bas%cc%a7ari

Yüksek Performansa Ulaşanların Ortak Özellikleri

0 218

Mücadele eden insanlar  belirli özellikleri sayesinde başarılı olmuşlardır. Hedeflerine ulaşabilmek için son derece titizlikle hareket ederler. Performans göstermeyecekleri konularda ise kesinlikle vakitlerini boş yere harcamazlar. Kendilerini iyi tanıyan ve sınırlarını çizen insanlar, hedefe giden yolda doğru ve hızlı bir şekilde ilerlemektedirler. Kendinizi iyi tanıyıp olumlu ve olumsuz yanlarınızı belirlerseniz, başarılı olma şansınız oldukça yüksektir.

Zaman sınırı olmaksızın çalışmak ve çalıştığınız konular hakkında bilgi sahibi olmak, başarı kriterini beraberinde getiriyor. Çok çalışmak tabii ki önemli, fakat zamanı verimli kullanmak daha da önemli. Tecrübeli insanlarla fikir alış-verişinde bulunmak, gelen geribildirimler doğrultusunda plan yapmak ve uygulamak performansın artması için önemli etkenlerdir.

İşinde başarılı insanların en önemli özelliklerinden birisi de, zorluklar karşısında yılmamak ve işlerine tutkuyla bağlı olmaktır. Kimi insanlar tembellik yaparak olumsuz düşünceler içerisine girer, kimi insanlar da başarılı olmanın yollarını bilmez ve bu sebeple adımlarını yanlış atabilirler. Dilerseniz yüksek performans gösterenlerin ortak özelliklerine birlikte göz atalım.

Yüksek Performansa Hangi Kriter Doğrultusunda Ulaşılır?   

Verimli ve Çok Çalışmak

İyi performansa sahip olan insanlar çok çalışkandırlar. Çok fazla detaya takılmadan sonuç odaklı düşünürler. Erken kalkarlar, zorluklara karşı pes etmez ve asla şikâyette bulunmazlar. Başkalarından iyi performans beklerler ama, kendileri olağanüstü performans sergilerler. Çok çalışmak yüksek başarının  önemli bir adımıdır.

Öğrenmeye Açık ve Oldukça Meraklıdırlar

Kendilerini sürekli geliştirerek okur ve araştırırlar. Okuduklarını orada bırakmazlar ve hayatlarına uygularlar. Ezberleme mantığından uzak durarak, öğrenmeye yönelirler. Kişisel gelişime ve eğitimlere çok önem verirler. Başarılı insanlar tüm konulara hâkim olmak isterler, bu nedenden dolayı da araştırmacıdırlar.

Geniş Bir Çevreye Sahiptirler

Çok fazla sektörden ve karakterden insan tanırlar. Her yaştan ve meslekten kişilere değer vererek dinlerler. İkili ilişkilerde her zaman insanlara kıymet verirler. Tanıdıkları kişilerin iletişim bilgilerini muhafaza ederler ve kendilerini unutturmamak için, belirli aralıklarla görüşürler. İletişim yönleri her zaman güçlüdür.

Sorumluluk Almaktan Çekinmezler ve Özgüvenleri Yüksektir

Şikâyet ve sorunlarla boğuşup, çok fazla zaman harcamadan karar verip, vakit kaybetmeden uygularlar.  Başarı için sorumluluk kabul ederek riske girerler. Ucunda başarının olduğu sorumlulukları almaktan asla çekinmezler.

Olağanüstü Yenilikçidirler

Fırsatları ve olanakları görerek tüm imkânlarını seferber ederler. Problemlerde boğulmak yerine, sürekli ilerlemeyi düşünürler. Yenilikleri sürekli takip ederek sürece dahil ederler. Uzmanlardan tavsiye aldıkları gibi, amatörlere de danışırlar. Daha pratik ve etkili çözümler sunarlar.

Geçmişe Takılmaz, Anı Yaşarlar

Kontrol edilebilecek tek zaman diliminin şimdi olduğunu bilerek hareket ederler. Telaşa kapılmazlar ve kısa süre içinde çok fazla iş yaparlar. Geçmişin kötü anılarından ve geleceğin kaygılarından kendilerini korurlar. Zamanı boş yere harcamazlar ve zaman yönetimini iyi yönetirler.

Yüksek performansa sahip insanlar, stres ve olağanüstü durumlarda kontrolü kaybetmezler ve doğru soruları zamanında sorarlar. Yolunda gitmeyen bir durum tespit ettiklerinde, anında kontrol altına alıp müdahale ederler. Sizde yüksek performans gösterip başarı sağlamak istiyorsanız, saymış olduğumuz tüm kriterleri kulağınıza küpe yapmalısınız.

NLP Teknikleri İle Değişime Hazır mısınız?
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *