degisim-ic

NLP ile Kendinizi Değiştirebilirsiniz

0 230

NLP nedir, ne işe yarar ve nasıl faydalanılması gerekir? Tüm bu sorular merak edilmiştir. Bu sorulara NLP eğitimi almadan önce yanıt bulmanın sizi aydınlatacağını düşünüyorum.

Kısaca NLP Nedir?

Öncelikle NLP’nin ne oğu ile başlayalım. NLP açılım olarak Neuro, Linguistic, Programming kelimelerinin kısaltılmış halidir.Neuro; Zihni temsil etmektedir. Sinir sisteminizde duyu organları kanalıyla gördüğünüz, işittiğiniz kokusunu aldığınız, hissettiğiniz ve tattığınız duygular sayesinde karşınızdakilerle iletişim kurarsınız. Linguistic ise; iletişim için kullanılan sözlü ve sözsüz dili ifade etmektedir.  Programming; kişisel olarak yazılım programınızı hitap eder. Nasıl ki bir bilgisayarın çalışması için yazılıma ihtiyaç varsa sizin de hareket edip, düşünmeniz ve iletişim kurmanız için de bir yazılıma ihtiyacınız vardır. NLP ile zihninizin, alışkanlıklarınız ve davranışlarınızın nasıl çalıştığını fark ederek, buna göre kendinizi şekillendirebilirsiniz. Programming beyni programlama sistemi olarak tarif edilebilir.

Herkesin Beyni Farklı mı Çalışır?

Herkesten bir olay karşısında aynı tepkiyi alamazsınız. Bu durum herkesin yapısının farklı çalıştığını bize gösteriyor. Korktuğunuz bir şeyden başkası korkmaz ve bu durumu bir macera olarak görebilir. Başkalarını güldüren şeyler belki sizi ağlatabilir. Herkes farklıdır, çünkü herkesin zihninde farklı düşünceler vardır. Farklı bakış açıları ve seçimler bambaşka düşünceleri meydana getirebilir. İstenmeyen sonuçlar alındığında bu durumun tek sebebi, tamamen düşünce yapınızdan kaynaklanmaktadır. Farklı inançlar ve farklı bakış açıları, farklı sonuçlar doğurabilmektedir. Çabalayarak istediğiniz sonuçlara ulaşabiliyorsanız, bunun sebebi düşünce yapınızdan kaynaklanmaktadır. Düşünce şeklinizi değiştirebilirseniz, alacağınız sonuçları da değiştirebilirsiniz. Zihninizde istenmeyen inanç ve düşünceleri olumluları ile değiştirdiğiniz takdirde başarabilirsiniz. Bazen bir şeyler yaşar ve bu yaşadığınız şeylere de inanmaya başlarsınız, bilinçaltında bulunan bilgileriniz doğru olmayabilir, fakat siz onu doğruymuş gibi görebilirsiniz. NLP ile zihninizi kontrol ederek, yaşam kalitenizi de arttırabilirsiniz.

Hayatınız Bir anda Değişebilir mi?

Neden olmasın, siz istedikten sonra hayatınızı neden değiştiremeyesiniz ki? Sadece yaptıklarınızdan farklı hareket etmeniz gerekecektir. Ne kadar hazırsanız ve farkındalık seviyeniz yüksekse, değişim için o kadar hazırsınız demektir. NLP eğitimi aldığınızda ve ya bir kitap okuduğunuzda, anında değişemeyebilirsiniz. Bunun için istemeniz ve çaba göstermeniz gerekiyor. NLP size doğru yolu gösteriyor, çabalamak tabi ki de size kalıyor. Hayatı algılayış açınız değiştiğinde, bakış açınızda değişiyor. Zihninizde değişen düşüncelerden dolayı hayatınızda farklı duygu ve davranışlar oluşuyor.

Bazen kendi kendinizle sohbet edersiniz değil mi? Zihninizle yapmış olduğunuz sohbetler size o an çok iyi geliyor. Sohbetten ayrıldıktan bir müddet sonra ise, aynı hatalar yapmaya ve mutsuz olmaya devam ediyorsunuz. Bilinçaltında herhangi bir değişiklik olmadığı için, otomatik program size hükmediyor. Değişimler bilinçaltında tamamlanmalı ki, olumlu düşünce sizi sürekli kontrol edebilsin. Sizde NLP eğitimleri ile hayatınıza olumlu yön verip başarılı olabilirsiniz.
Geçmişinizde ki Olumsuz Duyguları Yok Edin!

tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *