bas%cc%a7ari-blog

İş Hayatınızdaki Başarınızı Nasıl Arttırırsınız?

0 589

İş hayatında yoğun rekabetin artış göstermesiyle birlikte, kariyer basamaklarını hızlı tırmanmak için çalışanların kendilerine yatırım yapmaları gerekir. Başarılı ve istikrarlı bir iş yaşamı için, hedef belirlemek ve hedef için mücadele etmek oldukça önemlidir. Stresi yönetebilen, yılmayan, en karmaşık durumlarda bile çözüm odaklı davranabilen bir profesyonel olma yoluna giderseniz, başarı için iyi bir başlangıç yapmış olursunuz. Peki başarı için hangi adımları atmalısınız?

Hedefsiz Bir İş Hayatı Rotasız Gemiye Benzer

Başarılı bir çalışan olmanın en önemli şartlarından birisi, hedef belirlemekten geçer. Hangi işle meşgul olursanız olun, ölçülebilir ve zamanı net olan bir hedef belirlemelisiniz. Nereye gittiğinizi bilmiyorsanız, başarılı olma imkanınız yoktur.

Zaman Yönetimini En İyi Şekilde Planlanlayın

Çalışanların büyük bir kısmı, zamanın yetmediğinden ve işleri yetiştiremediklerinden şikayet ederler.  Bazen zaman gerçekten yetmeyebilir, fakat asıl neden plansız çalışmaktan kaynaklanır. Plansız çalışmak, motivasyonu düşürerek başarısızlığa neden olur. İşlerin önem ve aciliyet sırasına göre planlanarak yapılması, üzerinizde stres baskısının oluşmasını önleyecektir. İş yaparken odaklanmak ve dikkatinizin dağılmamasını sağlamak, hata yapma riskinizi düşürecektir. Planlama yaparak hangi işin ne kadar zaman aldığını hesaplayarak sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.

Stres Yönetimini Öğrenin

Stres, iş hayatında başarıyı direkt olarak etkileyen faktörlerin başında gelmektedir. İş baskısı, yetiştirememe korkusu, zamanı yönetememe, aceleci davranma ve dikkatsizlik gibi etmenler, çalışanların yoğun stres yaşamasına neden olur. Stres altında olan çalışanlarda verimin azalması, dikkat dağınıklığı, çalışmama isteği ve boş verme gibi durumlar görülmektedir. Motivasyonu arttırmak için planlı çalışmak, kısa molalar vererek rahatlamak ve sosyalleşmek gibi yollara başvurmalısınız.

Ön Yargılı Olmaktan Kurtulun

Önyargı, gerek sosyal hayatta gerekse iş hayatında çok sık karşılaşılan bir durumdur. Karşı tarafı yeteri kadar anlamadan, dinlemeden ve empati kurmadan karar vermek doğru değildir. Kişilerin fiziksel özelliklerine göre hemen  yargıya varmak, olayın gerçeklerini görmenize engel olacaktır. Öncelikle insanları detaylıca analiz etmek ve özelliklerini öğrenerek davranış sergilemek, daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Bu yolla hareket ederseniz ön yargılarınız ortadan kalkacaktır.

Prezentabl Olun

Giyim kuşamınız ne kadar düzgün ve gösterişli olursa, karşınızdaki insanlara bıraktığınız intiba o kadar etkili olur. İletişimin en önemli parçalarından birisi beden dilidir. Dış görünümünüzün kaliteli olması ve sizi iyi bir şekilde yansıtması, karşınızdaki kişilerle iletişiminizi güçlendirecektir.

Aynı Hataları Sürekli Yapmayın

İnsanların büyük bir kısmı hata yapmaktan korkar. Her yapılan hata bir tecrübe demektir. Önemli olan aynı hatayı sürekli yapmamaktır. İnsan ömrü bütün hataları yapacak kadar uzun olmadığı için, başkalarının yaptıkları hatalardan ve tecrübelerden örnek almak gerekir. Hatalardan ders çıkarılmadığında, sürekli aynı hataları tekrar edilebilir. Hatalardan ders çıkarmak ve istişare etmek, iş yaşamında başarının gelmesini sağlayacaktır.

Fikir Üretmekten Çekinmeyin

Sürekli farklı fikirler ve yenilikler üretmek başarılı olma yüzdenizi arttıracaktır. Fikir üreten birinin ruh hali pozitiftir. Düşündüğünüz fikirleri iş hayatında uygulamak, negatifliği üzerinizden alarak iş hayatınıza canlılık katacaktır.

Katı Olmaktan Kurtulun

Kuralcı olmak ve disiplinli çalışmak, verimi arttıran önemli etkenlerdendir. İş yerinde kimseye karşı katı davranmamak ve bulunulan ortama göre davranış sergilemek önemli. Ortama hızlı adapte olursanız, sorunları daha hızlı çözerek ilerlersiniz.

Pozitif Düşünün

İş yerinde üst üste gelen problemler, tadınızın kaçmasına neden olabilir. Her şey yolunda giderken, birden karşınıza çıkan olumsuz durumlar nedeniyle moraliniz bozulabilir. Olumsuzluklar mutlaka olacaktır, fakat önemli olan olumsuzluklara karşı mücadele etmektir. Sorun üretmek yerine sorunu çözmeye odaklanmak, yolunuza devam etmenizi sağlar.

İş hayatında başarı sağlamak için, kişisel gelişiminize önem vererek bol bol kitap okumalı ve eğitimler almalısınız. Almış olduğunuz eğitimler, iş yerinizde yaşadığınız tecrübeler ile birleşerek, başarı merdivenlerini daha hızlı tırmanmanızı sağlayacaktır.

Başarı İçin NLP Eğitimi Almanın Vakti Geldi!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *