nlp-ic

NLP Kişisel Gelişiminize Nasıl Rehberlik Eder?

0 232

Hayatınızda mutlaka yanlış yaptığınız ve bu gününüzü berbat eden gelişmeler olmuştur. Peki tüm bu olumsuz durumlardan kurtulabilir misiniz? Tabi ki kurtulabilirsiniz, çünkü her şey düşünce yapınızla alakalıdır. Geçmişte yaşadığınız sorunlar devam ettirilmek için değildir. NLP sizin neden bu durumda olduğunuzu, kendinizi tanımayı ve içinizde bulunan potansiyel gücü ortaya çıkarmayı öğretiyor. Hayal gücünüzü kullanarak yaşam kalitenizi nasıl artıracağınız, tamamen sizin elinizdedir. Bunun için çeşitli taktikler geliştirmeniz gerekiyor.

Kendinizi başarısız bulduğunuz zamanlar mutlaka olmuştur. Belki başarılı olmuş birçok insandan daha iyi özelliklere sahipsinizdir. Sizden daha az bilgisi olan insanlar, genellikle gözü kara davranarak ve risk alarak başarı elde etmiş olabilirler. Başarı elde etmek için, belki sadece düşünce yapınızı değiştirmeniz gerekiyordur. İnanç ve tutumlarınız nasıl davranacağınızı belirler. Başardığınız işleri düşünerek motive olmalı ve yeni başarılara imza atmalısınız. NLP teknikleri ile başarı merdivenlerini bir-bir çıkabilirsiniz. Belki çok kıymetli yetenekleriniz var ama bunu dışarı çıkaramıyorsunuz. Çözümün ne olduğunu bilir ve beyninizi çözüm odaklı olmaya alıştırırsanız, başarılı olabilirsiniz. Algıda seçici olursanız sonucu değiştirebilirsiniz.

Yeteneklerinizi farkına varırsanız oldukça iyi sonuç alabilirsiniz. Aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek çok yanlış bir durumdur. Pek çok insan soruna odaklanır ve sorunu zihninde büyütür. Sorunun çözümüne odaklanıp onun için uğraş vermek sizi daha fazla rahatlatacaktır. Sürekli sorunları düşünürseniz hayata kör-topal olarak devam edersiniz. Kolu ve bacağı olmayan biri ile zihnine pranga vurmuş birisi aynı duruma sahiptir. Ama kolu ve bacağı olmayan birisi tüm engeline rağmen olumlu düşünüp mücadelesini veriyorsa, zihnine pranga vuran kişiden daha başarılı ve mutlu olacaktır. Beyini çözüm odaklı çalıştırmaya alıştırmak, alacağınız sonuçları değiştirecektir. Beynin verimli kullanılması yaşam kalitenizi de arttıracaktır.

Kendinizi Nasıl Modellemelisiniz?

Bir insanın kendini modellemesi çok önemli bir konudur. Modelleme doğduğunuzdan beri kullandığınız bir öğrenme şeklidir. Daha bir bebekken anne babanızı modelleyerek yürümeye, koşmaya ve konuşmaya başlarsınız. NLP kişilerin kendini modellemesi için çeşitli teknikler sunmaktadır. Beyinde bulunan nöronlar sayesinde dikkatli bir şekilde gözlemlediklerinizi, kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Modellediğiniz şeylere karşı inancınızda güçlüyse, yapamamanız için hiçbir neden yoktur. Bazen farkında olmadan modelleme sıklıkla kullanılmaktadır. Eşinizle ve ya yöneticinizle konuşma tarzınız zamanla birbirine benzeyebilmektedir. Farklı bir bölgede yaşadığınızda, konuşma şivenizin değiştiğine şahitlik edebilirsiniz. Bazen bir filme kendinizi çok kaptırdığınız için, o kişi olabilir ve onunla birlikte sevinip ağlayabilirsiniz.

NLP içinizde bulunan potansiyeli nasıl çıkaracağınızı ve olaylara karşı nasıl davranacağınız öğretiyor. Başarmak ve mücadelenizi doğru yapabilmek için, size çeşitli teknikleri öğretiyor. Siz de NLP eğitimleri alarak hayatınıza yön verebilirsiniz.

Kişisel Gelişiminize NLP İle Yön Verin!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *