misyon-ic

Misyonunuzu Nasıl Keşfedersiniz?

0 190

Misyon; Bir kimseye ve ya kurula verilen özel görevdir. Kendi kendinize de kişisel misyonunuzu oluşturabilirsiniz. Diğer bir tanımıyla Misyon; Bilimsel, diplomatik ve ya dinsel görevler yüklenmiş kimselere denir. Firmanın veya kuruluşun oluş sebebini açıklayan misyon, kendine özgü sorular sorarak cevaplar almaktadır. Neden varız? Ne İş yaparız? Amacımız nedir? Kimlere hitap ederiz? Firmaların misyonları, kurum kültürlerini oluşturmaktadır. Firmaların misyonları ne kadar önemliyse, kişilerin misyonları da o kadar önemlidir.  Henry David Thoreau’nun söylediği gibi; Eğer bir kişi hayallerine doğru emin adımlarla ilerlerse, günün birinde beklenmedik bir başarıyla karşılaşacaktır. Büyük başarılar misyon ve vizyonla oluşur.

Misyonunuzu Keşfetmek İçin Neler Yapmalısınız?

Misyonunuzu bulduğunuzda, hayal gücünüz çalışmaya başlayacak ve bir amacınız olacaktır. İyi organize olunan ve iyi odaklanılan bir işi başarmama şansınız yoktur. Hayal gücünüzü kullanmanız, hayatınızı bir bütün olarak anlamanıza yardımcı olacaktır. Zihninizde hayatınıza ilişkin büyük bir resim çizerek, çizdiğiniz hayatı en iyi şekilde yaşamak için bir plan yapmalı, yani bir misyon oluşturmalısınız.

Misyon sizi geleceğe çeken bir hedefinizin olduğunu hissettirecektir. İnançlarınızı, eylemlerinizi, benliğinizi ve değerlerinizi bir araya toplayacaktır. Misyonunuzu bir çiçeği suladığınız gibi sulamalı ve bakımlarını yapmalısınız. Göreceksiniz ki, misyon çok eğlenceli ve bir o kadar da motive edicidir. Yüksek yerlere gelen ve hayatta başarılı olmuş insanların en belirgin özellikleri, hayatlarına yön veren misyona sahip olmalarıdır. Misyonunuzu keşfedemezseniz hayallerinize doğru yelken açamazsınız. Vücudunuzun tüm damarlarına kadar hissederek, misyonunuzun peşinden gitmelisiniz.

Yeteneklerinizi geliştirmeye odaklayarak, yorulmak bilmeden ve vahşi arzularınızı kullanarak bütün bedeniniz ve ruhunuzla, misyonunuzu gerçekleştirmek için koşmalısınız. Bir çok insan misyon sahibi değil, onlar kedilerini rüzgara bırakarak oradan oraya savrulurlar. Bu tarz insanlar hayatlarının çok güzel geçtiğini düşünürler ama yanılırlar.

Sevmediğiniz bir işte çalışmamak misyonunuzu zora sokacaktır. Kişilerin işlerinden memnun olmamaları, hayatlarının bölünmesine yol açacaktır. Başarılı olmuş insanlar iş ve eğlenceyi birbirinden ayırmışlardır. Başarılı olmuş kişiler bir şeyleri zorunlu olarak sevmezler ve sevdikleri şeyleri yaparlar. Birçok insanın yaptığı işler ruhuna çok ağır geliyor. Sizi hırslarınızdan uzaklaştıracak ve mutlu kılacak bir misyon bulmalısınız. Misyonunuzu bulup peşinden gittiğiniz sürece sabahları heyecanla uyanır, yanıp tutuşur ve her günü verimli kullanmak için çabalarsınız.

Misyonunuzu tam anlamıyla keşfetmediğinizi nasıl anlarsınız? Hayalinizi gerçekleştirmeye mi çalışıyorsunuz, yoksa sadece bir iş mi tutuyorsunuz? İşinizi çok mu seviyorsunuz, yoksa işten arta kalan zamanlarınızda mı çok iyi vakit geçiriyorsunuz? Eğer misyon odaklı bir yaşam tarzından hoşlanıyorsanız, hayatınız daha heyecanlı ve tutku dolu olacaktır. Para için çalışıp sıkıntı çekiyor ve nadir zamanınızı eğlenceye ayırıyorsanız, o halde yanlış yoldasınız demektir. Bazı insanlar misyon düşünmezler, bunun sebebi ona ulaşamayacaklarını düşünmelerinden kaynaklanır. Bu saçmalıkları tamamen kafanızdan silmeli ve zihninizde başardığınızı düşünmelisiniz. NLP eğitimine katılarak çeşitli tekniklerle misyonunuzu oluşturup başarabilirsiniz.

Kişisel Gelişiminize NLP İle Yön Verin!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *