yetki-belgesl

Yetki Belgeniz İptal Olmadan Yenileyin ve %95 Yenileme İndirimini Kaçırmayın!

0 507

T.C Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı ve Ticaret Odaları’ndan alınmış, 30’dan fazla yetki belgesi türü ve yüzbinlerce yetki belgesi vardır. Yetki belgeleri ehliyet gibi bir kere alınıp sürekli kullanılamıyor. Yetki belgelerinin belirli geçerlilik süreleri vardır. Geçerlilik tarihi 5 yıl olduğu için, her 5 yılda bir müracaat edilerek yenilenmelidir.

Yetki Belgesi Yenilemede Dikkat Edilecek Husular?

Yetki belgeleri süresi dolmadan önce yenilendiği takdirde %95 harç indiriminden yararlanırsınız. Bu süre içerisinde Bakanlığa müracaat edenlerin maddi olarak ödedikleri rakamlar düşük olacaktır. Taşıt kartlarında herhangi bir indirim yapılmıyor. İlgili yılın değerleme oranına göre, ücret ne ise aynı şekilde uygulanıyor. Süreyi geçirenler trafikte çevirme yapıldığında, ceza ödemek zorunda kalacaklardır.

Cezai durumlarınız yoksa ve belgeler zamanında yenilendiğinde daha düşük maliyetlerle işlem yapılır. Bakanlık ve Ticaret Odaları’na belgeleri yenilerken süre içerisinde müracaat edilmediyse, her bir değişiklik için 5 uyarma yani 475 TL para cezası uygulanır. Bu değişiklikler Ticaret Sicil Gazetesi’nde yapılmış değişiklikler ile araçlar üzerinde uygulanmış olan yapısal değişikliklerdir. Yapılan değişiklikler müracaat süresi içerisinde bildirilmediğinde, ciddi cezalarla karşı karşıya kalınabiliyor.

T.C Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı uyarma cezalarını ilgili firmaların ödemesi durumunda, yetki belgelerinin yenileme işlemini yapmaktadır. Önemli olan ceza yemeden bu işlemlerin düzenli takip edilip önceden bildirilmesidir. Ayrıca Yetki Belgenizi tam olarak ne zaman yenilemeniz gerektiği ve yenilemenin süresi içinde yapılması için dikkat etmeniz gerekenleri bilmek de önemlidir.

Yetki belgeleri süresi içerisinde yenilenmediğinde, yetki belgesine kayıtlı olan tüm araçlar cezai durumlarla karşı karşıya kaldığı gibi, belge iptaline kadar da gidilebilir. Firmalar bu gibi cezai ve belge iptali gibi durumlarda, ciddi zararlara uğrayabilir.

Trafikte ticari araçları olan firmaların işleri genelde çok yoğun oluyor. Bu nedenlerden dolayı belge yenileme işlemlerinin tarihini geçirebiliyorlar. Benim taşımacılık yapan belge sahibi firmalara önerim, işinden uzman bir kurumdan danışmanlık hizmeti almalarıdır. Bu kurumun belge sürelerini takip eden sistemlerinin güvenilir olduğundan emin olunmalıdır. Böylelikle yeni oluşan mevzuat ile ilgili bilgi sahibi olacaklar ve belge yenileme zamanlarını kaçırmayacaklardır. Belgesi iptal olmuş bir aracın trafik de seyir halinde olması, firmalar için çok riskli bir durumdur.  Belgelerinizin emin ellerde olmasını istiyorsanız, mutlaka kaliteli bir firmadan danışmanlık almalısınız. Süresi içerisinde yenilenen belgeler düşük maliyetli olduğu için ve zamanında yenilendiği için, sizi tüm tehlikelerden koruyacaktır.

 

Yetki Belgenizi Hemen Yenileyin!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *