mutluluk

Mutluluğu Alışkanlığa Çevirmek Mümkün mü?

0 1344

Mutlu olmak, evet herkes mutlu olmanın peşinden koşuyor. Sizi ne mutlu eder? Görkemli bir ev mi? Son model bir araba mı? İyi bir kazanç sahibi olmak mı? İyi bir eş mi? Yeşil bir göz mü? Bu liste uzayıp gider. İnsanlar yaşam içinde hep kendilerine olumlu telkinlerde bulunur. ‘’Evimi alayım çok mutlu olacağım’’ . Ev olur yine bir hedef ‘’bir arabamız olsa da, ayaklarımız yerden kesilse.Araba alınır ‘’işimi değiştirsem veya bir iş kursam benden mutlu insan yok’’ denir. Bir bakmışsınız yaş gelmiş geçmiş ama, hala mutluluğu bulamamışsınızdır. İnsanlar geçmişe baktığında ‘’keşke hayatımızı daha iyi yaşayıp mutlu olabilseydik’’ derler. Ama zaman geri gelmez.

Mutlu Olmak İçin Öneriler

Görüldüğü üzere mutluluğu alışkanlığa çevirmek için ne yapmak gerekir diye düşündüğümüzde verilecek cevaplar hep farklıdır. Herkesi mutlu edecek tek bir reçete bulunmamaktadır. Bununla birlikte insanların mutlu olması konusunda ne yapması gerektiğine ilişkin önde gelen tavsiyeleri aşağıda derledik. Bunların bir kısmı sizin için uygundur, bir kısmı da değildir. Makalemizin sonunda da mutlu olmak için ne yapmanız gerektiğini değil, mutluluğa nasıl ulaşacağınızı belirttik. Böylece herkesin kendisine özel mutluluk kaynaklarını nasıl keşfedeceğini açıklamanın daha iyi bir yol olduğunu düşündük.

Olumsuzluklardan Kurtulun

İnsanların büyük bir kısmı genelde mevcut yaşamında mutlu olmak yerine, hep olumsuzluklar görerek yaşarlar. Pozitif düşünülecek o kadar çok etken var ki, ama bardağın boş tarafını görmek ve mutsuz olmak nedense çok daha ağır basar. Karamsarlık ve kötü düşünceler, sizi olumsuz halinizden kurtarmaz sadece moralinizi bozar.

Hayal Kurun Ve Mücadeleyi Başlatın

Hayaller güzel şeylerdir. Hayallerinizle yaşamak ve onlara ulaşmak için mücadele göstermek ve karşınıza çıkan olumsuzluklara çözüm bulmak, sizi mutlu eder. Bu hayatta en mutsuz insanlar, hiç bir hayali ve hayat amacı olmayan insanlardır. Hayal için mücadele edersiniz ama, her hayaliniz gerçekleşecek diye bir durum da yoktur.

Mutluluk Sadece Maddiyatla Olmaz

Mutluluk sadece maddeden mi ibarettir? Tabi ki mutlu olmak için maddiyat yetmiyor. Maneviyatın da yaşamınızda mutlu olmanız için büyük bir yeri vardır. Düşen birini kaldırmak, fakir insanlara yardım etmek, insanların mutlu ve mutsuz günlerinde yanlarında olmak ve karşılıksız iyilikler yapmak, sizi mutlu etmeye fazlasıyla yetecektir.

Karanlıktan Kurtulmak İçin Mücadele Edin

Mevcut yaşamınızda nelere sahip olduğunuzu düşünün ve sahip olduklarınızın kıymetini bilin. Hayatta sizin sahip olduğunuza sahip olmak için mücadele eden yüzbinlerce insan var. Yaşamda mutluluk her istenileni elde etmekle gerçekleşmiyor. Mutlu olmak için problemsiz olmak ve problemli insanlardan uzaklaşmak da yetmiyor.  Önemli olan problemi algılayıp nasıl karşıladığınız ve çözüm bulmak için uğraşmanızdır.

Mutluluk İçin Pozitif Düşünün

Çevrenizde güler yüzlü insanları gördüğünüzde, onların hep mutlu olduklarını ve hiçbir sorunlarının olmadıklarını düşünürsünüz.  Ama bu düşünce başlı başına yanlıştır. Her zaman problemsiz olmak ya da problemsiz insanları bulmak mümkün değildir. Önemli olan problemin nasıl algılandığı ve çözüm için ne yaptığınızdır. Sorunlar size karşı geldiğinde, kalkanınızı çıkarın ve sizi yok etmesini engelleyin. Pozitif düşünceye sahip olmak ve gelen sorunlardan bir tecrübe edinerek mücadele etmek, sizin hayatta sürekli mutlu olmanızı sağlayacaktır. Ağlamak ve yakınmak çok kolay, fakat sizi sürekli bataklığa doğru çeker. Sorunları yay gibi görün sizi geriye doğru çekiyor, ama şunun bilincinde olun ki ok da sizsinizdir. Hayata pozitif bakarak, idare ederek ve sorunlardan ders çıkararak başarılı olabilirsiniz.

Sahip Olduklarınızın Kıymetini Bilin

İnsanlar genelde sahip olmak istediklerine odaklanıyorlar, fakat sahip oldukları güzel şeyleri görmüyorlar. Sağlığınız yerindeyse, anneniz, kardeşiniz ve çocuklarınız varsa bunlar bile mutlu olmak için çok büyük sebeplerdir. Sahip olunan şeylerin kıymeti gittiğinde anlaşılıyor. Sahip olduklarınız için mutlu olun, olmadıklarınız için ise mücadele edin.

Mutluluğu Alışkanlığa Çevirin

Yukarıda belirtilen önerilerimizin çoğunu siz de zaten biliyorsunuz. Bu önerilerin bir kısmını uygulamaya çalışıyor ve bir kısmını da uyguluyor olabilirsiniz. Bu önerilerin bazıları da size hiç uygun olmayabilir. Çünkü sizin yaşadıklarınız ve hayatınızda değer verdikleriniz farklı. Kimse sizin yaşadıklarınızı yaşamadı. Belki geçmişte yaşadığınız bir acı sizi derinden  etkiledi veya daha iyi şeyler yapmak istiyorsunuz ama bunları nasıl yapacağınızı bilmiyorsunuz. Birşeylerin eksik olduğunu hissediyor olabilirsiniz. Bu durumda mutluluğu alışkanlığa çevirmek için ne yapılması gerektiğini belirten yukarıdaki önerilerimiz sizin için fazla birşey ifade etmeyecektir.

Ancak ümidinizi kaybetmeyin. Mutluluğu alışkanlığa çevirmek için birçok şey yapabilirsiniz. Geçmiş yaşanmıştır ve bugün hayatımızın geriye kalan ilk günüdür. Mutluluğu alışkanlığa çevirmek için hayatımızın hedeflerini nasıl belirlememiz gerektiğini, bizi engelleyen sorunların bizi motive eder hale nasıl getirebileceğimizi, hayata daha geniş pencereden nasıl bakacağımızı öğrenmeden ve bunları belirlemeden mutluluğu alışkanlığa çevirmek zordur. Ayrıca günlük koşuşturma içerisinde çoğumuzun bu tip konulara zaman ayıramadığımızı düşündüğümüzde mutluluğu alışkanlığa dönüştürmek daha da zorlaşır. Fakat bunları yapabildiğinizi, hayatınızın her anının kıymetini bilerek ve hakkını vererek yaşadığınızı düşündüğünüzde bu zorluğa rağmen birşeyler yapmak gerektiğini farkedeceksiniz. Bunu farkettiğinizde, mutluluk alışkanlığı edinme yönünden hangi adımları atmanız gerektiğinin bilincinde olacak ve hemen şimdi birşeyler yapmanız gerektiğini hissedeceksiniz.  Bu his belki de hayatınızda bir dönüm noktası olabilir.

Sizde mutluluğu alışkanlık haline çevirebilirsiniz.

 

Mutluluk Alışkanlığı Eğitimiyle Hayatınızı Değiştirin!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *