zaman-ic

Zamanın İçinde Kaybolmak İstemiyor musunuz?

0 737

Dünya üzerinde yaşayan her canlının eşit olarak sahip olduğu tek şey zamandır. Güne yeniden başladığınızda 24 saatiniz başlar ve bir kum saati misali gelip geçer. Bu zaman dilimi içinde yaptıklarınız yaşamınızın kalitesini belirler. Dünyanın en başarılı insanları içinde gün 24 saat, sizin içinde… Bazı insanlar 24 saatin yarısını uyuyarak ve hiçbir şey yapmayarak geçirirken, bazıları ise çok çalışarak ve güzel eserler bırakarak… Zamanı dolu-dolu yaşama tercihi tamamen sizin elinizdedir.

Zaman geri getirilmez, azaltıp-çoğaltılamaz… Zaman göz açıp kapayıncaya kadar geçmektedir. Geçmişi bir düşünsenize! Okula başladığınız o ilk günü, ya da evlendiğiniz günü, sanki size 1 saat öncesi gibi gelecektir. Dünyaya gelirken sınırlı süre içerisinde gelirsiniz, bu nedenden dolayı zamanı en aktif şekilde kullanmalısınız. Eşi benzeri olmayan bir sermaye olan zamanı verimli kullanamazsanız, hayatta çok mutsuz olursunuz. Bazen geçmişe dönüp keşke şunu şöyle yapsaydım dediğiniz hiç olmadı mı?

 Kay Lydas’ın zamanla ilgili çok güzel bir sözü mevcut. ‘’Dün iptal edilmiş bir çek, yarın emre yazılmış bir senet, bugün ise peşin paradır.’’ Önemli olan ne kadar fazla zamana sahip olduğunuz değil, zamanı nasıl kullandığınızdır.

Zamanı Nasıl Yönetirsiniz?

Siz mi zamanı yönetiyorsunuz, zaman mı sizi? Yaşam boyunca karşınıza çıkan engeller, zamanı yönetmeyi olumsuz etkilemektedir. Yanlış ve plansız hareket etmek, gereksiz konuşmak, işlerin öncelik sırasına göre yapılmaması, gereksiz detaylarla uğraşmak ve yapılması gereken işleri ertelemek zamanınızı verimsizleştirecektir. Önemsiz ve zamanı boş yere harcayan işlerden kurtularak, enerjinizi daha olumlu işlerde kullanabilirsiniz. Yapılacak işlerinizi gruplandırarak öncelik sırasına göre dizmelisiniz. Önce en önemli işinizde başlayarak işlerinizi yarım bırakmamalısınız. Başarının en önemli anahtarı, zamanı verimli kullanmakla elde edilir.

Hayat elbette sadece çalışmak için değildir. İş zamanı iş yapılmalı, eğlence zamanı eğlenilmelidir. Okumaya, düşünmeye, eğlenmeye, sevmeye v.b tüm ihtiyaçlara da vakit ayırılmalıdır. Yerinde ve en doğru şekilde kullanılan zaman tamamen sizin yönetiminizdedir.

Bazen en iyi tercih daha yolun başındayken hayır diyebilmektir. Bazen bir şeyi yapamayacağınızı bildiğiniz halde ona evet dersiniz. Evet diyerek verdiğiniz sözü tutmamak, hayır diyerek geri çevirmekten çok daha kötüdür. Unutmayın her zaman her şeyi yapamazsınız bu nedenle bazen hayır demesini bilmelisiniz. Karşınızda ki kişiyi yersiz bir beklentiye sokmanızın hiçbir nedeni yoktur.

En kötü plan bile plansızlıktan iyidir. Planınızı oluşturmadan hareket etmek rotasız giden bir uçak gibidir. Rotanızı oluşturarak önce nereye gideceğinizi belirlemelisiniz. Hedefe ok attığınızda nişan alıp tam 12 den vurabilirsiniz. Zamanı verimli kullanıp plan yaptığınızda karavanaya ok atmamış olursunuz. Bugün bir iş yapacakken birden kendinizi farklı bir iş yaparken mi buluyorsunuz? O halde iradenizi güçlü tutarak hedeflediğiniz şeyi yapmalısınız. NLP teknikleri ile zamanı en doğru şekilde yönetebilirsiniz.

NLP Teknikleri ile Zamanı Verimli Kullan!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *