. Bazı olumlu veya olumsuz duygular geçicidir ve birkaç dakika sürer, bazıları ise bir gün boyunca ve ya daha uzun sürer. Durumunuz sürekli değişim halindedir. Her durumu hemen adlandıramazsınız. Bazen keyfiniz yoktur, bazen de keyfiniz çok yerinde olabilir. Bazen de bütün hatalar ve yanlışlıklar sanki siz bulmuş ve dünya tamamen size karşıdır gibi gelir. Bazı günlerde hiçbir şey ters gitmez ve her şey istediğimiz gibi olur.

Genelde durumunuzu değiştirecek bir şeyler olana kadar arada bir yerdesinizdir. Kendinizi dağda ve kırda, hareket halinde olan bir tren olarak hayal edin. Hayatta yaşadıklarınız sizi sağa-sola savurabilir. Çevrenizdekiler, patronunuz, iş arkadaşlarınız ve ya yöneticiniz bir işi doğru yapmadığınız zaman, size hayatı zindan edebilir. Bazen de işi doğru yaptığınız için takdir edilebilirsiniz. Durumunuzu başınıza gelen olaylar mı kontrol edecek? Kendiniz durumunuzu yönlendirmek istemez miydiniz? Beyninizi istediğiniz şekilde kullandığınızda, mutlu olmamak için hiçbir sebep yoktur.

Davranışınız kesinlikle durumunuzdan doğmaktadır. İçinde bulunduğunuz durum çok önemlidir. Kendinize güvendiğinizde, cesur hareket edersiniz. Kendinizi endişeli hissettiğinizde ise korkakça hareket edersiniz. Olumsuz bir durumda kendinizi güçlü ve becerikli hissettiğinizde, size kolay gelen şeylerle savaşabilirsiniz. Bazen bir sorunu veya problem çözmeye uğraştığınızda ve ya bir proje üzerinde çalıştığınızda, size de yapmanın imkânsız olduğu hissi mutlaka doğmuştur. İyi bir uykudan sonra başarmanın sevincini siz de yaşamışsınızdır. Durumunuz iyiyse bir işi başarma olasılığınız daha da yüksektir. Motivasyonunuz yüksek ve başarmak için kendinize inanıyorsanız, eninde sonunda başarırsınız.

Birçok insan çoğu zaman kendilerini nasıl hissettiklerinin farkında bile değillerdir. Kendinize yapabileceğiniz en güzel şey, kendinize nasıl olduğunuzu sorup buna göre önlem almaktır. Hangi durumda olduğunuzu bilirseniz durumunuzu değiştirmek için ilk adımı atmış olursunuz. Nefes alışınız nasıl, vücudunuz gergin mi, yorgun musunuz, kafanız meşgul mü? Tüm bu soruları kendinize sormanız gerekmektedir. Belirli aralıklarla durum değerlendirmenizi yaptığınızda, nasıl olduğunuzu kolaylıkla anlayabilirsiniz. NLP eğitimleri alarak çeşitlik tekniklerle, durumunuzu en üst seviyelere çıkartabilirsiniz.

NLP Teknikleri İle Motivasyonunuzu Yükseltin!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *