c%cc%a7ocuk-ic

İlköğretim Çağında Çocuğunuzu Nasıl Eğitmelisiniz?

0 287

Eğitim sizin de bildiğiniz gibi ailede başlamaktadır. Öncelikle aileler çocuk eğitiminde oldukça bilinçli davranmalı ve çocuk gelişimi ile ilgili kitaplar okumalıdırlar. Atalarımızın bir sözü vardır. ‘’ Ağaç yaş iken eğilir.’’ Çocuğunuza yetişme ve gelişim çağında ne verebilirseniz, çocuğunuz o kadar iyi eğitim almış olur. Eğitimcilerin çocuk hayatı üzerindeki yeri vazgeçilmezdir.

Çocuğu az uyutmak ve tam uyku ihtiyacını karşılamamak, çocuğu mutsuz ve sinirli yapacaktır. Ayrıca çocukların aşırı marka tutkusunun altında yatan yegane sebep, özgüven eksikliğinden kaynaklanır.

Çocuklarınızı Hangi Yollarla Eğitmelisiniz?

  • Çocuklara verebileceğiniz en değerli hediye, onlarla geçireceğiniz zamandır. Çocuklara zaman ayırmak ve ilgi ile yaklaşmak, onları çok mutlu kılacaktır. Yeni nesil ailelere bakıldığında çocuklarına çok fazla alış veriş yaparak, neredeyse her istediklerini alıyorlar. Fakat çocukların bundan ziyade aileleri ile dolu-dolu zaman geçirmelerine ihtiyaç vardır.
  • Anne-babalar çocuğa baskıcı yaklaştıklarında, çocuğu kendine cephe almış bulurlar.
  • Çocuk kaç yaşında olursa olsun, onlara bir kukla yardımıyla yaklaşmak, her zaman işe yarar. Anne ve babaların ellerine takacakları küçük bir kukla ile, çocuklarla konuşmaları çok işe yarayacaktır.
  • Çocuklara sürekli müdahale edildiğinde, içine kapanık olurlar. Çocuklar kessinler, biçsinler, kirlensinler ve doyasıya eğlenerek öğrensinler. Her istediğini yapamayan ve bastırılan çocuklar, ömürleri boyunca içlerine kapanık olarak yaşayacaklardır.
  • Çocuğunuza her şeyi almak bir çözüm değildir.
  • Çocuğunuzun üstesinden gelecek sorunları sürekli siz çözdüğünüz zaman, çocukları tembel ve beceriksiz olarak alıştırırsınız. Böylece çocuklar sorunlarla karşılaştığında duvara toslarlar. Bırakın çocuklar, sorunlarını kendileri çözsün.
  • Çocuğunuza görevler vermek, kendisini sorumluluk sahibi hissetmesini sağlayacaktır. Bir şeyleri yapabilme duygusu, çocukları başarılı kılacaktır. Alışverişe çıktığınızda onun için de küçük çanta almak ve bazı küçük şeyleri ona taşıtmak, özgüvenini arttıracaktır.
  • Sarılmak ve takdir etmek, çocuğa verebileceğiniz en büyük ödüldür.
  • Çocuğunuza hayır dediğinizde kesinlikle bundan vazgeçmemelisiniz. Sürekli çocuğa bir şeyleri yapmaması gerektiğini söyleyip ve akabinde yapmak, bir daha çocuğa bir şey yaptırmamanızı sağlayacaktır.
  • Çocuğunuzu tam anlamıyla mutlu etmek durumunda değilsiniz. Fakat terazinin kefesi gibi düşünürsek, mutluluk daha çok ağır basmalıdır. Çocukla her zaman sevgi dolu ilişki kurulmalıdır.

Çocuğunuza evde verdiğiniz eğitimin dışında, işinde uzman eğitim kurumlarında da eğitim aldırabilirsiniz. Çocuklar geleceğe ayrılan en değerli sermayenizdir. Onları boşa harcamak, geleceğin olumsuz olmasına neden olacaktır.

NLP Teknikleri İle Değişime Hazır mısınız?
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *